2 jaar Game reviews Gastblog

10x leukste spellen apps voor een 2-jarige

10x leukste spellen apps voor een 2-jarige

Kinderen groeien van jongs af aan al op in een digitale wereld. Helemaal niet gek dat ze ook al jong met schermpjes in aanraking komen. Ik heb wel eens de uitdrukking gehoord: “kinderen kunnen eerder swipen dan een bladzijde omslaan”. En dat is eigenlijk helemaal waar. Zelf vind ik het ook niet erg om ook jonge kinderen, af en toe, toe te staan een spelletje of filmpje op de telefoon of Ipad te kijken. Ik heb voor je de leukste 10 spellen apps voor een 2-jarige op een rijtje gezet.

De leukste spellen apps voor een 2-jarige peuter

1. NPO Zappelin

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Je kunt er spelletjes spelen, filmpjes (terug)kijken of bijvoorbeeld tekenen. Het is een gratis app met heel veel mogelijkheden om kinderen spelenderwijs te leren.

2. Geweldige dieren puzzel

Tal van dierenpuzzels onder één dak. Je kunt puzzels spelen in verschillende niveaus en ook de jongste kinderen kunnen hier mee spelen. Je kunt er als 2 jarige heel veel plezier aan beleven.

3. Lego Duplo – wereld

Een vrolijke en veelzijdige app voor kinderen vanaf 2 jaar. Elke activiteit is er op gericht om peuters (en kleuters) iets bij te brengen. Leer tellen, de natuur ontdekken of ervaringen met voertuigen en gebouwen. Deze app heeft al verschillende awards gewonnen, dus dat zegt al genoeg!

4. De wereld van Nijntje

De app die precies dezelfde rust en vrolijkheid uitstraalt als de filmpjes. Het is eenvoudig te bedienen dus erg geschikt om ook door de jongste kinderen te navigeren. Je kunt samen met Nijntje de leukste spelletjes spelen. Zoals mooie tekeningen maken, met blokken bouwen, tuinieren of haar kleren uitkiezen. Met Nijntje is er heel veel te ontdekken.

5. Koekoek TV

Deze app bevat vooraf geselecteerde filmpjes vanuit YouTube. Je hoeft dus niet bang te zijn dat kinderen ongeschikte filmpjes te zien krijgen die niet voor hen bedoeld zijn. Een aantal kijkdagen zijn gratis en daarna zou je tot aankoop over kunnen gaan mocht je het leuk vinden.

6. Piano spelletjes voor kinderen

Dit muziekspel is speciaal voor de allerkleinsten en dus heel geschikt voor kinderen van 2 jaar. Ze kunnen dieren geluidjes ontdekken, muziekspelletjes spelen, slaapliedjes beluisteren of bijvoorbeeld verschillende muziekinstrumenten bespelen. Zowel jongens als meisjes zullen deze app geweldig vinden

7. De gratis baby puzzel voor kinderen

Deze puzzel is heel goed te doen voor de jongeren kinderen. Ze kunnen het voorwerp, zoals een bal, slepen naar het vakje waar de bal in past. Of  bijvoorbeeld de cijfers naar je juiste plaats bewegen. Een ontzettend leuk spel die goed is voor de educatie.

8. Kinder kleurboek voor kinderen

Voor de creatieve kinderen is deze app ontzettend leuk om te spelen. Je kunt verschillende kleurplaten maken met de mooiste kleuren. Als echte kunstenaar kan het kind aan de slag met tools als verf, stiften, een spuitbus of bijvoorbeeld masking tape. Door de simpele knoppen als bediening is het ook geschikt voor de allerkleinsten.

9. Slaap lekker!

Het populairste verhaaltje voor het slapen gaan in een app. Het voelt alsof je in een prachtige animatiefilm speelt. Met een fijne rustige voorlezer en lieve dierengeluidjes wordt het verhaal vertelt. Het is genieten voor de kinderen en er keer op keer om vragen.

10. Match it up

Is een kleurrijke app beschikbaar voor verschillende leeftijden, beginnend bij 1,5 jaar. De app zit vol educatieve spelletjes. Zo wordt er in een spel bijvoorbeeld gevraagd twee gelijke plaatjes te vinden. Of in een ander spel een voorwerp uit te zoeken van dezelfde kleur.

Tot zo ver het overzicht van de leukste spellen apps voor een 2-jarige. Heb je aanvullingen, deel ze dan hieronder!

Ben je op zoek naar leuke spellen apps voor 2-jarigen? In dit overzicht vind je de leukste spellen apps voor een 2-jarige peuter. Kijk maar mee!

Dit gastblog is geschreven door Cheryl van www.pscheryl.nl

Bekijk hier ook:

De leukste spellen apps voor peuters
De leukste spellen apps voor 3-jarigen
De leukste spellen apps voor 4-jarigen
De leukste spellen apps voor 5-jarigen
De leukste spellen apps voor 6-jarigen
De leukste spellen apps voor 7-jarigen
De leukste spellen apps voor 8-jarigen
De leukste spellen apps voor 9-jarigen
De leukste spellen apps voor 10-jarigen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.