10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 9 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Ottilie en de monstermacht – spannend en magisch avontuur

{ Boekrecensie } | Ottilie en de monstermacht – spannend en magisch avontuur

Boeken over magische werelden, mysterieuze krachten en duistere magie: ik ben er dol op! De boeken van auteur Rhiannon Williams stonden dan ook al tijden op mijn lijstje. Ottilie en de monstermacht is mijn eerste kennismaking met haar werk en die smaakt zeker naar meer.

Het verhaal van Ottilie en de monstermacht

Ottilie is het eerste meisje dat zich ooit heeft aangesloten bij de drochtenjagers, een geheime organisatie die jacht maakt op kwaadaardige monsters. En als het aan haar ligt zal ze niet het laatste meisje zijn.

De dreiging van de drochten neemt elke dag toe, en als de monsters zelfs binnen de muren van Fort Fiori opduiken, is niemand meer veilig. Ottilie gaat voorop in de strijd en ontdekt ondertussen steeds meer over het mysterie van de drochtenjacht.

Maar zal het genoeg zijn? En wie is de mysterieuze figuur die haar vanuit de schaduwen in de gaten houdt?

Prachtige vormgeving

Het omslag van Ottilie en de monstermacht ziet er met de verschillende tinten groen, de gele letters en de indrukwekkende luipaard schitterend uit. Het sprak mij als liefhebber van fantasy boeken direct aan. De coverillustratie zet meteen een duidelijke sfeer neer van spanning en magie en maakt de lezer enorm nieuwsgierig naar de inhoud.

Ook de rest van het boek is fijn vormgegeven. Eenvoudig, maar helder wat zeker voor jonge lezers erg fijn is. Sommige hoofdstukken zijn door middel van een subtiele illustratie van een pijl in alinea’s opgedeeld wat het boek nog net even mooier maakt en zorgt voor nog meer structuur tijdens het lezen.

Magische wereld

Eenmaal aan het lezen beland je al snel in de wereld van hoofdpersoon Ottilie. Een wereld vol monsters en verborgen vijand, maar ook een van vriendschap, eer en moed. Een heerlijk boek voor kinderen die houden van avontuur en heldenmoed. Ottilie is een heel dapper meisje dat moeilijkheden en gevaar nooit uit de weg gaat, maar ondanks dat ook haar angsten en onzekerheden kent. Een geloofwaardige hoofdpersoon waar kinderen zich vrij gemakkelijk mee zullen identificeren.

Wat voor mij een klein beetje afdeed aan het leesplezier was het feit dat ik boek 1 nog niet gelezen heb. Voor veel series is dit geen probleem omdat de boeken prima los van elkaar te lezen zijn, maar ik merkte dat ik u wat achtergrondinformatie miste waardoor ik niet helemaal in het verhaal kwam. De wereld van de drochtenjagers kent veel verschillende wezen en in het boek komen veel personages voor waardoor je als lezer echt je volledige aandacht erbij moet houden om het verhaal goed te blijven volgen.

Bijzonder avontuur

Toch heb ik Ottilie en de monstermacht met veel plezier gelezen. Het boek is op sommige punten echt spannend, maar deze spanning wordt goed opgebouwd en blijft ook voor jonge lezers te behappen.

“Toen zag ze het weer, dat wezen met de borstelige witte staart. Het zigzagde tussen de stilstaande slynxen door, het enige wat bewoog. Het was een slynx. Daar was geen twijfel over mogelijk. Maar hij was groter dan de andere, zo groot als een jonge wolf, en had een sneeuwwitte vacht waar twee zwarte hoorns uit staken.”

Go or No Go

Houdt jouw kind wel van een beetje spanning en magie? En bevindt hij of zij zich graag af en toe even in een compleet andere wereld? Dan is de trilogie over Ottilie zeker een Go! Begin niet net als ik eigenwijs in deel 2, maar pak eerst het eerste deel erbij en laat je betoveren door deze bijzondere wereld.

Extra fijn: in het najaar verschijnt het slot van de trilogie, Ottilie en de welkende wereld, dus als je nu start in deze reeks kun je de komende tijd mooi vooruit. Fijn leesvoer voor de zomervakantie!

Ottilie en de monstermacht Facts

  • Aantal pagina’s: 386
  • Leeftijd: 9 – 14 jaar
  • Genre: Fantasie
  • Verschijningsdatum: juni 2020
  • Adviesprijs: € 16,99 en hier te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.