0 jaar Huis & Tuin Zwangerschap

Geld besparen in babytijd: Waar gaat je baby slapen?

Snack World: The Dungeon Crawl Gold

Naast dat vader en moeder worden een life changing event is, komt er ook wat anders om de hoek kijken: de kosten die een baby met zich mee brengt. Dit begint al voor dat je baby geboren is. Je baby moet ergens slapen, je wil je baby ergens veilig in kunnen vervoeren en een of meerdere leuke kledingsetjes mogen ook niet ontbreken. Met veel dingen kun je voor dat je baby geboren is, al geld besparen in babytijd. In dit artikel gaan we in op waar je baby gaat slapen.

Bespaar bij het begin

Realiseer je, naast dat het een wonder is om een kindje te mogen verwachten, dat veel winkels inspelen op je emotie bij de aanschaf van producten voor je baby. Want jij wilt natuurlijk, zoals iedere nieuwe vader en moeder, het beste voor je baby. Maar het beste voor je baby willen, wil niet zeggen dat alleen het duurste van het duurste goed genoeg is voor je baby. Dat is het in ieder geval niet voor je portemonnee.

Waar gaat je baby slapen?

Waar wil jij dat je baby gaat slapen? Wil je dat hij of zij in een wiegje bij jullie op de kamer komt? Of op zijn of haar eigen kamertje? Het wordt aangeraden om de baby de eerste tijd bij jou op de kamer te laten slapen. Zo kun je als moeder inspringen op de behoefte van je kindje. Maar soms heb je gewoonweg niet de ruimte op je kamer om er een wiegje op te zetten. Je kunt kijken of een smaller wiegje eventueel wel past. Het nadeel van een smaller wiegje is dat je baby er waarschijnlijk al snel niet meer in past. En je op zoek moet naar een opvolgend bedje.

Wiegje?

Als je de mogelijkheid hebt om een wiegje op de kamer te zetten, kijk dan eens of je die tweedehands kan scoren. Als je vroeg genoeg begint met zoeken, is de kans groot dat je een wiegje vindt. En dan heb je ook nog tijd om het wiegje eventueel op te knappen, met kindvriendelijke verf uiteraard. Daarna ziet het wiegje er weer uit als nieuw. Mocht je het wiegje in de toekomst willen verkopen, dat gaat dat makkelijker als je hem al hebt opgeknapt.

Of toch een ledikantje?

Als een ledikantje bij jou op de slaapkamer past, is dat ideaal. Voor een tweedehands (of derde/vierdehands) ledikantje is online en bij de kringloop de kans groot dat je er eentje vindt. Een ander voordeel van tweedehands is, dat als je een beetje handig bent je het bedje aan kunt passen. Om het bedje eventueel aan jullie bed vast te maken, met aan een lange kant open, zodat je ‘s nachts je baby kan troosten en voeden. Wanneer je kindje groter is dan maak je de zijkant er weer in, zodat hij of zij niet uit bed kan vallen. Let er wel goed op dat dit alles goed, veilig en degelijk gebeurt! Mocht je dit niet zien zitten, kun je overwegen op zoek te gaan naar een co-sleeper.

Wat is een co-sleeper?

Een co-sleeper is een wiegje of ledikantje die je naast je bed zet of er aan vast maakt. Als je de co-sleeper aan je bed vast maakt, dan zet je de bodem van het bedje net wat lager dan het matras van jullie eigen bed. Dus zo dat het matrasje van het bedje van je baby lager ligt dan het matras van het grote bed. Zo voorkom je dat je baby ongemerkt in jou bed “schuift”. Veiligheid staat voorop. Ben je niet zo handig of heb je er niet zo’n zin in om een ledikantje aan te passen? Maar wil je wel een co-sleeper? Ga dan op zoek naar een tweedehands co-sleeper. Begin wel op tijd met zoeken, want co-sleepers worden minder aangeboden dan ledikantjes.

Een matrasje

Als je een wiegje, ledikantje of co-sleeper op de kop hebt getikt, dan ben je er nog niet. Er moet nog een babymatrasje in en beddengoed. Nu zou je voor een matrasje een tweedehands matrasje kunnen gebruiken. Dit is iets persoonlijks, of je dit wel of niet wil. Als het matrasje er piekfijn uitziet en er zit een wasbare hoes omheen, dan is de keuze makkelijker gemaakt dan als een matrasje er smoezelig uitziet en geen wasbare hoes heeft.

En beddengoed

Het beddengoed zoals lakentjes, hoeslakens en dekentjes kun je prima tweedehands zoeken. Er wordt online veel aangeboden en met een beetje geduld kom je echt wel iets tegen wat jou smaak is. Bedenk ook hoeveel setjes je wil hebben. Je hoeft niet perse heel veel te kopen, je kunt later altijd nog bijkopen. Al snel bleek dat ik voor onze eerste zoon veel beddengoed nodig had , omdat ik vaak zijn bedje moest verschonen in verband met een luier die vaak net niet goed zat. Voor onze tweede en derde dochter had ik helemaal niet zoveel beddengoed nodig. Het verschilt per kind.

Besparen in babytijd dus!

Met bovenstaande informatie kun je al veel doen om te besparen. En bedenk dat een kindje meestal één, twee of drie jaar in een ledikantje slaapt. Dat is een korte periode, is het dan nodig om een nieuw duur bedje aan te schaffen? Tweedehands zijn echt mooie en goede bedjes te vinden. Je moet soms wat geduld hebben, maar uiteindelijk vind je wel iets naar jou smaak.

Met onderstaande afbeelding kun je heel gemakkelijk deze blog over besparen in babytijd op Pinterest bewaren.

Besparen in babytijd. Dit begint al voor dat je baby geboren is. Je baby moet ergens slapen. Op veel manieren kun je al met een baby op komst geld besparen.

Babyfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.