Moederdag

Leuke Moederdagknutsel om thuis te maken

Leuke Moederdagknutsel om thuis te maken

We zouden het in deze rare periode bijna vergeten. Maar het is alweer bijna het tweede weekend van mei. En zoals elk jaar vieren we ook dit jaar op zondag 10 mei Moederdag. Meestal maken de kinderen dan een leuk werkje op school en thuis gaan ze aan de slag met cake of een ontbijt.

Dat lekkers komt ook dit jaar wel goed. Maar dat leuke werkje bedenken en uitvoeren is misschien voor vele papa’s en mama’s toch nog wel een uitdaging. Nou heb ik een leuke knutsel bedacht die uit twee onderdelen bestaat en op een paar stapjes na kunnen de kids zelf dit vaasje voor Moederdag knutselen.

Bloemenvaas knutselen voor Moederdag

Als eerste gaan we aan de slag met het maken van een vaas.

Wat heb je nodig voor de bloemenvaas:
– Lege wijnfles (glazen sausfles o.i.d.)
– Plakkaatverf of Acrylverf  (geen waterverf)
– Kwasten
– Bordje of eierdoos voor de dotjes verf
– Bekertje water voor het schoonmaken van de kwast

Hoe maak je de bloemenvaas knutsel?

Bedenk welke kleuren je wil gebruiken en wat voor figuren je zou willen verven. Of misschien vind je een patroon van lijnen en stippen juist wel heel erg leuk. Gebruik je fantasie en versier de glazen fles zo mooi mogelijk. Wanneer je klaar bent laat je hem rustig drogen.

Strijkkralenbloem

Voor in de bloemenvaas gaan we een mooie zelfgemaakte bloem maken. Er zijn veel manieren hoe je een bloem kan maken. Zo kan je heel makkelijk zelf een tulp vouwen van een vouwblaadje en als steeltje gebruik je dan een rietje. Of maak bloemen van takjes als steeltje en een bloemetje van crêpepapier. Maar je kan er ook één maken met Chenilledraad en strijkkralen.

Wat heb je nodig voor de bloem gemaakt van strijkkralen:
– Pijpenragers/ Chenilledraad van +/- 30 cm lang
– Strijkkralen of rijgkralen (als de opening maar groot genoeg is )
– Schaar

Hoe knutsel je de bloem?

Neem een lange Chenilledraad en knip deze door de helft. Rijg de strijkkralen op het draad, maar hou aan beide uiteindes 1 cm over. Vorm van het draad een soort hartje met de uiteindes in het midden naar beneden. Dit zijn je eerste twee blaadjes. Maak de blaadjes op dezelfde manier nu nog twee keer. Wanneer je alle blaadjes  gevormd hebt neem je een half Chenilledraad. Hiermee bind je de bloemblaadjes aan elkaar vast. Het draad vormt hierdoor het hart van de bloem. Dit is voor de jongere kinderen nog best lastig. Dan neem je twee lange Chenilledraden voor de steel. Deze draai je om elkaar heen en vouw je aan het einde vast aan het hart van de bloem.

MOEDERDAGKNUTSELS

Cadeautje

Als de bloemenvaas droog is en je bloem, of misschien wel bloemen, zijn af dan kan je ze in de vaas zetten om het daarna mooi in te pakken. Ik weet bijna zo goed als zeker dat elke mama of oma van deze moederdagknutsel een lach op haar gezicht krijgt.


Lees ook: Moederdag sleutelhanger maken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.