Attractieparken Noord-Brabant

Dagje rood-witte Efteling: De Efteling in Corona stijl

Dagje rood-witte Efteling: De Efteling in Corona stijl

“Nee, we gaan NIET naar de Efteling!” Ik had gelezen hoe moeilijk het was om te reserveren en ik sluit never-nooit-niet aan in een virtuele rij van over de 1000 mensen. Dát riep ik heel stellig, toen een vriendin dapper wèl was aangesloten in de wachtrij, vanaf maandagmorgen vroeg.
Helaas moet een mens ook eten en na het (avond!-)eten was haar kans om te reserveren net voorbij gegaan. Niet voor 1 gat te vangen, dus wederom aangemeld voor de wachtrij en om 23:00 ‘s avonds kreeg ik een appje: het was gelukt! Stiekem toch even op de site gekeken en er was nog steeds een wachtrij van langer dan een uur. No way dat ik daar in ging aansluiten. 

U kunt reserveren

Midden in de nacht kreeg ik een melding op mijn pieper van de brandweer: bij iemand ging de CO-melder af en of we even ter plaatste wilden gaan. Eenmaal daar aangekomen bleek dat het de wekker was van een meneer op leeftijd. Wel duizendmaal excuses aangeboden, dat hij het zo erg vond dat we voor niets waren gekomen. Maar ach….liever een keer te veel dan te weinig.

Thuis aangekomen nog even op de site van de Efteling gespiekt: “U KUNT RESERVEREN”. Te grappig!! Dus manlief maar laten slapen en vlug besloten om dan toch maar te reserveren. Dankjewel meneer-die-ons-midden-in-de-nacht-oppiept!
Het tweede tijdslot was nog vrij; ’s woensdags de week erna tussen 10.00 en 10.30 uur mochten we naar binnen. We waren wel nieuwsgierig hoe hard het liep, dus tussendoor hebben we de site af en toe gecheckt. Het was vol! En wij mochten gaan! Net voor het weekend was ineens het tijdslot van 9.30 uur vrij. Met 2 devices tegelijk aan de slag gegaan; op de een annuleren en direct op de andere weer boeken. Ik wilde mijn kaartjes niet meer kwijtraken natuurlijk. 

Naar de Efteling in Corona stijl

Dus die woensdag was het zover: we gingen genieten van een dagje Efteling. We zorgden dat we er op tijd (9.00 uur) waren en mochten direct door naar binnen. Dat was op aanraden van onze vrienden. Zij waren er keurig om half 10, maar moesten toen in de rij staan. Wij sloten wel alsnog aan in de rij, maar dan die van de wc. Dat was het enige nadeel van deze dag: per gezelschap kon je naar de wc. Dus bij een capaciteit van meer dan 20 wc’s, kon je daar toch alleen met je gezin in. Dat leverde wachtrijen op in heel het park, de hele dag. Er werd wel gewerkt aan het plaatsen van toiletwagens, dus hopelijk wordt het wachten minder. Daarna in de rij bij Symbolica en om 10.00 uur (!) liepen wij de attractie binnen. We waren los!

Dagje rood-witte Efteling: De Efteling in Corona stijl

Van wit naar wit

De enige attractie waar we niet in zijn geweest en wel wilden, was De Baron. Daar stond steeds een erg lange wachtrij. De rest was gewoon goed te doen met een minimum van 2 minuten (Vogel Rok) en een maximum van 40 minuten (Python). Het wachten was perfect geregeld. Overal in het park werkten ze met rood-witte belijning. In rood mocht je niet stilstaan, dus je liep met je gezin van wit naar wit. Zo bleef er telkens 1,5 meter (rood) tussen. Ik kan daar wel aan wennen, gewoon een beetje ruimte in de rij. Waar de rijen elkaar “raakten”, hing plexiglas. Dit alles deed NIETS af aan de oude-vertrouwde Eftelingsfeer. De Kinderen genoten, dus wij automatisch ook. En hoe gaaf is het als je bij de Piraña en bij de Vliegende Hollander je privébootje krijgt!

efteling corona ervaringen

Een klein stressmomentje

Na een heerlijke, lange dag gingen we tegen 18.30 uur naar huis. Restaurant De Vrolijke Noot was nog open, maar daar vonden we het toch iets te druk. Eenmaal buiten dacht ik meteen plaats te maken op mijn telefoon, dus hoppa…de Efteling-app verwijderd. Daarna blinde paniek! Mijn parkeerticket stond in de app. Gelukkig hield de Eftelingmedewerker het hoofd koel: gewoon even opnieuw downloaden en dan staat ie weer in je account. Dat ik daar zelf niet opkwam! Dat was mijn enige stressmomentje van de dag. 

Zou jij een dagje pretpark gaan doen in Corona stijl?


Lees ook: Tips voor een dagje Efteling

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.