7 jaar 8 jaar Boeken

Een buitenaards leuk boek: Blitz en de gouden poort

Een buitenaards leuk boek: Blitz en de gouden poort recensie
Anne

Inmiddels is dit het 6e deel van de Blitz serie. Een serie boeken over ruimtewezens. Het ruimtewezentje heet Blitz. in dit deel komt Blitz er achter dat hij niet alleen is, er zijn namelijk nog meer wezentjes zoals hij. Een avontuur in het sterrenstelsel gaat beginnen. Wij mochten van de uitgever Gottmer dit boek reviewen en laten onze mening weten. Uiteraard zonder het hele verhaal te verklappen.

Onze indruk van Blitz en de gouden poort.

Een Engels gezegde luidt “don`t judge a book by it`s cover”, oftewel beoordeel een boek niet op zijn kaft.  Max vond het boek in eerste instantie niet zo leuk, de voorkant vond hij eigenlijk een beetje kinderachtig. Maar tijdens het lezen krijgt Max al snel plezier. Er zit humor in het boek, wat knap is voor op deze leeftijd! Maar het is ook een echt verhaal met spanning er in.

Een buitenaards leuk boek: Blitz en de gouden poort

Blitz en Blitzi op avontuur

Max was bang dat het over buitenaardse wezens zou gaan maar het is geen echt boek over ruimte, sterren en gekke mannetjes. Het is een boek waar Blitz en Blitzi op avontuur gaan en daarbij geholpen worden door hun vrienden Rob en Moes. Het boek is behoorlijk dik voor een kinderboek en vertelt een verhaal van begin tot eind. Ook al is dit het 6e deel, je kan het prima lezen zonder de 5 delen eerder gelezen te hebben. Het niveau geeft op de kaft aan AVI M5.

Hieronder laat Max in zijn eigen woorden weten wat hij er van vond!

MAX 8 jaar

Het is een goed bedacht verhaal want dat kan ik zelf niet bedenken. Het boek is leuk omdat ze naar andere planeten gaan zoals BOL tien. En ze gingen op zoek naar de gouden poort met hulp van andere mensen op aarde. Het is een grappig boek en ik kon het makkelijk lezen. Als er nog een deel uit komt en het is iets moeilijker ga ik het zeker lezen.

Een buitenaards leuk boek: Blitz en de gouden poort recensie

De serie van Blitz: een GO!

Deze Serie bestaat dus inmiddels uit 6 delen. De schrijver van het boek is Rian Visser. Buiten de 5 eerdere delen schreef ze nog talloze boeken voor jonge lezers en oudere lezers. Deze serie is speciaal ontwikkeld voor beginnende lezers vanaf een jaar of 7. Daarnaast is er een speciaal lettertype gebruikt voor kinderen met dyslectie. Dit lettertype leest gemakkelijker en is wat groter. Daarnaast is gebruik gemaakt van kortere hoofdstukken, vlotte tekst opbouw, veel alinea’s en op vrijwel iedere pagina een illustratie van Lars Delttrap. Alles om het lezen gemakkelijker en dus leuker te maken.

Dit boek krijgt een GO!

Blitz en de gouden poort facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.