Inspiratie

Een vermoeide blik terwijl je niet moe bent

Een vermoeide blik terwijl je niet moe bent
Linda - Go or No Go

Moeder zijn is hard werken. Het is prachtig, maar ook zwaar. Zeker als ouder van een baby, peuter of kleuter zul je regelmatig een vermoeiende dag hebben. Gelukkig zijn daar vaak wel oplossingen voor te verzinnen. Denk aan een weekendje me-time plannen of een papa-dag zodat jij even bij kunt slapen. Maar het kan ook zo zijn dat jij je niet vermoeid vóelt, maar voor de buitenwereld vermoeid oogt. Dat kan te maken hebben met je gezicht.

Hangende oogleden

Een vermoeide indruk kan komen door je gezicht, en dan specifiek door je ogen. Je ogen kunnen vermoeidheid uitstralen. Dat doen ze wanneer je ook daadwerkelijk moe bent, maar dat kan ook zo zijn terwijl je eigenlijk helemaal niet moe bent. Een mogelijke reden kan dan zijn omdat je hangende oogleden hebt. Hangende oogleden zorgen namelijk vaak voor een vermoeide indruk richting de buitenwereld.
Wat goed is om te weten, is dat hangende oogleden vaak twee oorzaken hebben. Het heeft vaak te maken met de verslapping van de huid, oftewel met ouderdom.
De tweede oorzaak is de erfelijkheid. Heeft een van jouw ouders hangende oogleden, dan is de kans dus aanwezig dat jij dit ook zult krijgen op latere leeftijd.

Bijkomende klachten

Behalve dat hangende oogleden een vermoeide uitstraling kunnen geven, kan het ook zo zijn dat je er andere klachten door ervaart. Veel gehoorde klachten van mensen met hangende oogleden zijn onder andere hoofdpijn (door het overmatig aanspannen van de oogspieren om het ooglid omhoog te houden), minder zicht en een zwaar gevoel bij de oogleden.

Steeds gewoner

Het goede nieuws is dat een ooglidcorrectie steeds gewoner wordt. Een ooglidcorrectie is de derde meest uitgevoerde cosmetische ingreep (na liposuctie en borstvergroting). Er zijn verschillende technieken waarbij de ooglidcorrectie gedaan kan worden, maar allen hebben als resultaat dat het teveel aan huid verwijderd wordt.

Zelf heb ik twee jaar geleden mijn ogen laten laseren. Een hele andere ingreep natuurlijk, maar wel een ingreep aan mijn ogen. En dat is écht wel even spannend kan ik je vertellen, want je ogen zijn toch wel een van de belangrijkste organen, wat mij betreft. Wat heel belangrijk is wanneer je een ingreep aan je ogen laat uitvoeren, is dat je vertrouwen hebt in de kliniek waar je voor kiest. Ik vond het onwijs spannend, maar de kliniek heeft mij tijdens een voorbereidend gesprek echt vertrouwen gegeven en daarom durfde ik de stap daadwerkelijk te zetten.
En wat denk je? Ik heb er geen seconde spijt van gehad! Sterker nog, ik wou dat ik het jaren eerder gedaan had.

Ik ben benieuwd of jij een ooglidcorrectie overweegt? Of misschien wel hebt laten uitvoeren? Deel het hieronder in de comments!


Uitgelichte foto via Shutterstock

Lees ook: alles over een hoortoestel

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.