Gastblog Sporten

De juiste voetbalkleding voor ieder kind

De juiste voetbalkleding voor ieder kind
Linda - Go or No Go

Is jouw kind dol op voetbal? Een voetbaltenue kopen voor hem of haar hoort er dan ook bij. De juiste voetbalkleding is belangrijk tijdens trainingen en wedstrijden, maar ook tijdens het buitenspelen, in de vrije tijd en zelfs op school. Welke voetbalkleding heeft je kind nodig, en waar moet je als ouder op letten bij het aanschaffen ervan?

Als je kind speelt bij een club

Speelt je kind bij een voetbalclub, dan zitten er wat eisen aan het soort voetbaltenue dat moet worden gedragen. Tijdens de wedstrijden is het tenslotte belangrijk dat alle spelers van hetzelfde team ook in hetzelfde tenue lopen, in de kleuren van de club.

Over het algemeen ontvang je hier alle benodigde informatie over zodra je je kind inschrijft bij een vereniging. In veel gevallen is het zo dat een club samenwerkt met een lokale winkelier, waar de clubkleding altijd op voorraad is en gekocht kan worden. Let even op of het binnen de club de gewoonte is om het shirt bijvoorbeeld te bedrukken met een naam en/of rugnummer. Het kan ook goed zo zijn dat je niet zelf de wedstrijdkleding hoeft aan te schaffen, steeds meer clubs proberen dit met behulp van sponsoring te voorkomen. Zeker iets om even na te vragen, want het kan je een onnodige aankoop besparen.

Buiten de wedstrijden om hebben de kinderen natuurlijk ook voetbalkleding nodig. Trainen gaat het fijnst in soepele sportkleding, vaak voetbaltenues van de favoriete clubs. Bij de meeste verenigingen mogen kinderen zelf deze kleding verzorgen, en zie je op de velden een bonte verzameling topclubs voorbijkomen. Een kind in een FC Barcelona trainingspak een balletje zien trappen met eentje in een Real Madrid shirt is de normaalste zaak van de wereld! Let op dat je zowel kleding voor warmere als koudere periodes paraat hebt. Voetbal gaat het hele jaar door, ook in de winters, en dan is een shirt met een korte broek echt niet meer voldoende bescherming aan tegen de kou.

Ook in de vrije tijd?

Kinderen die graag voetballen, dragen ook graag buiten de velden de kleding van hun favoriete clubs. Naar school bijvoorbeeld, of tijdens het buitenspelen. Dit soort kleding kan prijzig zijn, dus het loont de moeite om te zoeken naar de zo goedkoopst mogelijke aanbieder. Ook kan het schelen als je pas in de loop of zelfs aan het einde van een seizoen je aankoop doet, clubkleding is dan vaak stukken goedkoper. Door op het juiste moment toe te slaan, kun je aardig wat geld besparen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.