Creatief & Knutselen

{ DIY } | Knutselen met karton

Laatst was ons zoontje jarig en hadden we aardig wat karton over voor de papierbak. Omdat ik het eigenlijk wel zonde vond om weg te gooien bedachten we wat we met het karton konden doen. Ik zet onze 3 favoriete knutsel activiteiten met karton op een rijtje voor jullie!

Knutselen met karton

1. Nagelsalon knutselen

Macy houdt enorm van nagels lakken maar vanwege mijn werk in de zorg kan ik mijn nagels eigenlijk alleen in de vakanties lakken. Bentley vindt nagels lakken alleen voor meisjes, dus daar kan ze ook niet terecht. Het leek me ontzettend leuk als Macy toch nageltjes kon lakken.

Wat heb je nodig?
Groot stuk karton, handjes, stift of pen, nagellak.

 • Stap 1: Als je karton nog niet recht is knip het dan recht af.
 • Stap 2: Plaats de handjes op het karton en trek deze zo vaak over als je maar wilt. Laat wel wat ruimte over tussen de handjes
 • Stap 3: Voorzie de handjes van nageltjes, zodat je deze kunt lakken.
 • Stap 4: Laat je kind de nageltjes lakken in eigen wens.
  Als je geen nagellak hebt, of dit niet wil gebruiken, kun je het ook met een makkelijk afwasbare stift doen.
 • Stap 5: Als de nagels zijn opgedroogd kun je de vingers nog voorzien van ringen en de armen van armbandjes om het geheel helemaal af te maken.

2. Veters strikken

Bentley moet nog steeds leren veters strikken. Hij vind het hartstikke leuk maar alle schoenen die hij of wij uitkiezen hebben geen veters maar klittenband. Net iets makkelijker of ze zijn leuker, het komt gewoon steeds zo uit. Dus het echt oefenen komt er niet zoveel van.
Gelukkig hebben we daar een oplossing voor, namelijk de oefenschoen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat heb je nodig?
Stuk karton, voetje, stift, schaar, verf (rood en wit), schoenveters

 • Stap 1: Pak een stuk karton
 • Stap 2: Plaats je voet op het karton en omlijn deze met de stift
 • Stap 3: Maak van de voet een schoen door de neus te tekenen en waar je instapt
 • Stap 4: Maak de gaten in het karton waar straks de veters doorheen gaan
 • Stap 5: Verf de schoen zodat hij wat meer echt lijkt
 • Stap 6: Laat de verf goed drogen
 • Stap 7: Plaats de schoenveter door de gaten heen
 • Stap 8: Laat je kind een poging wagen om de schoenen te strikken! Je kunt zo eindeloos oefenen.

3. Televisie

Op televisie is van alles te zien voor kinderen, maar ik geniet het meeste van het fantasie spel van mijn eigen kinderen. Dus waarom zouden we daar geen televisie van maken?
Ik deed dit vroeger ook zelf en weet nog dat ik er enorm van genoot, dus ik was heel benieuwd wat mijn kinderen ermee zouden doen.

Wat heb je nodig?
Stuk karton, stift en een schaar.

 • Stap 1: Bepaal hoe groot je televisie moet zijn
 • Stap 2: Knip het beeld uit, je kind moet er in ieder geval met z’n hoofd doorheen passen dus maak het gat niet al te klein.
 • Stap 3: Teken de randen van de televisie en maak met je stift wat knoppen zodat het net echt lijkt.
 • Stap 4: Pak een klein strookje karton en maak hier een afstandsbediening van door wat knoppen erop te tekenen.

*Ik heb een grote doos gebruikt en de doos later weer in elkaar gezet door het beeld erop te plakken. Zo lijkt het net alsof je “in” de televisie zit. Ook heb ik aan de achterkant een deken gebruikt zodat ze een achtergrond hadden, dit bedachten ze zelf. Heb je geen grote doos maar alleen een stuk karton voor het beeld, dan is dit niet erg. Kinderen hebben namelijk genoeg fantasie om met alleen een beeld televisie te spelen
Hier hebben ze de hele middag televisie gespeeld. Ze hebben hele shows samen bedacht en alleen. Niet alle shows waren voor mama’s geschikt, zo gaven ze ook aan elkaar showtjes weg. Ontzettend leuk om te zien!

Ik ben benieuwd of jullie deze activiteiten ook gaan proberen, dan wil ik jullie alvast veel plezier wensen hiermee! Ideale activiteiten voor slecht weer, lekker binnen genieten.

Like it? Pin it!

Ik zet onze 3 favoriete knutsel activiteiten met karton op een rijtje voor jullie! karton knutselen is super leuk en je kunt er alle kanten mee op!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.