Huis & Tuin

Gun jezelf een goede nachtrust met een goed matras

Gun jezelf een goede nachtrust met een goed matras
Linda - Go or No Go

Goed slapen is belangrijk. Dat geldt voor iedereen, jong en oud. Maar met name in de jaren als jonge ouder, dus toen mijn kinderen tussen de 0 en 4 jaar waren, kon ik mijn nachtrust het allermeeste waarderen. Het is dan ook niet gek dat wij, mijn man en ik, precies in die periode nieuwe matrassen uitzochten.

Goed matras voor jonge ouders

Wat belangrijk is bij het uitzoeken van een nieuw matras, is met name het ligcomfort. Voordat we matrassen in de winkels gingen testen dacht ik altijd dat je amper verschil voelt tijdens het liggen. Maar niets bleek minder waar, want wanneer je op een matras gaat liggen dat zich vormt naar jouw lichaam, dan merk je wel degelijk verschil! Ik was direct verkocht.

Naast een gewoon matras kun je ook kiezen voor een topdekmatras. Deze geven een extra laag van hygiëne en maken je matras ook zachter. Ook voor de topdekmatrassen geldt dus dat het handig is om ze even uit te testen in de winkel, of om te kijken dat je erop kunt proefslapen als je hem online bestelt. Er is namelijk een enorme uitgebreide collectie topdekmatrassen om uit te kiezen, dus maak geen overhaaste keuze.

Matras voor kinderen

Ook voor kinderen is een goed matras belangrijk, zeker naar mate ze ouder worden en in gewicht toenemen. Wij kochten een kwalitatief goed matras voor onze jongens toen ze zeven jaar waren. Daarvoor hadden ze een prima matras, maar wel een wat goedkopere variant.

Niet besparen

Mijn persoonlijke mening: bespaar niet op een matras. Als je nagaat dat je gemiddeld zo’n 8 uur per dag op je matras ligt, oftewel bijna 3000 uren per jaar, dan is dat dus een behoorlijk groot deel van je leven. Persoonlijk heb ik voordat ik mijn nieuwe matras gekocht ook een minder goed matras gehad en ik voelde dat écht aan mijn rug. Sinds mijn nieuwe matras heb ik geen rugklachten meer en hoef ik niet allerlei lichaamsdelen te kraken wanneer ik uit mijn bed stap. Dat was het 100% waard dus!


Slaapfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.