- Zonnige tip: zorg altijd voor een extra zonnebril! - 18 september 2024
- Op welke beer van ‘Wat Babyberen Leren’ lijk jij? - 16 september 2024
- Een warme en sfeervolle inrichting van je appartement - 31 juli 2024
Forbidden City is een makkelijk te leren spel waarbij tactiek en goed opletten belangrijk is. In dit artikel lees je onze review van Forbidden City (van Jumbo) en een korte speluitleg.
Speluitleg Forbidden City
Het doel van Forbidden City is om zoveel mogelijk punten te scoren. Deze punten kun je halen door kamers te bouwen. Zodra een kamer gesloten wordt en jij hebt de meeste adviseurs in deze kamer, krijg jij punten.
Je begint het spel door iedere speler een aantal tegels in één kleur te geven. Deze schud je door elkaar en leg je gesloten op een stapel voor je neer. Vervolgens mag de startspeler de bovenste tegel van zijn stapel nemen en deze open neerleggen op tafel. Er zijn drie soorten tegels:
- Tegel met adviseur(s): De kleur van de tegel bepaalt de kleur van de kamer. De adviseur(s) op de tegel geven aan hoeveel adviseurs jij in een kamer hebt.
- Tegel met een draak: een draak zorgt voor drie bonuspunten wanneer de kamer gesloten wordt.
- Lege tegel (alleen een kleur): Deze tegel dient als vulling voor de kamers
Als speler wil je kamers bouwen waarin jij het meeste adviseurs hebt. Kamers maak je groter door er eenzelfde kleur tegel aan te leggen. De meeste tegels hebben ook muren. Hiermee kun je een (deel van de) kamer afsluiten. Daarnaast heb je ook tegels met deuren: deze sluiten een kamer af, maar zorgen er wel voor dat je meer punten kunt verdienen. Wanneer een kamer namelijk gesloten wordt en er is een deur naar een andere kamer, tellen alle tegels van die andere kamer ook mee in de puntentelling.
Diegene die de meeste adviseurs in de gesloten kamer heeft, krijgt alle punten. Diegene die als tweede het meeste punten in de kamer heeft, krijgt de helft van het aantal punten.
Je kunt proberen hele grote kamers te maken, maar je kunt ook kleine kamers maken en op die manier meer kleine punten binnen harken. Dit is met name effectief als je ervoor zorgt dat je die kleine kamers weer aan laat sluiten met een deur op grote kamers.
Wat vinden wij van Forbidden City
Om te beginnen vinden we het erg fijn dat de speluitleg simpel is. Binnen tien minuutjes hadden we door hoe het spel moest en konden we beginnen met spelen. Forbidden City is daarnaast ook een redelijk kort spel, wat ook fijn is als je niet zo van de lange spellen bent.
Je hebt een dosis geluk nodig met het afpakken van de tegels, maar je moet ook goed kijken waar een tegel het beste neergelegd wordt en hoe jij daar de meeste punten mee kunt halen. Een beetje tactisch inzicht is dus wel zo handig.
Go or No Go
We vinden Forbidden City een leuk spel om te spelen. Het is vrij simpel te leren, dus als je kinderen hebt die niet zo van de lastige, lang durende spellen zijn, is dit perfect! Forbidden City krijgt van ons een GO!
Forbidden City Facts
- Leeftijd: vanaf 8 jaar
- Aantal spelers: 2-4 spelers
- Speelduur: 30 minuten
- Adviesprijs: € 26,95 en hier te koop
Lees ook: Review van Harvest Island
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥
No Comments