Entertainment Huis & Tuin

Gamen met lags en glitches is verleden tijd voor ons!

superwifi van kpn
Linda - Go or No Go

Internetsnelheid: het is een hot issue hier in huis. Het gaat namelijk regelmatig over de internetsnelheid, over glitches en lags. Die laatste termen worden regelmatig door Daan en Jesse geroepen. En geloof me, dat roepen ze niet omdat het zo goed gaat. Ik had eerst geen idee waar ze het over hadden, maar het bleek dat de lags en glitches te maken hadden met een niet zo stabiele internetverbinding. En die zorgde ervoor dat een game traag loopt of vast loopt.

Gamen en wifi

Tijdens het Fortniten op de PlayStation bijvoorbeeld. Regelmatig blijft het spel tijdens het spelen even hangen of schiet het figuur waar ze mee spelen ineens een paar stappen achteruit. Best lastig als je heel precies staat te mikken op iemand en vervolgens je beeld verspringt. Dus ik snap het wel dat ze dan even flink balen.

Dan hebben we Brawl Stars. Een onwijs populaire app onder kinderen (en volwassenen). In deze app speel je online tegen andere spelers en een internetverbinding is dus nodig. Zelf vind ik deze game ook leuk en speel ik hem dus ook op mijn eigen telefoon. Ik zet dus als ik Brawl Stars ga spelen áltijd standaard mijn wifi uit, omdat het spel dan hapert. Niks fijner dan gamen met een stabiele wifi verbinding natuurlijk. Maar Daan en Jesse hebben nog geen internetabonnement op hun telefoon en kunnen dus alleen op wifi spelen. Met als resultaat dat tijdens het spelen het spel dus altijd hapert en er vaak een wifi logo in beeld komt knipperen (een teken van een slechte wifi verbinding). Het spel verliest ook regelmatig de verbinding. Als ze dus net midden in een potje zitten, aan de winnende hand zijn én die verbinding knalt eruit, kun je je waarschijnlijk wel voorstellen hoe de heren reageren. (En die pet die Daan op de foto op heeft is ook wel treffend ;-))

Wifi versterkers van KPN

We hebben onze normale internetverbinding verbeterd met wifi Experia van KPN. Dit zijn wifi versterkers (bedraad). Hiermee gaat onze internetsnelheid zeker een stuk omhoog. Verder kunnen we met onze huidige internetverbinding perfect YouTube, Netflix en Videoland kijken. Deze Experia wifi versterkers doen dus hun werk, maar zoals je hierboven leest hebben we met deze versterkers hier in huis nog geen ideale wifi snelheid gevonden voor het gamen.

SuperWifi

Nu zag ik laatst dat KPN iets nieuws heeft, namelijk SuperWifi. Klinkt goed, dacht ik zo! Dus natuurlijk wilde ik de proef op de som wel eens nemen en ontvingen we deze week onze SuperWifi punten. Het zijn twee witte kastjes, een soort kleine schotels. Ze zijn slank en hebben een handige standaard zodat je ze met gemak overal kunt plaatsen.
Het installeren ging super simpel: ik heb het gewoon zelf gedaan! En dat zegt wel wat, want normaal gesproken zet ik mijn man in voor dit soort dingen, haha. Maar dat was hier niet nodig. De handleiding heeft ook maar drie stappen. Heerlijk eenvoudig, ik hou ervan! 
Het eerste SuperWifi punt koppel je aan de KPN modem en in het stopcontact. Vervolgens koppel je 10 minuutjes het tweede SuperWifi punt aan de KPN modem, zodat hij de goede instellingen mee krijgt. Zodra het tweede SuperWifi punt een groen lampje heeft, kun je hem weer loskoppelen en zoek je een plekje in je huis waar je dit SuperWifi punt kunt plaatsen. In ons geval was dat op zolder. Dat is het punt waar de Wifiverbinding in ons huis het slechtste is. Waar je op moet letten met het plaatsen, is dat het tweede SuperWifi punt een groen lampje krijgt. Dat betekent dat hij goed verbonden is met het eerste SuperWifi punt (die aan je modem zit). Als het lampje oranje of rood is, staat het SuperWifi punt te ver weg van de modem en moet je hem iets dichterbij plaatsen.

In de test

Aangezien hij bij ons op de zolder een groen lichtje toonde, was het tijd om te testen! Beneden hadden we een internetverbinding van ongeveer 115 Mpbs download en dat bleef na het installeren van de Wifipunten hetzelfde. Dat is al een super goede en snelle internetverbinding, dus helemaal prima.
Op de eerste verdieping hadden we een gemiddelde downloadsnelheid van 60 Mpbs, wat ook prima is. Deze is door de SuperWifi verbetert naar 110 Mpbs downloadsnelheid. 
Op de zolder hadden we een downloadsnelheid van 25 Mbps en deze is ook verhoogd naar 100 Mpbs. Een super mooie verbetering dus! 

Toen was het natuurlijk tijd om te testen met het gamen. Met name bij Brawl Stars hadden we problemen met het spelen, dus die hebben we op alle verdiepingen in ons huis getest. En jawel, op iedere verdieping kan er nu zonder problemen ge-BrawlStarst (leuk woord) worden! Tot grote vreugde van de kinderen natuurlijk. En trouwens ook van mij, want nu hoef ik niet meer op mijn 4G verbinding over te stappen als ik een spelletje wil spelen op mijn smartphone. 
Ook Fortnite hebben de heren natuurlijk flink getest en gelukkig met een goed resultaat: de tijd van lags en glitches is voorbij! 


Dit artikel betreft een samenwerking

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.