4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Game reviews

{ Review } | Digitale Kindercamera van Silvergear

{ Review } | Digitale Kindercamera van Silvergear
Linda D

Ben jij ook de trotse ouder van een kleine paparazzi in de dop? Dan heb ik iets leuk voor je! Wij hebben namelijk de digitale kindercamera van Silvergear mogen testen en ik vertel je graag onze bevindingen!

Heel…veel…foto’s

Ik moet bekennen, ik ben een moeder die “ietwat” veel foto’s van haar kind maakt. Mijn telefoon geeft dan ook standaard aan dat hij te weinig ruimte heeft. Arm ding! Maar goed, er zullen er vast velen zijn die zich hierin herkennen!
Dit heeft ertoe geleid dat Siem regelmatig vraagt: “Mama, wil je even een foto maken als ik hier sta? Op de schommel? Bij mooie bloemen?”  En sinds kort vindt hij het reuze interessant om foto’s van ons te maken met mijn telefoon. Maar aangezien deze telefoon dus altijd vol staat, hebben we nu de oplossing!  Tatadaaaa: Zijn eigen digitale kindercamera!

Digitale Kindercamera van Silvergear

Super handzaam, klein, licht, flitsend (niet letterlijk, maar de kleur) apparaatje! De verpakking belooft ons dat hij gebruikt kan worden door kindjes vanaf drie jaar, dat het fun is, makkelijk in gebruik en dat hij zowel foto’s als video’s kan maken!
Allereerst heb ik een SD kaartje (mini) gekocht voor in het cameraatje, daarna konden we vrijwel direct aan de slag. Want eerst, moesten er nog stickers worden geplakt! Ja zeker, in het doosje zit een velletje mini stickers! Daarmee kan je kindje zijn / haar eigen camera helemaal customizen. Klein detail; vertel je kindje vooraf dat het niet handig is om stickers op de lens te plakken. Afgezien daarvan was het een vlot en leuk klusje en ziet de camera er nog gezelliger uit!

Digitale Kindercamera van Silvergear

Even de knopjes uitvogelen

Met een beetje friemelwerk kun je overigens aan de camera een handig koord bevestigen, welke om de nek gedragen kan worden. Dat is vrij noodzakelijk gebleken, zodra ik zag hoe Siem ermee in de weer was. Zoals je kunt zien op de foto’s kun je namelijk prima heel hard schommelen met de camera om je nek, om daarna weer lekker verder te fotograferen!
Natuurlijk moesten wij beide even uitvogelen waar alle knopjes voor dienen, maar dit was voor Siem (vier jaar) geen grote uitdaging. Eerder dan ik had hij namelijk ook al de kaders gevonden.
Dit is naast de reguliere foto’s en video’s namelijk ook een optie. Ontzettend leuk! Het deed me denken aan die fotohokjes van vroeger waar deze gekaderde foto’s op een stickervelletje uit de machine rolde. Weet je nog?

Prima kwaliteit!

Op het display van de camera kun je prima zien wat je filmt of fotografeert. Het heeft een 1.5” kleur LCD scherm. Nu zegt mij dat niet zo bijzonder veel, dus ik was vooral heel nieuwsgierig naar het resultaat van de foto’s wanneer we deze via het bijgeleverde USB kabeltje over zou laden naar de laptop. En ik moet eerlijk zeggen, dat ik blij verrast was door de kwaliteit hiervan. Middels deze zelfde USB kabel kun je de camera ook opladen. 

Even wat feitjes:

 • De resolutie van de foto’s is 2592 x 1944
 • De resolutie van de video’s is 1920 x 1080 
 • Batterij capaciteit is 1000mAh
 • Oplaadtijd is 4 uur
 • Opslag is middels een MicroSD tot 32GB (niet meegeleverd)
 • Gewicht van de camera is 60 gram (super licht dus!)
 • Er is ook een USB stick meegeleverd, om je foto’s op te bewaren

Wij kozen voor de blauw / gele digitale kindercamera. Maar er is ook een variant in het roze met geel.

kindercamera met filters

Go or No Go

Wij zijn van mening dat het een hele fijne eerste digitale kindercamera is en dat Siem hier nog veel plezier aan gaat beleven. Doordat hij erg licht van gewicht en makkelijk te bedienen is kan hij echt al vanaf drie jaar gebruikt worden. En voor de prijs, hoef je het mijns inziens zeker niet te laten! Hij kost namelijk €26,99. Van ons krijgt dit leuke apparaatje dus zeker weten een GO!


Lees ook: Vlogcamera voor kinderen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.