Producten voor kids

Tips voor het kopen van een kinder zonnebril

Bij de eerste zonnestralen zetten wij ouders al gauw onze zonnebril op. En gelukkig maar, want een goede zonnebril beschermt je ogen. Maar…soms vergeten we dat het voor kinderen net zo belangrijk is om een zonnebril te dragen voor de bescherming van de ogen. Een pet helpt natuurlijk ook al voor een gedeelte, maar een zonnebril biedt echt betere bescherming.

Bescherm kinderogen tegen de zon!

Het grootste gedeelte van de ouders denkt er goed aan om hun kind in te smeren met zonnebrand. Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen de felle zonnestralen. Maar behalve het beschermen van de huid is het ook heel belangrijk om ogen te beschermen voor de zon. Uit onderzoek van het Oogfonds blijkt dat slechts 32 procent van de ouders hun kinderen een zonnebril laat dragen.
Kinderen jonger dan tien jaar hebben een verhoogd risico op beschadiging van het hoornvlies door de schadelijke UV-stralen van de zon. Dit verhoogde risico komt omdat ogen van jonge kinderen nog in de groei zijn. Daardoor zijn hun ogen gevoeliger en lopen ze dus eenvoudiger beschadiging op.

Tips voor het kopen van een kinder zonnebril

Zonnebril op sterkte

Als je kind normaal gesproken een bril draagt, is dat natuurlijk geen enkel probleem: daar zijn de kinder zonnebrillen op sterkte voor! Want zonnebrillen op sterkte zijn er dus niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen! Denk er wel aan om tijdens een uitstapje dan zowel de gewone bril als de zonnebril op sterkte mee te nemen, zodat je kunt wisselen wanneer je binnen en buiten bent. Zonnebrillen op sterkte kun je gemakkelijk online uitzoeken én passen op de website van Charlie Temple. Dat is echt ideaal: geen gedoe in de winkel, maar gewoon via de computer kijken hoe de zonnebril staat. Goed om te weten is dat je hier ook terecht kunt voor heren en dames zonnebrillen op sterkte, die je dus ook gemakkelijk online kunt passen.

100% bescherming tegen UV-straling

Bij een zonnebril is het belangrijk om een zonnebril te kopen die 100% bescherming biedt tegen UV-stralen van de zon. Een andere benoeming hiervoor is UV-400. Ook dit staat voor een goede bescherming.

Zorg dat de zonnebril goed past

De bril moet goed aansluiten en niet van je neus afglijden. Niets zo irritant voor kinderen (en volwassenen) dan een bril die je steeds weer goed moet zetten. Zeker bij kinderen die veel spelen en bewegen is een goede pasvorm belangrijk dus. Bij kleine kinderen kun je kiezen voor een zonnebril die met een bandje vastzit.
Daarnaast moeten de brilglazen niet te klein zijn, want dan komen de zonnestralen alsnog er boven oor of eronder door.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.