Dierentuin

Een dagje Dierenrijk in anderhalve meter stijl

We mogen er weer op uit! We zitten met ons gezin in een luxe positie dat we een huis met een tuin(tje) hebben; de corona-tijd komen we best door. De kinderen hebben voor hun verjaardag in april een trampoline gekregen, dus….stuiteren maar tussen het schoolwerk door. Erg fijn om ze even naar buiten te jagen na het verplichte werk. Het lukt me in het gewone leven altijd goed om kinderen iets te leren, vandaar dat ik al 20 jaar met veel plezier en passie voor de klas sta. Maar thuis juf zijn van mijn eigen kinderen?! No way dat dat leuk is! Iets met vreemde ogen en andere omgeving denk ik. Maar na een weekje worstelen, hebben we ook hier onze draai wel gevonden. Wat heb je dan nog nodig? Niets eigenlijk!

Dierenrijk in Nuenen is weer open!

Nou, een dagje weg is toch wel heel leuk. Wij waren dan ook superblij dat we mail kregen van “onze” dierentuin “Dierenrijk” waar we een abonnement op hebben: ze gingen open! Er kriebelde nog wel een klein schuldgevoel: moeten we de drukte van zoiets nu opzoeken? Na een en ander afgewogen te hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat we kunnen gaan. We gaan namelijk niet zomaar ergens op de bonnefooi heen, maar juist naar een “georganiseerde drukte”. Op plaatsen waar je moet reserveren om binnen te komen, waar een vol=vol-beleid geldt, waar meegedacht wordt door personeel om de 1,5 meter te waarborgen, daar is het juist slim om naartoe te gaan. En we zorgen natuurlijk dat de boel overeind blijft in Nederland. En nee, ik móet niet persé daar heen, het is een vorm van vermaak, maar wat is er mis met weloverwogen vermaak?

Wel had ik in mijn achterhoofd, dat als het te druk zou zijn, of niet goed geregeld, we direct zouden vertrekken. Dat is het voordeel van een abonnement. Het was dus een dagje proefdraaien in onze aangepaste maatschappij.

Top geregeld!

En wat was het fijn! Bij binnenkomst moesten we even wennen. Er was een verplichte looproute, dus spontaan aan de andere kant starten was er niet bij. Maar eenmaal aan de wandel, loop je toch altijd hetzelfde rondje. Er stond overal dat je als gezin bij elkaar moest blijven. Voor ons een win-win situatie, want onze dochter haakt nogal graag bij andere gezinnen aan om gezellig mee te kletsen. Ze heeft na zo’n dag altijd weer een nieuwe “beste vriendin”. Nu hadden we dus verplicht quality-time met ons eigen gezin. Op stukken waar het wat drukker was, voerden we als ouders een soort dans op om toch maar afstand te houden, maar dat ging allemaal goed; iedereen was heel relaxed. De kinderen kregen er niet eens iets van mee.

Als vanouds

De dieren leken ook niet onder de indruk van ons. Beetje jammer wel hoor….hadden ze ons niet gemist dan? Haha, het was gewoon als vanouds. Bij de horeca midden in het park hebben we een lekker ijsje gekocht en dat mochten we op het terras opeten. Gelukkig was het terras niet afgezet, want anders krijg je een beetje hetzelfde als op straat in de buurt van de ijscozaak; mensen hangen een beetje ongemakkelijk op muurtjes en stoepranden, maar die zijn op een gegeven moment ook vol. Dat ziet er drukker uit dan op een terras waar de tafeltjes ruim uit elkaar staan en iedereen dus netjes bij elkaar blijft zitten. Ook hier dus weer een voordeel van mensen georganiseerd bij elkaar laten.

Conclusie van onze anderhalve meter Dierentuin dag

Conclusie van onze testdag was dus: dit gaan we vaker doen. En als dan blijkt dat het ergens toch te druk is, of dat we het toch anders beleven, gaan we terug naar ons eigen privé-gebiedje thuis. Maar dan hebben we het geprobeerd en ach….dan is thuis ineens ook weer veel fijner!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.