Creatief & Knutselen DIY

{ DIY } | Makkelijke manier om dieren te tekenen

makkelijke manier om dieren te tekenen

Hier thuis zijn we weg van dieren. We lezen er boeken over en kijken er films en series over. Mijn kinderen tekenen de dieren uit de boeken of series wel eens na, maar dat is natuurlijk nog best wel lastig. Ik zocht naar een makkelijke manier om dieren te tekenen. Niet teveel poespas, gewoon lekker simpel. En het beste is, iedereen kan dit!

Makkelijke manier om dieren te tekenen

Voor deze makkelijke manier om dieren te tekenen heb je ook niet veel nodig. Namelijk je vingers, verschillende kleurenverf, zwarte stift en een gezonde dosis fantasie. We gaan namelijk van onze vingerafdrukken dieren maken! Voor kinderen ontzettend leuk, maar voor volwassenen ook hoor!

Aan de slag!

Maak samen met je kind een lijstje met welke dieren je graag zou willen maken en probeer er dan een dier van te maken. Wij maakten ook een lijst met dieren en probeerden wat we ervan konden maken. Voor elk dier geldt: kies eerst de kleur die je het dier zou willen geven. Doop dan 1 vinger in de verf en druk deze af op het papier. Ga pas met de stift tekenen als de verf opgedroogd is!

Vingerafdruk dieren

 • Vogel; Wij hebben gekozen voor een gele vogel. De vogel heeft een snavel nodig, ogen, een vleugeltje en pootjes.

 • Varken; Een varkentje hoort natuurlijk roze, dus dat hebben we gedaan. Met een oortje, een snuit, ogen en een staart is hij al helemaal af.

{ DIY } | Makkelijke manier om dieren te tekenen

 • Octopus; Voor ons een paarse octopus. Met een gezichtje en een 5tal tentakels zie je al direct de octopus verschijnen.

octopus verven

 • Olifant; Voor de olifant kozen we grijze verf. Met grote oren, ogen en een slurf vonden de kids hem helemaal kloppen.

{ DIY } | Makkelijke manier om dieren te tekenen

 • Schildpad; Voor het schild een groene kleur. Met pootjes, een staartje en een hoofdje is hij al af.

schildpad kleuren

 • Bever; De bever hebben we bruin gemaakt, met een paar ogen, oren, neusje en grote tanden zie je het al een beetje. Maar zodra de staart gemaakt is, is hij toch echt compleet.

 • Krab; Zo rood als een kreeft, dus een mooie rode kleur. Met 6 pootjes en grote uitpuilende ogen zie het direct!

 • Lieveheersbeestje; Ons lieveheersbeestje is rood met zwarte stippen. Om het helemaal af te maken maak je er een gezichtje bij en pootjes.

simpele manier om dieren te verven

 • Vis; Nemo is oranje, dus vissen horen oranje hier. Met de vinnen en staart, een gezichtje erbij is je vis alweer af.

simpele manier om dieren te verven

 • Poes; Het poesje kreeg van ons ook een oranje kleur. Een poes herken je aan de snorharen, dus naast het gezicht voegden we de snorharen toe. Ook de puntige oortjes zijn natuurlijk aanwezig.

dieren verven 4 jaar

 • Rups; Deze hebben we een beetje afgekeken van Rupsje-nooit-genoeg. Voor het gezicht een oranje kleur en daarna 6 keer een vinger in de groene verf gedipt. Het hoofdje krijgt voelsprieten en een gezichtje en alle groene rondjes krijgen 2 pootjes.

 • Kikker; Natuurlijk groen voor de kikker. Met een gezichtje, ogen op het rondje en grote poten is hij super simpel om te maken.

simpele manier om dieren te verven

 • Muis; Een stil muisje, mooi grijs. Oortjes, oogjes en een mond. Maar ook de krullende staart hoort erbij.

 • Bij; Voor het lijfje kozen we voor het standaard geel. Na het opdrogen maakten we de zwarte streepjes op het lijfje, maakten we de vleugeltjes, een gezichtje en een klein puntstaartje.

 • Hond; Kennen jullie Snuffie, het hondje van Nijntje? Deze wilden we namaken. Een bruin gezichtje, hangende oortjes en een gezichtje. En, lijkt hij een beetje?

 • Aap; Deze vond ik enorm lastig om te maken. Met een gezichtje zoals de apen dat hebben, kleine oortjes en een staart vond ik hem nog niet helemaal lijken. Dus we voegden armpjes toe.

simpele manier om dieren te verven

 • Vlinder; Voor de vlinder heb je 4 vingerafdrukken nodig. Wij kozen voor 2 verschillende kleuren, oranje en roze. In het midden teken je het lijfje en daarboven de voelsprieten.

Wat vinden jullie van de dieren? Lijken ze een beetje? Hebben jullie nog een ander idee voor een diertje? Laat het me weten!

Like it? Pin it!

Voor deze makkelijke manier om dieren te tekenen heb je ook niet veel nodig. Namelijk je vingers, verschillende kleurenverf, zwarte stift en fantasie!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.