Zwembad

Tover je tuin om tot een zwemparadijs

Tover je tuin om tot een zwemparadijs

Eindelijk, het mooie weer is in aantocht! Helaas kunnen we dit jaar niet massaal naar het zwembad en het strand, gaan vele vakanties niet door.. Maar gelukkig is er een leuke oplossing om je tuin om te toveren tot een zwemparadijs.

Zwembadje opzetten

Wat ik hier merk is dat kinderen in de tuin enorm leuk kunnen spelen met water.
Elke zomer zetten we het zwembadje weer op en zijn er verzoekjes voor speelgoed. Dit jaar zal de eerste keer zijn dat Harvey ook lekker het water in kan. Swim Essentials heeft speciaal voor de kleintjes een ontzettend vrolijk en kleurrijk kinderbadje. Hij is geel van kleur, dus te gebruiken voor iedereen. Er kan 15 liter water in, dus hij is zo gevuld en het is meer dan genoeg om in te kunnen spelen.

Kinder zwembanden

Als je denkt aan zon, zee, strand, dan denk ik aan ronddobberen in zee. Waarom zou je dit niet gewoon in je eigen tuin kunnen doen? Heerlijk dobberen met een elegante flamingo of met je eigen dinosaurus. Iedereen zal jaloers op je zijn, want dit zijn wel onwijs leuke exemplaren! Ook kun je hierbij direct nog een beetje oefenen voor de zwemles, goed die arm- en beenbewegingen maken terwijl je kindje in de zwemband hangt.
Voor alle leeftijden zijn wel zwembanden te vinden. Voor de baby’s een babyfloat waar je ze in kunt zetten en ze met hun beentjes nog lekker kunnen trappelen. Voor de kleintjes een exemplaar met een split, die ze zelf om kunnen doen. Daarna de gewone zwemband en er zijn zelf hele grote exemplaren waar wij als volwassenen zelfs nog in passen. Om het dan echt af te maken kun je er zelfs een opblaasbare bekerhouder bij aanschaffen, zodat je er voorlopig niet vanaf hoeft, heerlijk!!
Ik zeg bikini’s en zwembroeken aan, zonnebrillen op en laat die staycation maar beginnen hoor.

Opduikspeelgoed

Er is tegenwoordig ontzettend veel speelgoed te vinden wat speciaal gemaakt is om op te duiken. Zo heb je de standaard duikstokjes maar zijn ze er ook in visjes of zelfs schatkist inhoud te vinden. Strooi deze door het zwembadje en laat ze deze opduiken. Als je het extra leuk wil maken kun je er een extra opdracht bij verzinnen; een liedje zingen, met je billen de bodem raken, op je handen staan, een koprol maken, je kunt het zo gek niet verzinnen. Natuurlijk is het dan het allerleukste als je als moeder ook lekker gek meedoet.

Waterpistooltjes

Buiten het zwembad zijn ze een hit, maar zeker ook in het zwembad! Want wie kan het eerste zijn/haar naam schrijven in het zwembad en lukt het jou in één keer? Of kun jij op het liedje van bijvoorbeeld Baby Shark het water spuiten? Niet gelukt, dan is de volgende aan de beurt.

Bekertjes in het water

Het meest simpele speelgoed zijn plastic bekertjes, water overgooien van de één naar de andere beker. Bekertjes over je hoofd gooien. Maar een andere optie is om er een kwast bij te doen en laat ze lekker verven. Dit kan verven met water zijn op de tegels, of gewoon op de zijkant van het bad terwijl ze aan het zwemmen zijn. Lekker kliederen zonder de troep!

Zwembandjes

Ook al spelen ze in de tuin en ben ik erbij, zolang ze geen zwemdiploma hebben krijgen ze van mij gewoon zwembandjes om. Je weet maar nooit, een ongelukje zit in een klein hoekje dus ik neem het zekere voor het onzekere. Maar ook de zwembandjes hoeven niet saai te zijn! Swim Essentials heeft ze voor de meisjes in een hele schattige panterprint en voor de jongens een vrolijke dino in 3D, super origineel!

Laten we er wat leuks van maken deze zomer, ik hoop dat je met deze tips er leuke dagen van gaat maken. Veel spetterplezier alvast.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Oma Will
    25 mei 2020 at 23:36

    Heb mijn tuin al weer omgetoverd in een zwemparadijs met een groot zwembad.
    Hoop dat na deze 3 maanden in quarantaine de kleinkinderen snel weer komen spartelen in het water.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.