Moederdag Zuid-Holland

Moederdag verrassing: een dagje uit met Si Barone

Moederdag verrassing: een dagje uit met Si Barone

Ik ben een echte Dordtenaar. Ik hou van slenteren door de Voorstraat, neuzen in onbekende verscholen boetiekjes en heerlijk eten bij nieuw hippe restaurantjes die ik spot op social media. Wat ik vooral niet doe, is de toerist uithangen in mijn geboortestad en dat is eigenlijk hartstikke zonde.

Moederdag

Onlangs was het Moederdag. Zoals zoveel moeders kreeg ik een ontbijtje met de bijbehorende prachtige tekeningen. Hoewel ik een cadeau voor Moederdag kon uitkiezen, koos ik voor een uitje met mijn gezin. Dat bleek vele malen waardevoller te zijn dan welk sieraad dan ook.

Moederdag verrassing: een dagje uit met Si Barone

Si Barone

Via Facebook kwam ik er achter dat Si Barone weer ging varen. De gebroeders Siro en Elio hebben een aantal jaar geleden twee prachtige Zweedse houten boten gekocht waarmee ze rondvaarten verzorgen in de binnenstad van Dordrecht en de Biesbosch. We hadden zoiets nog nooit gedaan met de kinderen, want tja, je denkt immers elk steegje wel te kennen in Dordrecht. Toch leek het me een leuk idee. Een prachtige houten klassieke Zweedse boot uit 1950 lag aangemeerd bij de aanlegsteiger van Villa Augustus. Met behulp van Sirio en zijn jonge scheepsmaatje, een schattig jongetje van een jaar of twaalf, die voor het eerst mocht mee varen, begonnen we onze tocht.

Met de souplesse van een ballerina voeren wij vanuit het Wantij langs het Groothoofdspoort. Onderweg vertelde Sirio ons geestdriftig over allerlei leuke weetjes langs de kant, waar we allemaal nog nooit van hadden gehoord. Dante, mijn zoon van acht, die eerst angstig in de boot was gestapt omdat hij de snelheid en het schommelen maar niets vond, begon bij de verhalen van onze schipper, zich steeds meer te ontspannen. Toen er ons gewezen werd op een nest met kleine meerkoetjes op de achterzijde van een boot, was de angst geheel verdwenen en werd de grijns op zijn gezicht alleen maar groter.

Een moederdagbrunch!

Een ware sensatie was onze tussenstop. Een moederdagbrunch verzorgt door Coffeelicious, werd door de medewerkers vanuit het raam naar beneden getakeld. Heerlijke scones, rijk belegde sandwiches, romige cupcakes en overheerlijke yoghurt met vers fruit werden gretig in ontvangst genomen. Kabbelend over het water vervolgden wij onze route onder de laagste brug van Dordrecht, de Stadhuisbrug. Het schitterende ‘Grachtwacht’ een muurschilderij waarop de gebroeders De Witt, Ary Scheffer, Ferdinand Bol en Aelbert Cuyp te zien was, was de kers op de taart. Nog nooit hadden we dit schilderij op deze manier kunnen zien.

Een vijf sterren dag

De terugtocht werd helaas al ingezet omdat we al bijna een uur aan het varen waren. Met een grijze lucht in de aantocht en een fel briesje voeren we weer terug naar de aanlegsteiger. Bij het afmeren beloofde we Sirio dat we snel een langere rondvaart gingen boeken. Het was een onvergetelijke tocht die een warme herinnering heeft nagelaten. Zoals mijn kinderen zeiden; “een vijf sterren dag”!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.