Attractieparken

Corona en pretparken: wanneer open en met welke maatregelen

Pretparken in Nederland: wanneer open tijdens Corona periode
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Langzaam maar zeker worden de maatregelen van de intelligente lockdown versoepeld. We gaan van ‘blijf thuis’ naar ‘vermijd drukte’. Dat betekent voor pretparken, musea en dierentuinen dat zij ook kunnen toewerken naar de heropening van de parken. Zeker nu het RIVM aangegeven heeft dat pretparken zelf mogen besluiten of ze open kunnen of niet. Er hoeft dus niet gewacht te worden tot een officieel besluit van het kabinet, zoals eerder gedacht werd.
Achter de schermen zijn alle pretparken natuurlijk al weken bezig met corona maatregelen, maar nu komt de heropening van de parken dichtbij! In dit artikel houd ik je op de hoogte van de stand van zaken van een groot aantal Nederlandse pretparken en corona maatregelen.

Pretparken in Nederland: wanneer zijn de pretparken in Nederland open tijdens de Corona periode?

Bezoekers dienen anderhalve meter afstand te houden van elkaar, als ze niet bij hetzelfde gezin houden. Dat betekent natuurlijk nogal wat voor de wachtrijen, de restaurants en de zitjes in attracties. De kans is groot dat pretparken gaan werken met een online reserveringssysteem, zodat bezoekers vooraf precies kunnen zien welke dag ze kunnen gaan en dan dus ook direct boeken. Op deze manier kunnen ze niet aan de kassa teleurgesteld worden wanneer het park vol is. Daarnaast zijn pretparken aan het bekijken of ze kunnen en willen gaan werken met tijdslots, om zo meer bezoekers toe te kunnen laten op een dag. De volgende pretparken zijn druk bezig met het voorbereiden op de heropening:

De Club van Elf

De Club van Elf is de branchevereniging voor dagattracties in Nederland. Denk aan pretparken, musea en dierentuinen. De volgende pretparken zijn onderdeel van De Club van Elf: Efteling, Toverland, Slagharen, Duinrell, Avonturenpark Hellendoorn en Walibi. In dit artikel zullen we dan ook uitlichten hoe de stand van zaken is bij deze pretparken.

1. Corona en Efteling

Update 11-5-2020: Duidelijk is inmiddels dat er geen Ravelelijn shows gegeven worden voorlopig. Ten eerste omdat tot 1 juni niet meer dan 30 mensen bij elkaar een evenement bij mogen wonen en ten tweede omdat veel acteurs uit deze show uit Frankrijk komen. Zij mogen momenteel niet over de grens reizen.

Qua sfeer is het in het park wel even andere koek. Zo staan er schermen op de looppaden, die de looprichting aangeven. Denk ook aan waarschuwingsborden, afzetlinten en dranghekken.

Update 8-5-2020: de Efteling heeft bekend gemaakt dat ze vanaf woensdag 20 mei open gaan! Na een interne proef met een kleine groep personeelsleden volgt op zaterdag 16 en zondag 17 mei een speciaal evenement voor geselecteerde verblijfsgasten en medewerkers met hun gezinsleden. Op maandag 18 en dinsdag 19 mei worden de maatregelen getest met een selecte club abonnementhouders.

Aanpassingen in het park zie je onder andere in het Sprookjesbos, waar de gasten een vaste looproute moeten volgen. Zo creëert de Efteling eenrichtingsverkeer.

Vooraf dien je je bezoek online te reserveren. Ook abonneehouders dienen online een plek te bemachtigen.

——————-

De Efteling is al wekenlang achter de schermen bezig met voorbereidingen op de heropening. Zo hebben ze al menig restaurant aangepast, zodat er anderhalve meter ruimte is tussen de wachtende mensen in de rij.
Personeelsleden komen achter plexiglas schermen te staan en de kans is groot dat contant betalen niet mogelijk is. In winkels mag maar 1 persoon per gezelschap naar binnen en een winkelmandje is verplicht. Ook mag er een maximaal aantal bezoekers tegelijk in de winkels. Het aantal is afhankelijk van de grootte van de winkel.

2. Corona en Toverland

Update 11-5-2020:

Ook de gemeente zal komen kijken, zodat er een besluit kan worden genomen of het park vanaf 19 mei weer open mag.
Om te verzekeren dat dit gebeurt binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving houdt het attractiepark zich hierbij aan het protocol ‘Veilig Samen Uit’. Dit protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens

De capaciteit van Toverland is beperkt tot de helft en alleen met een ticket op datum is toegang verzekerd.

