Buitenspeelgoed Creatief & Knutselen Gratis uitstapjes en activiteiten

7x de leukste modderactiviteiten voor Modderdag!

7x de leukste modderactiviteiten voor Modderdag!

Op maandag 29 juni 2020 is het officieel Modderdag! Elk jaar komt dit modder spektakel terug en wat is het gaaf om er aan mee te doen. Elk kind vindt het leuk om eens goed vies te worden. Van buiten spelen leren kinderen onwijs veel en kunnen ze volop hun fantasie gebruiken. Tijdens Modderdag ontdekken kinderen wat modder is en hoe je er mee kunt spelen. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met de natuur.

Hoe maak je modder?

Hoe maak je modder? Dat is natuurlijk stap 1 en belangrijk om te weten. Je hebt nodig: (tuin) aarde of zand (van het strand of uit de zandbak) en water. Dit meng je door elkaar en modderen maar. Bedenk van te voren wel hoe je de dikte wilt voor je modder, dit is voor welke activiteit anders.

Leuke modder activiteiten voor Modderdag 2020 (en het hele jaar door!)

Nu heb ik voor jullie onwijs leuke modder activiteiten bedacht en opgezocht. En dit hoef je natuurlijk niet alleen op Modderdag te gebruiken. Spelen met modder, buiten spelen, vies worden is sowieso een feestje op zich. En dan maakt het niet uit welke dag het is. 😉

Een modderkeuken maken

Maak een heuse modderkeuken! Laat ze pannen, muffin-vormen, een cakebli en een springvorm, een garde, lepels en allerlei andere keukengerei gebruiken. Zorg voor een hoop modder en je kunt beginnen met koken. Laat ze van te voren of tijdens hun spel allerlei stokjes, blaadjes en bloemetjes uit de natuur zoeken. Dit om de moddersoep extra lekker te maken. Of om die heerlijke taart mooi te garneren. Deze activiteit is ook ideaal voor kinderen die er niet van houden om helemaal vies te worden.

Een modderglijbaan maken

Voor de echte viezeriken en modderfanaten is dit hun meest ideale activiteit. Misschien heb je zelf een grote tuin, maar anders ga je naar een groot grasveld of in ieder geval ergens waar je de ruimte hebt. Je kunt een modderglijbaan het beste doen doen met vuilniszakken. Scheur deze open, leg ze op het veld. Gooi er een grote hoeveelheid modder op. Nog even wat extra water er op en glijden maar. Zo roetsj op je buik. Wat een pret!

Moddermasker

Ze zeggen dat een moddermasker heel goed is voor je huid, dus ga lekker je gang! Niet alleen je kind, maar mama zelf lekker ook ;-).
Pak een kwast of gewoon met je hand en smeer zorgvuldig je gezicht in met modder, of heel je lijf. Wat jij wilt. Daarna afspoelen met water en je huid is zo zacht als een veertje. Ook leuk om je als indiaan te schminken met modder.

Modderdag schilderijen maken

Gebruik wit papier of een canvas en laat ze maar schilderen met modder. Dit kan met de hand of met kwasten. Je kunt er een varken optekenen die in de modder speelt of maak een echt kunstwerk. Misschien kun je wel wat verf of glitters door de modder doen voor een mooi effect.

Modder auto’s en dieren

Rij met je speelgoedauto’s door de modder, laat sporen achter van de banden op een vel papier en maak ze daarna weer schoon in een heuse wasstraat. Dit kan je ook doen met (plastic) dieren. Sporen met voetafdrukken. Is toch super gaaf?

Wormen zoeken

Kook van te voren spaghetti, laat het afkoelen en leg de spaghetti dan in de modder. Of gewoon in het zand. Een pincet erbij, een bakje en laat ze de glibberige wormen maar vangen. Brr ze lijken bijna wel echt!

Modderpoel

En voor de echte modderfanaten kan een modderpoel niet ontbreken. Je kunt dit in een zandbak doen maar je kunt er ook een zwembad voor gebruiken. Zet de tuinslang op het zand, trek je oudste kleding aan of gewoon in zwemkleding en gaan in die modderpoel. Heerlijk!

De leukste modderactiviteiten voor Modderdag

Dit vind ik de leukste activiteiten en ik weet zeker dat elk kind hiervan kan genieten! Dit is niet iets wat dagelijks mag en daarom is het juist zo leuk. Een fijne Modderdag allemaal.

Nog een laatste tip, gebruik oude kleding voor deze activiteiten ;-).
Veel plezier!

7x de leukste modderactiviteiten voor Modderdag!

Speelkeukenfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.