5 jaar Verjaardag & Traktaties

Leukste cadeaus voor een 5-jarig meisje

Leukste cadeaus voor een 5-jarig meisje
Rosie

In augustus wordt mijn dochter alweer 5 jaar. In dit artikel zet ik de leukste cadeaus voor een 5-jarig meisje op een rijtje voor je. Dus als je ook op zoek bent naar leuke cadeautips voor 5-jarigen, dan help ik je!

Leuke cadeautips voor 5-jarige meisjes

In die 5 jaar tijd hebben we al aardig wat speelgoed ‘verzameld’. Wij hebben boven een kamer waar we speelgoed neerzetten waar de kinderen even niet mee spelen. Eens in de zoveel tijd ruilen wij beneden de speelgoedbakken om voor ander speelgoed. De kinderen mogen dan op de speelkamer weer wat anders uitzoeken. Het lijkt hier wel een (rommelige) speelgoedwinkel. Spelletjes, Duplo, Toet Toet/Zoef Zoef, houten treinbanen, puzzels, een keukentje, een werkbank, lees- en knutselboeken, knutselspullen…héél veel knutselspullen (stel je een kast voor van 2,5 meter hoog en bijna 4 meter lang, met 120 laden). Deze laden liggen niet allemaal vol, maar meer dan de helft toch wel. Allemaal netjes gelabeld (papier, verf, stempels, foam klei, etc.).

Leuk voor 5-jarigen meiden:

Eigenlijk kan ik wel zeggen: genoeg is genoeg. Eens in de zoveel tijd ruimen we wat op, maar dit gaat niet zo hard. Als je een dochter van 4 (bijna 5) en een zoon van 2 (bijna 3) hebt, dan wordt er met nog veel speelgoed echt gespeeld. Ik denk dat er pas een grote opruiming plaatsvindt als we gaan verhuizen ;-). Tot die tijd is het beneden netjes en boven iets minder netjes.
Maar terugkomend op mijn dochter die in augustus 5 jaar wordt: wat voor speelgoed is leuk voor deze leeftijd? Ik heb een lijst gemaakt waar je hopelijk iets aan hebt.

Leukste cadeaus voor een 5-jarig meisje op categorie

Creatief speelgoed

Creatief speelgoed is eigenlijk speelgoed waar zo min mogelijk wordt ingevuld voor het kind. Een knutseldoos met een prinses of een ridder op de voorkant met een beschrijving erbij over hoe je deze kunt maken is leuk. Mijn dochter vindt dat ook leuk en zo’n knutselpakketten hebben wij ook in huis, maar het stimuleert niet de creativiteit (waarschijnlijk wel de kleine motoriek en het inzicht). Creatief speelgoed is vaak speelgoed dat niet moeilijk te begrijpen is en dat je op verschillende en meerdere manieren kunt gebruiken. Zo blijft het speelgoed langer aantrekkelijk voor je kind. Denk aan:

 • Een boek zonder tekst
  Bij een boek waar geen tekst in staat kun je samen een verhaal bedenken bij de platen die je ziet. Wat zie je? Wat kan er gaan gebeuren? Voorbeeld: Feest!” van Arnoud Wierstra.
 • Constructiematerialen zoals kapla of PlusPlus
  Ik had nog nooit van PlusPlus gehoord. Toevallig kwam ik op een site terecht waar deze verkocht werden. En heel eerlijk….ik denk echt dat ik deze voor mijn dochter ga kopen. PlusPlus zijn bouwsteentjes waar je 3D creaties mee kan bouwen. De producten komen oorspronkelijk uit Denemarken en zijn al een aantal jaren ook in Nederland te vinden. De kinderen kunnen lekker spelen en ontwikkelen ondertussen hun motoriek (inschattingsvermogen, concentratie, oog-handcoördinatie). De creativiteit, fantasie en het ruimtelijk inzicht wordt verder gestimuleerd.

De leukste Plusplus sets:

 • Aquabeads
  Aquabeads zijn unieke parels die met water aan elkaar blijven plakken. Er is geen warmte nodig, dus het is veilig en makkelijk voor kinderen om mee te spelen. Je hebt ze in allerlei leuke sets!

Onze favoriete Aquabeads:

 • Klei
  Altijd leuk! En je kunt klei ook heel goed zelf maken, zie mijn blog over ‘zelf klei maken‘.

Lekker aan de slag met klei:

Constructief speelgoed

Het bouwen met materialen is goed voor het (ruimtelijk) inzicht, denken in processen en probleemoplossend denken.

 • LEGO (Friends)
  Dit zal mijn dochter ontzettend leuk vinden, aangezien ze afgelopen week samen met ons het programma Lego Masters op televisie heeft (terug)gekeken. In dit programma worden prachtige bouwwerken gemaakt van LEGO. Dat inspireerde onze dochter en nu vindt ze het jammer dat we alleen Duplo thuis hebben en (nog) geen LEGO.

Shop LEGO Friends:

 • Magformers is echt fantastisch speelgoed voor kinderen van deze leeftijd. Dit constructiespeelgoed nodigt uit om lekker mee te spelen en eigen ontwerpen te maken. En ze kunnen hier jaren mee spelen, want het blijft tot minimaal 10 jaar erg leuk om mee te spelen.

Het leukste constructiespeelgoed:

 • Kid K’nex is ook erg leuk om mee te bouwen voor kinderen!

Fantasie & rollenspel

Door rollenspellen te spelen oefenen de kinderen met alledaagse situaties. Dat helpt om hun eigen identiteit te ontwikkelen.

Fantasie en Rollenspellen shopping list:

Educatief speelgoed

Educatief speelgoed laat zien dat leren en spelen heel goed samen kunnen gaan. 

