Huis & Tuin

Tijd voor een verbouwing in ons huis!

Linda - Go or No Go

Het is weer zover. Ik heb weer in mijn hoofd dat er een verbouwing moet gaan komen. En als ik iets in mijn hoofd heb, dan kan dat niet lang duren of het gaat gebeuren. Deze keer gaat het om een slaapkamerverbouwing én een woonkamerverbouwing.

Mijn man kent me inmiddels wel en toen ik dus begon te praten over het verbouwen van een aantal zaken hier in huis, wist hij al hoe laat het was. Nu vindt hij het zelf gelukkig ook wel een goed idee hoor, dat dan weer wel. 

Maar goed, wat wil ik nu eigenlijk en waarom?

De woonkamerverbouwing

Oke, dit klinkt wat rigoureus, maar het valt wel mee. Ik wil namelijk alleen heel graag onze vloer in de woonkamer vervangen. De huidige vloer is zo’n 15 jaar oud. Op zich niet te oud, maar hij heeft flink geleden. Het is een echte houten vloer die al in dit huis lag voordat ik er in kwam wonen. Het is een mooie vloer, maar flink beschadigd. We hebben hem een jaar of acht geleden helemaal opnieuw geschuurd en bewerkt, maar inmiddels zijn er flinke krassen, verkleuringen en gebruikerssporen op ontstaan die niet meer te repareren zijn. 

Daarnaast is een houten vloer wat mij betreft echt niet praktisch. Ik wil dus graag overstappen naar vloertegels. Een tegelvloer is veel gemakkelijker schoon te houden en te reinigen en je hebt minder snel beschadigingen. 

De muren

Ok, over deze twijfel ik nog een beetje, want het is geen noodzaak, maar wél heel gaaf. Ik zou namelijk heel graag een wand in onze woonkamer willen betegelen. Op de website van Maxaro heb ik zo’n gave wandtegels gezien, dat ik eigenlijk direct verkocht was. Zij hebben hele gave decortegels en het lijkt me super om die op één muur te zetten. Dat geeft een super gave uitstraling aan onze woonkamer! Maar goed, ik twijfel dus nog omdat onze muren nu gewoon helemaal goed zijn nog. Ze zijn een paar jaar geleden geverfd. Dus, voor nu houden we hem in gedachten en wie weet gaan we er over een poosje voor! 

De slaapkamerverbouwing

Goed, genoeg over mijn wensen voor de woonkamer. Tijd voor de slaapkamerverbouwing. Die is niet voor mijn slaapkamer hoor, maar voor die van mijn jongens. Mijn tieners, beter gezegd. Daan en Jesse zijn nu tien jaar en hebben ieder een eigen, kleine slaapkamer. Deze slaapkamers hebben we gemaakt door één grote slaapkamer te splitsen. We hebben hiervoor gekozen omdat we een van de jongens niet op jonge leeftijd op de zolder wilde laten slapen. Maar inmiddels zijn we dus een aantal jaar verder en kan dit wel prima. Daarnaast merk ik dat ze beide een beetje ‘uit hun kamer groeien’. Meer als een eenpersoonsbed, een bureau en een kast past er niet in. Dat is natuurlijk ook genoeg, maar ik snap wel dat ze een beetje meer ruimte wel fijn zouden vinden. En aangezien we een ruime zolderkamer vrij hebben staan, is het een logische keuze om een van de twee daar heen te verhuizen.

Daar komt nog wel het een en ander bij kijken overigens, want de zolderkamer moeten we gaan verbouwen en de wand die we nu tussen de twee kleine slaapkamers hebben, zal weer afgebroken moeten worden. 
Een flinke klus dus, waar ik zin in heb. En Daan en Jesse natuurlijk ook. 

Ik stuur jullie natuurlijk een update wanneer het zo ver is, dus houd de blog in de gaten! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    DIY: maak een coole verlanglijst met je kind - Go or No Go
    16 oktober 2020 at 06:30

    […] te gaan met een moodboard voor jezelf? Zeker als je toe bent aan een nieuwe interieurstijl of een (kleine) verbouwing is dat erg fijn. Kunnen jullie samen gezellig knippen en plakken en krijg jij meteen allerlei leuke […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.