Update 8-5-2020: Toverland gaat op 13 mei een test draaien met medewerkers en hun gezinsleden. Tijdens deze avond, waarbij deze mensen gratis in het park mogen, wordt bekeken of de aanpassingen voldoende zijn voor het park om weer te openen. Indien nodig kan Toverland na 13 mei nog een aantal aanpassingen doorvoeren.

——————-

Toverland heeft nog niets bekend gemaakt over aanpassingen in het park, maar achter de schermen kan het niet anders dan dat ze hier hard mee bezig zijn. Wat wel bekend is, maar wat voor alle pretparken geldt, is dat de controles van de veiligheidsbeugels van achtbanen gaan gebeuren met een speciale haak. Op deze manier hoeft de medewerker niet bij je te ‘hangen’ om te controleren of je beugel goed vast zit.
Toverland heeft wél al aangekondigd dat ze een maximum aantal bezoekers in zullen gaan stellen. Op een topdag zijn er ongeveer 15.000 mensen in Toverland. Dat zal bij de opening niet meer kunnen. Waarschijnlijk gaat Toverland met tijdslots werken en moeten bezoekers hun plek reserveren.
Zodra Toverland nieuws heeft, lees je het hier!

Avalon fenix Port laguna

3. Corona en Slagharen

Update 14-5-2020: Slagharen opent vanaf 30 mei haar deuren weer!

Slagharen gebruikt de sluitingsperiode om zich voor te bereiden op de 1,5 meter samenleving. Waarbij ze toewerken naar de garanties in lijn met de algehele maatregelen van 1,5 meter afstand, extra hygiëne en informatie voorziening.

4. Duinrell en Corona

Update 8-5-2020: Vandaag heeft Duinrell laten weten dat ze per direct hun vakantiepark openen. Dat betekent dat gasten die op het vakantiepark verblijven ook in het attractiepark en het Tikibad mogen! Voor daggasten gaat het attractiepark en het pas later open. Via online reservering zullen daggasten hun ticket moeten bemachtigen. Duinrell wil op deze manier rustig opbouwen.

——————-

Duinrell, dat dit jaar haar 85e verjaardag viert, heeft nog geen inkijk gegeven in de aanpassingen die in het park gemaakt worden. Ook het Tikibad is nog niets over bekend, hoewel wel bekend geworden is dat zwembaden mogen openen vanaf 11 mei. Het kan dus niet lang meer duren voordat Duinrell aankondigt wat zij met het Tikibad zullen gaan doen.

5. Hellendoorn en Corona

Update 20-5-2020: Vandaag heeft Hellendoorn bekend gemaakt dat ze vanaf 21 mei weer open gaan! Een online reservering maken is verplicht. Hellendoorn heeft tijdens de sluiting niet stilgezeten: Het Avonturenpark ligt er nu nóg mooier bij en ook aan de nieuwe attractie Jungle Expedition hebben ze iets extra’s kunnen toevoegen (spannend!).

Vanuit Avonturenpark Hellendoorn is nog geen communicatie gekomen over de aanpassingen die zij aan het maken zijn in het park.

6. Walibi en Corona

Update 8-5-2020: Walibi heeft aangekondigd om op 25 mei de deuren weer te openen. Walibi gaat deels werken met virtuele rijen via een app. Hiermee reserveer je je plek in een populaire attractie en hoef je dus pas naar deze attractie te gaan zodra het jouw tijdstip is.

Walibi verzoekt mensen nadrukkelijk om alleen met het gezin te komen. Dan mag je namelijk bij elkaar in een attractie op anderhalve meter afstand. Walibi vraagt vriendengroepen om voorlopig dus niet te komen.

Wanneer je een dag naar Walibi wil, dien je vooraf online te reserveren.

—————-

Ook Walibi heeft nog geen uitspraken gedaan over eventuele aanpassingen in het park, maar een ding is zeker: er wordt aan gewerkt! Daarnaast is Walibi bezig met onderhoud aan het park. Zo hebben ze de 60 meter hoge vrijevaltoren Space Shot opgeknapt.

Veiligheid

Voor alle pretparken geldt dat zij de veiligheid voorop stellen en alle maatregelen nemen zodat mensen het park veilig kunnen bezoeken. Daarnaast wordt uiteraard ook gerekend op het gezonde verstand van de bezoekers. Ga niet als je gezondheidsklachten hebt en houdt ten alle tijden rekening met 1.5 meter afstand.


* Dit artikel met informatie over pretparken en corona maatregelen wordt bijgewerkt zodra er meer nieuws bekend is vanuit bovenstaande pretparken.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.