Gastblog Huis & Tuin

Tips voor houten jaloezieën in de woonkamer

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Het kan lastig zijn om raambekleding voor de woonkamer uit te zoeken.  Er zijn verschillende soorten raambekleding. Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat raamdecoratie één van de belangrijkste sfeermakers is in je woonkamer? Dat niet alleen je kunt er namelijk ook prachtige accenten mee creëren. Ook kun je er een bepaalde sfeer juist extra mee benadrukken.  Raambekleding vervult ook een praktische functie. Zo kan je met houten jaloezieën namelijk bepalen hoeveel daglicht je in huis wilt laten schijnen. Houten jaloezieën kunnen ook zorgen voor de privacy. Last but not least zorgt het ook nog is voor extra isolatie in je huis!

Isolatie van Houten jaloezieën

Hout heeft over het algemeen een hoge isolatiewaarde. Houten jaloezieën kunnen dan er voor zorgen dat de koud wat door de ramen komt buitenshuis blijft. Doordat de losse lamellen elkaar overlappen houd het wat koud tegen. Wanneer deze helemaal gesloten zijn biedt het een extra isoleer laag. Dit kan heel handig zijn wanneer je in een oud huis met enkelglas woont.  Natuurlijk zorgt de houten jaloezieën niet dat al de kou buiten blijft. Er blijven namelijk lichtkieren aan de zijkant tussen de lamellen aanwezig.  Ook hebben houten jaloezieën een verduisterende werking en nemen veel licht weg.  Wanneer je echt 100% je kamer wilt verduisteren kan je ook je raamdecoratie combineren met bijvoorbeeld verduisterende gordijnen.

Wanneer je de jaloezieën hangt voor de ramen in de woonkamer, dan gaat de warmte van binnen niet meer verloren. Ook komt er dus minder kou van buiten je huis in. Dit heeft als resultaat dat je energie kosten lager zullen zijn. Wanneer het zomer is werken de houten jaloezieën juist warmte werend. Zo hou je de hitte lekker buiten als het in de zomer heel warm is.

Lichtinval bepalen in je huis met Houten Jaloezieën

Houten jaloezieën geven een natuurlijke kleur aan je huis.  Tussen de lamellen door schijnt het licht zo naar binnen. Met houten jaloezieën op maat kun je mooi spelen met het licht.  Zo kan je een unieke lichtinval creëren en een mooi lijnenspel op de muur of vloer krijgen. Een groot voordeel van houten jaloezieën is dat de natuurlijke kleur van het licht naar binnen valt. Zo kun je met de bediening de lamellen op verschillende standen zetten. Dit geeft een mooie natuurlijk lichtinval in jouw woonkamer.


Interieur foto via Shutterstock

Lees ook: Motoriseer je lamellen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.