10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk

{ Boek Recensie } | Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk

Yes, er is een nieuw deel uitgekomen van de leukste boekenreeks van Dikke Vik en Vieze Lies. Mijn oudste dochter is groot fan en ik stiekem ook. Wij lezen graag samen. Zij een bladzijde en ik bladzijde of zij leest mij voor of ik haar. De boeken van Vik & Lies zijn onze lievelings. Het verhaal van Vik & Lies slurpt je op, je wilt gewoon weten welk avontuur ze nu weer gaan beleven. De boeken gaan over alledaagse situaties die met veel humor worden beschreven. Super blij zijn we met deel 4 van Dikke Vik en Vieze Lies. Helaas is dit wel meteen het laatste deel. Balen voor de fans!

Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk

Lies is op zoek naar een hartsvriendin. Dan ontmoet ze Vik, eerst vindt ze hem helemaal niet leuk. Maar door de onverwachtse avonturen die ze samen beleven worden ze de beste vrienden. Van een pestkop uit hun klas hebben ze de namen Dikke Vik en vieze Lies gekregen. Ze maken echt van alles mee. De leukste, gekste, spannendste maar zeker ook de grappigste avonturen. Lies denkt vaak dingen die je niet hardop kunt zeggen maar die dingen staan dus wel in het boek. Heerlijk herkenbaar voor kinderen. Stiekem grinnik je dan in jezelf.

Over dit boek

De schrijfster van deze serie is Sunna Borghuis. Ze heeft ook de boeken van de bende van vier geschreven. De boeken van Vik en Lies zijn vlot geschreven. Je leest ze dus gemakkelijk. De hoofdstukken zijn niet te lang. Letters zijn niet te klein en niet te groot. Dit maakt het boek ook geschikt voor de wat minder goede lezers.
De illustraties zijn gemaakt door Eva van Aalst. Ze zijn in het kleur en met humor getekend. De tekeningen spreken je meteen aan. En de beelden van Lies en Vik kloppen bij de tekst. Ook niet geheel onbelangrijk.
Als je dit boek in de bibliotheek ziet liggen grijp je er gelijk naar door de felle kleurtjes, grappige tekeningen en titel. Tenminste, wij wel.

Review Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk

Lees de hele boekenreeks van Dikke Vik en Vieze Lies

Om het verhaal helemaal te begrijpen moet je denk ik wel de andere delen ook gelezen hebben. Hoeft niet, maar is wel t leukste. Zoals de titel al zegt hebben Dikke Vik en Vieze Lies geluk. Waarom ze geluk hebben gaan we natuurlijk niet verklappen. Dat zou zonde zijn. Waar het ongeveer over gaat, in dit deel, ga ik jullie in het kort vertellen.

Het is zomervakantie, Lies en Vik hebben er ontzettend veel zin in. Een zomer lang spelen met elkaar. Maar dan heeft Vik nieuws, hij gaat verhuizen. Terug naar zijn moeder in Amsterdam. Meteen de eerste dag van de zomervakantie. Wat balen. Lies blijft treurig achter. Af en toe krijgt ze nog een kaartje van Vik van zijn vakantie adres. Zijn telefoon is kapot, ze hebben dus weinig contact. Gelukkig gaat ze nog wel op vakantie met haar moeder. Naar zee.
Bij het strandhuisje leert ze een nieuwe vriendin kennen. Het is leuk maar niet zo leuk als met Vik. Als Lies hoort dat ze op hetzelfde vakanties adres is als op het kaartje van Vik gaat ze op zoek naar hem. Helaas kan ze hem niet vinden. In die week op vakantie is Lies jarig. Ze krijgt de beste verrassing van haar leven….. en dat maakt haar zomervakantie tot de beste ooit.

Review Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk

Go or No Go

Het laatste deel is ook als de andere drie boeken. Geweldig leuk! Er zit spanning in, je wilt meteen verder lezen en weten hoe het afloopt. We vinden het erg jammer dat er geen vervolg komt van Dikke Vik en Vieze Lies. Maar deel 4 eindigt zoals je hoopt dat het zou eindigen!

Dikke Vik en Vieze Lies hebben Geluk – Facts

  • Leeftijd: 8 tot 12 jaar
  • Aantal pagina’s: 104
  • Verschijningsdatum: februari 2020
  • Prijs:  14,99 en te koop bij o.a. bol.com en boekhandels


Lees ook: De Waanzinnge Boomhut

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.