Gratis uitstapjes en activiteiten Utrecht

Naar het bos tijdens de anderhalvemetersamenleving

Naar het bos tijdens de anderhalvemetersamenleving
Joyce

Sinds we in de anderhalvemetersamenleving zitten is het goed om te kijken wat je wel en niet kan. ‘Stay safe, stay home’ is een veelgehoorde kreet. Waarschijnlijk krijgen we langzaam steeds meer vrijheid, zolang we ons aan de regels houden. Afstand houden is zo’n regel. En in het bos, waar ik ben geweest, kan je je makkelijk aan die regel houden!

Anderhalvemetersamenleving

Een nieuw woord, een nieuwe samenleving. Ik moest zelfs even opzoeken hoe ik het schreef. Wat kunnen we wel en wat kunnen we niet? In het begin trok iedereen erop uit. Vooral toen het zulk lekker weer was. Er stonden zelfs rijen om het bos in te gaan! Gelukkig zie ik steeds meer dat we beseffen wat wel en niet kan. De anderhalvemetersamenleving wordt steeds meer een begrip en wij beginnen er langzaam aan te wennen.

Erop uit

Alle dagen binnen zitten is voor niemand fijn, maar wat kan je wel? Natuurlijk kan je een rondje in de buurt lopen. Even door het parkje of een rondje rijden langs mooie plekken. Maar je kan ook op zoek naar stukken natuur waar minder mensen komen. Voordat je ergens naar binnen gaat moet je goed kijken hoeveel auto’s en fietsen er staan. Zo kan je een beetje kijken of het verantwoord is om erin te gaan. Afgelopen week waren wij in Utrecht en gingen wij op zoek naar een plekje om lekker te wandelen.

Naar het bos tijdens de anderhalvemetersamenleving

Heidenstein in Utrecht

Utrecht heeft sowieso veel mooie plekjes, maar dit plekje hadden we nog niet gezien. Na goed gekeken te hebben, besloten we er op uit te trekken. Ze hebben hier namelijk de Schapenroute met vragen of lammetjes en het Beestenbos waar je op zoek gaat naar zoogdieren die in het bos leven. Super leuk voor de kinderen!

Beestenbos en de anderhalvemetersamenleving

Ze hebben het Beestenbos zo gemaakt dat je er voldoende afstand kan houden. Bij de ingang hangt een bordje met de looproute en natuurlijk de regels. Hou anderhalve meter afstand. Verder is het hek standaard geopend en hoef je dus niks beet te pakken. Super fijn!

corona maatregelen bos Naar het bos tijdens de anderhalvemetersamenleving

Aan het begin wordt uitgelegd wat een zoogdier is en wat je in dit bos kan verwachten. Mijn kleintjes kunnen nog niet lezen, maar wilden wel dat alles werd voorgelezen. Snel renden ze door om het eerste dier te vinden. Van elk dier was een bord met bij het hek uitleg over het dier. Soms moest je wel goed kijken, want sommige dieren zitten een beetje verstopt. En dat maakt het erg leuk, want wie ziet hem als eerste. Zelfs de vleermuizen hangen boven je hoofd. Erg leuk gedaan! Een aanrader.

Leer alles over lammetjes

Ben je klaar met het Beestenbos dan kan je verder met de speurtocht over de lammetjes. Volg de Schapenroute en kom borden tegen met verschillende vragen. De antwoorden moet je zelf even opzoeken, want het centrum waar je informatie en formulieren kan halen is helaas dicht. Maar we hebben niet voor niks internet op onze telefoon, dus dat is goed te doen.

Ook nu renden de kinderen weer van bord naar bord en gaven antwoord op alle vragen. Ze vonden het geweldig om te doen. Het is maar 1,2 kilometer, dus prima te doen voor de kinderen.

schapenroute beestenbos

Mooi gebied

Of je nu kinderen hebt of niet, Heidestein is sowieso een mooi gebied om naar toe te gaan. Er ligt een klein meertje die echt betoverend mooi is. Er is natuurlijk het bos en je kan er door het heidegebied wandelen. Zoveel verschillende natuurgebieden. Een echte aanrader. Wil je hier ook heen gaan, hou dan rekening met alle regels en de anderhalvemetersamenleving. Veel plezier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.