Gastblog Voeding en gezondheid

Gezonde kibbeling voor kinderen / koolhydraatarme kibbeling

Gezonde kibbeling voor kinderen / koolhydraatarme kibbeling

Veel kinderen zijn dol op kibbeling en de meeste ouders ook natuurlijk. Als ik over de markt loop en ik ruik de geur van vers gebakken kibbeling, dan kan ik deze maar moeilijk weerstaan. Dat bracht mij tot het idee om een gezondere variant van kibbeling te gaan maken, het heeft wat (mislukte) pogingen gekost, maar nu ben ik eindelijk tevreden! Een heerlijk recept voor koolhydraatarme kibbeling die ook niet gefrituurd hoeft te worden, maar in de pan gebakken kan worden. Dat is natuurlijk ook al een stuk gezonder voor de kids! Serveer samen met een heerlijke zelfgemaakte remouladesaus, salade of worteltjes uit de oven en je maaltijd is compleet. Leuk om de kinderen het sausje te laten mengen of de kabeljauw te paneren. Hieronder vind je het recept voor gezonde koolhydraatarme kibbeling.

Lisa kookt koolhydraatarm

Ben je benieuwd naar meer van deze gezonde recepten? Je vindt ze in mijn kookboek Lisa Kookt Koolhydraatarm verkrijgbaar op www.koolhydraatarmdieet.nl. Met de code GO10 krijg je korting én gratis verzending binnen Nederland. Alle recepten zijn suikervrij en glutenvrij, ideaal als je gezonder wilt eten of wat wilt afvallen. Ook voor kinderen is het gezonder om minder suiker en snelle koolhydraten te eten. Geef ze eens een handje noten of een appel als tussendoortje in plaats van een suikerhoudende reep of soep. Ik deel 190 gezonde recepten in mijn boek, verdeelt in 8 hoofdstukken:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes & snacks
  • Toetjes
  • Bakken
  • Gezonde guilty pleasures (chips, friet, pizza etc.)
  • Dips, sauzen en tapenades

Recept voor gezonde kibbeling voor kinderen / koolhydraatarme kibbeling

Gewone kibbeling is natuurlijk niet koolhydraatarm door het lekkere krokante korstje, maar wist je dat je supereenvoudig koolhydraatarm paneermeel kunt maken? Daarmee kun je kabeljauw paneren, andere vis, maar natuurlijk ook kipfilets of maak eens een lekkere krokante schnitzel!

Je kunt tegenwoordig ook kant-en-klaar koolhydraatarm paneermeel kopen, maar zelf maken is natuurlijk ook erg leuk! Zo kunnen de kinderen mee helpen en alles van het paneermeel door elkaar mengen of het sausje maken bijvoorbeeld.

Welke ingrediënten heb je nodig voor gezonde kibbeling voor 2 personen?

🔸️300 gram kabeljauwfilet
🔸️2 el amandelmeel
🔸️1 el kokosmeel
🔸️1 el sesamzaad
🔸️2 eieren
🔸️2 el lijnzaad
🔸️1 tl dille
🔸️1 tl paprika poeder
🔸️1 tl viskruiden
🔸️ Peper en zout
🔸️ Olie om te kibbeling in te bakken

Remouladesaus
🔸️3 el mayonaise
🔸️1 el kappertjes
🔸️1 el augurk
🔸️1 el verse peterselie
🔸️ Peper en zout

Bereiding van de koolhydraatarme kibbeling:

1. Maal het lijnzaad fijn in een blender of keukenmachine of hak met een mes fijn.
2. Meng in een diep bord het amandelmeel, kokosmeel, sesamzaad, lijnzaad en de kruiden door elkaar.
3. Snijd de kabeljauw in kleine stukjes, in de vorm van kibbeling stukjes.
4. Klop de eieren los in een andere kom en voeg hier wat zout en peper aan toe.
5. Haal de kabeljauw eerst door het koolhydraatarme paneermengsel, dan door het ei en dan nogmaals door het paneermengsel. Herhaal dit voor alle stukjes kabeljauw, zodat ze allemaal een korstje krijgen.
6. Verwarm een pan met een laag olie en laat goed heet worden. Wanneer de olie heet is leg je de stukjes kibbeling er een voor een in. Draai om en bak beide kanten goud bruin, zodat ze lekker krokant zijn.
7. Maak nu de saus. Snijd alle ingrediënten fijn door alles fijn te snijden en te mengen. Eet smakelijk!

Kabeljauw en andere vissoorten zijn erg gezond

Kabeljauw is erg gezond en behoort tot de magere vissoorten. Kabeljauw bevat veel belangrijke voedingsstoffen, zoals de bekende omega-3 vetzuren, vitamine A, B2, B12 en D en verschillende mineralen. Het wordt aangeraden om 2 keer per week vis te eten, waarvan 1 keer per week een vette vissoort zoals zalm, makreel, haring, forel of sardines. In de vette vissoorten zit namelijk meer omega-3 dan de magere vissoorten en omega-3 vetzuren zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Lust je geen vis of eet je te weinig vis, dan kun je overwegen om een voedingssupplement te gebruiken, al is het beter voor je lijf om de omega-3 vetzuren uit gezonde voeding worden gehaald.

Geniet van dit lekkere recept voor gezonde kibbeling!

Like it? Pin it!

Een heerlijk recept voor koolhydraatarme kibbeling die ook niet gefrituurd hoeft te worden, maar in de pan gebakken kan worden. Gezonde kibbeling dus!


Lees ook: koolhydraatarme maaltijdsalade





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

  • Reply
    27 makkelijke recepten voor moeilijke eters - De Mamagids
    13 juli 2020 at 20:11

    […] wel iets meer tijd nemen dan normaal, omdat je ze ook moet voorbakken. Serveer met worstjes, gezonde kibbeling of juist gegrilde kipfilet en rauwkost of groenten die ze wel lusten. Al dan niet in een bijzondere […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.