Inspiratie

Je rijbewijs op latere leeftijd halen: gewoon doen!

Je rijbewijs op latere leeftijd halen: gewoon doen!
Linda - Go or No Go

Een rijbewijs halen doen de meeste mensen als ze rond de 18 jaar zijn. Tegenwoordig kun je natuurlijk al op je 17e je rijbewijs halen en ook daar maken jongeren gretig gebruik van. Toch is er ook altijd nog een behoorlijke groep die er voor kiest om niet met een rijbewijs aan de slag te gaan op deze leeftijd. Bijvoorbeeld omdat je altijd gebruik maakt van het OV en geen auto of rijbewijs nodig hebt. Of omdat het er op financieel gebied even niet in zat. Inmiddels ben je de dertig gepasseerd en denk je misschien nog eens na over dat rijbewijs. Want zou het toch niet handig zijn om dat rijbewijs op latere leeftijd alsnog te halen?

Rijbewijs halen op latere leeftijd

Vaak komt deze vraag op latere leeftijd naar boven als het praktisch is vanwege bijvoorbeeld je werk, of vanwege kinderen. Zonder rijbewijs ben je namelijk, als je op pad wil, altijd afhankelijk van anderen. Met name het OV zal voor jou een belangrijke rol spelen. Als je in een dorp woont, zul je daar dan ook sneller tegen aan lopen dan wanneer je in een stad woont. Maar ook dan kan het behoorlijk lastig zijn om alles te regelen zonder een auto. En wil je een keertje ergens heen waar geen bushalte of treinhalte in de buurt is, dan heb je ook direct een probleem. Dus dat zet jonge ouders vaak aan het denken: zal ik dan toch dat rijbewijs op latere leeftijd gaan halen?

Waarom niet?!

Stel jezelf deze vraag: waarom niet? Wat houdt jou tegen om nu niet alsnog te gaan lessen? Is het je gevoel? Wellicht vind je het raar om als 30-jarige rijles te krijgen bij een rijschool. Nou, geloof me, dat is het niet. Je bent heus niet de enige en daarnaast zal het jouw rij-instructeur een worst wezen! Of je nu 18, 30 of 60 bent!
Vind je het lastig om dit gevoel los te laten, vraag dan gewoon eens een gratis proefles aan. Zo voel je hoe het voor jou is om een rijles te volgen! En geloof me, eenmaal achter dat stuur raak je die kriebel in je buik niet meer kwijt. Dan wil je er ook gewoon voor gaan!

Is het niet haalbaar op financieel gebied? Dan is het natuurlijk lastig om er op korte termijn mee aan de slag te gaan. Maar ga dan wel de voorbereidingen regelen! Stel een spaardoel in en zet hier maandelijks een bedrag op dat je kunt missen. Zo werk je naar jouw doel toe om alsnog over een poosje aan de slag te kunnen gaan met jouw rijbewijs! Als je benieuwd bent naar de kosten van een rijbewijs halen, dan kun je dit op de website van het CBR bekijken.

Op latere leeftijd lessen heeft zijn voordelen

Het grote verschil tussen een 18-jarige en een 30-jarige zit hem vaak in de motivatie. Als 18-jarige vind je het al gauw allemaal heel normaal. Veel jongeren krijgen hun rijbewijs ook (deels) door de ouders betaald, wat ook wat doet met je motivatie.
Maar als 30-jarige zit je wat anders in elkaar en zul jij alles op alles zetten en gemotiveerd gaan lessen. De kans dat je dus sneller slaagt dan op je 18e is groot!
Tot slot is het stiekem ook gewoon een momentje voor jezelf, die rijlessen.
Dus, mijn advies? Ga ervoor!


Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.