10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Unlock! Ontsnappingsavonturen

{ Review } | Unlock! Ontsnappingsavonturen
Linda - Go or No Go

Unlock! is een Escape Game voor het hele gezin. Wij hebben dit spel met onze jongens (10 jaar) gespeeld en in deze review vertel ik je wat wij van Unlock! vonden!

Unlock! Ontsnappingsavonturen

Het spel bestaat uit drie escape avonturen. Voor ieder scenario is een aparte set kaarten waar je mee gaat spelen. In principe speel je elk avontuur maar één keer, want als je hem eenmaal gespeeld hebt, ken je hem grotendeels.
De avonturen hebben verschillende moeilijkheidsgraden, variërend van 1 tot 3 sterren.
Zoals gezegd zitten er drie avonturen in de doos:

  • De Formule
  • De Muis en de Worst
  • Het Eiland van Dokter Soorse

Ontsnappingsavontuur De Formule

In dit avontuur stap je een geheim laboratorium binnen om een mysterieus serum, ontwikkeld door een wetenschapper, terug te vinden.
Dit avontuur heeft een moeilijkheidsgraad van 2 sterren.

Ontsnappingsavontuur De Muis en de Worst

In dit avontuur probeer je een stokje te steken voor de plannen van de verschrikkelijke Professor Noside.
Dit avontuur heeft een moeilijkheidsgraad van 2 sterren.

Ontsnappingsavontuur Het Eiland van Dokter Soorse

Bezoek het eiland van een excentrieke antiek verzamelende miljardair en overwin zijn vallen!
Dit avontuur heeft een moeilijkheidsgraad van 3 sterren.

Unlock! Ontsnappingsavonturen App

Om Unlock! te kunnen spelen moet je een gratis app downloaden. Deze app is namelijk super belangrijk in het spel. Je gaat bijvoorbeeld verschillende codes in de app invoeren, je kunt hints vragen en machines via de app laten werken.
Voor ieder avontuur heb je 60 minuten, zoals ook altijd het geval is bij de klassieke escape rooms. Als je een foute beslissing in een scenario maakt, krijg je strafpunten in de vorm van een tijdstraf. Mocht je het avontuur niet binnen 60 minuten af weten te ronden, mag je gelukkig gewoon doorgaan zodat je uiteindelijk toch het avontuur uitspeelt. De app blijft ook gewoon doorlopen en je tijd tellen. Erg fijn, want we zouden wel heel erg balen als het hele avontuur zo afgekapt zou worden!

Hoe werkt Unlock!

Als je een avontuur gekozen hebt, pak je de bijbehorende set kaarten en zet je de app klaar. Voordat je de tijd in de app start, mag je eerst de voorkant van de eerste kaart voorlezen uit de kaartenset. Deze kaart legt uit waar het avontuur over gaat. Zodra je hem gelezen hebt, start je de tijd in de app en mag je de eerste kaart omdraaien. Deze kaart vertelt je welke kaarten uit de kaartenset je erbij mag zoeken en open mag leggen. En dan kan het puzzelen beginnen!

Mini tutorial

Wat super handig is, is dat je een korte tutorial kunt spelen van Unlock! Er zit namelijk een mini escaperoom bij van 10 minuten, die jou precies laat ervaren hoe het spel werkt. Er zijn namelijk een aantal spelregels, zoals dat je een rood cijfer op een kaart altijd met een blauw cijfer op een andere kaart moet combineren.
Wanneer je een kaart voltooid hebt en daardoor een nieuwe kaart of meerdere nieuwe kaarten mag pakken, lees je direct op deze kaart af welke kaarten die je voor je hebt liggen af mag leggen. Dit zijn dan dus kaarten die je in jouw avontuur gebruikt hebt en niet meer nodig hebt. Zo blijft het spel overzichtelijk, ook voor kinderen.

Go or No Go

Unlock! is een coöperatief kaartspel dat geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen. Om het kinderen alleen te laten spelen, is lastig. Wat ons betreft is er wel minimaal 1 volwassene bij nodig. Unlock! is zeker geschikt voor volwassenen om te spelen, het is zeker niet te kinderachtig. Het enige nadeel bij dit soort escape room spellen blijft dat je een scenario maar eenmalig kunt spelen. Maar Unlock! is dan ook bij uitstek een spel dat je speelt en vervolgens doorgeeft aan familie of vrienden, zodat zij de avonturen aan kunnen gaan!

Unlock! Facts

  • Er zijn maar liefst 7 verschillende Unlock! games. Iedere uitvoering heeft drie ontsnappingsavonturen in een bepaald thema. Denk aan exotisch of helden. Hier vind je alle avonturen op een rijtje.
  • Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
  • Leeftijd: 10 jaar en ouder
  • Spelsoort: coöperatief
  • Adviesprijs: € 29,95


Lees ook: Escape Room The Game Family Editie

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.