Verre reizen

China met kinderen: Go or No Go?

China met kinderen: Go or No Go?

Ik heb er wel eens over gefantaseerd: een verre reis met ons gezin maken. Het lijkt me onwijs bijzonder om onze jongens zoveel mogelijk van de wereld te laten zien. Het is er tot nu toe nog nooit van gekomen, maar toen mijn broer besloot om met zijn vriendin op vakantie naar China te gaan, begon het bij mij ook te kriebelen. En dus ben ik op internet gaan rond zoeken naar tips over China met kinderen. Is het een aanrader, wat zijn de must sees en wat moet je allemaal regelen?

Moet je voor een vakantie naar China veel regel

Visum voor China

Wat ik om te beginnen belangrijk vond, is wat er geregeld moet worden voor je naar China gaat. Denk aan vaccinaties en een visum.
Een visum is een vereiste om naar China te kunnen reizen. Een China visum regelen is erg complex, dus de vraag is of je dit zelf moet willen regelen. Gelukkig kun je dit online gemakkelijk uitbesteden. E-visums regelt vervolgens de hele aanvraagprocedure. Met alleen het online aanvragen ben je er overigens nog niet, want China heeft vanaf 17 december 2019 de verplichting dat reizigers naar China hun biometrische gegevens (vingerafdrukken en gelaatsscan) af staan bij het Service Center van het Consulaat van China.
Indien je je visum bij E-visums regelt, breng je de benodigde documenten naar het kantoor in Rotterdam. Daar maak je ook een afspraak om de biometrische gegevens af te staan. De gegevens worden gekoppeld aan je paspoort.

Vaccinatie

Als je naar China gaat heb je inentingen nodig. Dat zijn onder andere DTIP en Hepatitis A. Daarnaast kun je, indien geen (vaccinatie tegen) mazelen hebt gehad, daarbij een BMR inenting nemen. Dit wordt aangeraden.
Daarnaast komen er in bepaalde gebieden van China ook malariamuggen voor. Bekijk dus goed in welk gebied je op vakantie wil gaan en of je hier malariatabletten voor moet slikken. Je kunt dit ook altijd even navragen bij de GGD.

Gezondheid

Ook een belangrijke in China. Wat belangrijk is om te weten is dat je geen kraanwater kunt drinken in China. Doe dit ook echt niet, want je kunt er flinke buikgriep van krijgen.
Daarnaast dragen heel veel Chinezen een mondkapje. Dat is niet voor niets: de luchtverontreiniging is erg hoog, dus het is ook voor toeristen aan te raden om deze te dragen.

Wanneer kun je het beste naar China gaan

De beste periode om naar China te reizen is in de maanden april en mei. In deze maanden is de temperatuur het lekkerste en heb je het minste kans op regenachtige dagen. In de zomermaanden kan de temperatuur in China behoorlijk oplopen. Met name in de druk bevolkte steden is dit minder prettig.

Must sees in China

China is natuurlijk enorm, dus de kans is groot dat sommige must sees veel te ver weg liggen van het gebied waar jij naar toe wil gaan. Maar het kan ook mogelijk zijn dat jij nog aan het oriënteren bent op welk gebied en wellicht dat een van de volgende must sees voor China met kinderen de doorslag geeft!

Disneyland HongKong

Waarschijnlijk maak je je kinderen dolgelukkig als je ze verrast met een of meerdere dagen Disneyland HongKong. Het is een groot Disneypark, maar niet het grootste ter wereld. Het park heeft zich voornamelijk gericht op gezinnen met jonge kinderen. In veel attracties is geen minimale lengte vereist.

Yangshuo 

In dit stadje kun je met de kinderen erg leuke dingen ondernemen! Ten eerste is het genieten om de mooie natuur te zien. Op de fiets de natuur verkennen is zeker een aanrader! En als je een rivier over moet, vind je op verschillende plaatsen een bamboevlot, waar je met fiets en al de rivier over kunt steken.

Verder kun je net buiten Yanghuo een indrukwekkende show bekijken. De voorstelling ‘Impression Sanjie Liu’ is prachtig! Ruim 600 dansers doen mee aan een dans in het water, langs het water en op bootjes. De anderhalf uur durende show is iedere avond twee keer te bewonderen.

Beijing

In Beijing is de Chinese muur natuurlijk een must see. De Chinese muur is het grootste bouwwerk ter wereld!
Het is wel handig als je kinderen van wandelen houden, want behalve het bekijken van de muur zul je hier ook flinke stukken wandelen.

China met kinderen

Ik kan nog veel meer must sees beschrijven voor China, want wat is er veel te zien! Het land is natuurlijk ook enorm!
Maar wat in ieder geval belangrijk is om te weten is dat China zeker een aanrader is met kinderen!

Ben jij al ooit in China geweest?


Foto van Chinese Muur via Shutterstock
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.