Educatief speelgoed shopping list:

Gezelschapsspellen

Gezelschapsspellen hebben vele voordelen. Zo draagt het bij aan de verbetering van de woordenschat, stimuleert het nummer- en vormherkenning (bijvoorbeeld stippen/cijfers op de dobbelsteen), leert je kind sociale vaardigheden en leert je kind omgaan met winnen en verliezen.

De leukste spellen voor 5-jarigen:

Boeken

Doordat je als ouder voorleest aan je kind krijgt je kind een betere woordenschat. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die veel voorgelezen zijn een veel grotere woordenschat hebben. Daarnaast stimuleert het voorlezen het inlevingsvermogen en de fantasie  en het daagt uit zelf te gaan lezen. Maar bovenal is voorlezen leuk!

Populairste boeken voor 5-jarigen:

Buitenspeelgoed

Buiten zijn is voor iedereen gezond. Wanneer een kind buiten speelt, beweegt het meer en ontwikkelt het zich zowel lichamelijk als geestelijk. Bij het buiten spelen leren kinderen ook beter diepte/afstand en snelheid in te schatten.

Leuke thema cadeaus voor 5-jarige meiden:

Tot zover dit overzicht van de leukste cadeaus voor een 5-jarig meisje. Hopelijk zitten er een paar leuke tips voor je bij!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leukste cadeaus voor een 5-jarig meisje op Pinterest bewaren ♥

In dit artikel vind je de leukste cadeaus voor een 5-jarig meisje op een rijtje voor je. Met deze tips heb je de leukste cadeautips voor 5-jarige meiden.

Lees ook:
Cadeautips voor een 1-jarig meisje
Cadeautips voor een 2-jarig meisje
Cadeautips voor een 3-jarig meisje
Cadeautips voor een 4-jarig meisje
Cadeautips voor een 6-jarig meisje
Cadeautips voor een 7-jarig meisje
Cadeautips voor een 8-jarig meisje
Cadeautips voor een 9-jarig meisje
Cadeautips voor een 10-jarig meisje
Cadeautips voor een 11-jarig meisje
Cadeautips voor een 12-jarig meisje

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 11 Comments

 • Reply
  christel
  5 oktober 2021 at 10:29

  leuke site. leuke meid die Linda
  Heb een kleindochter van 5.
  Goede tips.

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 6-jarig meisje - Go or No Go
  7 juli 2021 at 09:42

  […] meisjeCadeautips voor een 3-jarig meisjeCadeautips voor een 4-jarig meisjeCadeautips voor een 5-jarig meisjeCadeautips voor een 7-jarig meisjeCadeautips voor een 8-jarig meisjeCadeautips voor een 9-jarig […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 1-jarig meisje - Go or No Go
  18 mei 2021 at 13:44

  […] voor een 3-jarig meisjeCadeautips voor een 4-jarig meisjeCadeautips voor een 5-jarig meisjeCadeautips voor een 6-jarig meisjeCadeautips voor een 8-jarig meisjeCadeautips voor […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 9-jarig meisje - Go or No Go
  15 april 2021 at 17:00

  […] meisjeCadeautips voor een 3-jarig meisjeCadeautips voor een 4-jarig meisjeCadeautips voor een 5-jarig meisjeCadeautips voor een 6-jarig meisjeCadeautips voor een 7-jarig meisjeCadeautips voor een 8-jarig […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 12-jarig meisje - Go or No Go
  12 juni 2020 at 11:45

  […] meisje Cadeautips voor een 3-jarig meisje Cadeautips voor een 4-jarig meisje Cadeautips voor een 5-jarig meisje Cadeautips voor een 6-jarig meisje Cadeautips voor een 7-jarig meisje Cadeautips voor een 8-jarig […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 7-jarig meisje - Go or No Go
  12 juni 2020 at 06:31

  […] meisjeCadeautips voor een 3-jarig meisjeCadeautips voor een 4-jarig meisjeCadeautips voor een 5-jarig meisjeCadeautips voor een 6-jarig meisjeCadeautips voor een 8-jarig meisjeCadeautips voor een 9-jarig […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 11-jarig meisje - Go or No Go
  30 mei 2020 at 13:47

  […] meisje Cadeautips voor een 3-jarig meisje Cadeautips voor een 4-jarig meisje Cadeautips voor een 5-jarig meisje Cadeautips voor een 6-jarig meisje Cadeautips voor een 8-jarig meisje Cadeautips voor een 9-jarig […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 8-jarig meisje - Go or No Go
  29 mei 2020 at 13:02

  […] meisje Cadeautips voor een 3-jarig meisje Cadeautips voor een 4-jarig meisje Cadeautips voor een 5-jarig meisje Cadeautips voor een 6-jarig meisje Cadeautips voor een 9-jarig meisje Cadeautips voor […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 10-jarig meisje - Go or No Go
  20 mei 2020 at 09:54

  […] meisje Cadeautips voor een 3-jarig meisje Cadeautips voor een 4-jarig meisje Cadeautips voor een 5-jarig meisje Cadeautips voor een 6-jarig meisje Cadeautips voor een 9-jarig meisje Cadeautips voor een 11-jarig […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 3-jarig meisje - Go or No Go
  20 mei 2020 at 09:54

  […] voor een 2-jarig meisje Cadeautips voor een 4-jarig meisje Cadeautips voor een 5-jarig meisje Cadeautips voor een 6-jarig meisje Cadeautips voor een 9-jarig meisje Cadeautips voor […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 2-jarig meisje - Go or No Go
  20 mei 2020 at 09:51

  […] ook: Cadeautips voor een 3-jarig meisje Cadeautips voor een 4-jarig meisje Cadeautips voor een 5-jarig meisje Cadeautips voor een 6-jarig meisje Cadeautips voor een 9-jarig meisje Cadeautips voor een 10-jarig […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.