2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Speelgoed Trends & Hypes

{ Review } | ORB Flowtonia – Sensorisch spel

{ Review } | ORB Flowtonia - Sensorisch spel

Hoeraaaaa, iets slijmerigs en zanderigs en kneedbaars in huis gehaald. Oké, ik ben dus echt zo’n moeder die helemaal niet van rotzooi en viezigheid houdt. Met vier kids is dat misschien niet iets wat je verwacht maar toch is het zo. Dus toen ik de ORB FlowTonia zag leek het mij een ideale gelegenheid om eens te kijken of ik toch tegen een beetje rommel zou kunnen, nu de kids allemaal thuis zijn vanwege Corona. We hebben namelijk allemaal zo even behoefte om niet alleen met huiswerk bezig te zijn, maar ook met onze handen. Even wat stress weg kneden en kleien is dan echt een heel fijne onderbreking.

spelen

Flowtonia is kleurrijk en zacht

De ORB Flowtonia’s zitten elk in een verpakking die tegelijk dient als vorm om je FlowTonia mee te vormen.
Wij krijgen de kleuren paars, roze, blauw en groen. In de FlowTonia zitten glitters en elke kleur heeft een andere geur. Met onze prikkelgevoelige kids wist ik dat dat of een no-go zou zijn of een go-go! Gelukkig vielen 3 van de 4 geuren wel in de smaak, de laatste (de paarse) geur vonden ze maar tien keer niks. Maar, ondanks die geur werd  er alsnog fanatiek mee gespeeld.

{ Review } | ORB Flowtonia - Sensorisch spel

Wat kun je met de ORB FlowTonia doen?

Je kunt het het meest vergelijken met Kinetic zand (speelzand) als je het ons vraagt en ook wel een beetje met Foam Alive. Het blijft dus goed aan elkaar plakken, maar niet aan je handen. Sommige glitters trouwens wel, maar die was je er gewoon na het spelen lekker af.
Je kunt de Flowtonia ook uit rekken en als je dat langzaam genoeg doet, krijg je een lang slijmerige draad van die langzaam aan uit elkaar valt.

{ Review } | ORB Flowtonia - Sensorisch spel

De kleintjes (2 en 3 jaar oud) vinden het heel fascinerend om te kijken naar hoe het allemaal heel langzaam uit elkaar brokkelt en valt. Ze vonden het dus het leukste als de oudste een homp met Flowtonia heel hoog hielden en dan een beetje ermee schommelden. Zo rekte het spul rustig uit, verder en verder tot het de tafel raakte, en het uitgerekte spul erg zacht was.

speelzand magisch zand

Vormen maken met Flowtonia kan trouwens ook. Het handigste is dan wel om gewoon een klei vormpje of iets dergelijks te hebben waar je het indrukt. Maar ook ‘kleien’ kan prima met de Flowtonia. Genoeg mogelijkheden dus!

Go or No Go

Al met al zijn we allemaal enthousiast over Flowtonia! En ik misschien nog wel het meeste want het geeft totaal geen troep! Oké, als je de glitters die op je handen achterblijven niet meetelt dan, maar dat is gauw opgelost. Alle vier de kids vermaken zich er trouwens heel goed mee. Ik heb ze zo een half uur zoet zonder dat ik me ook maar een seconde met ze hoef te bemoeien. Erg fijn in deze verplichte thuiszit tijd met vier kiddo’s. De ene keer zijn ze alleen maar bezig met het uitrekken van de Flowtonia’s, de andere keer steken ze er van alles in of ‘verstoppen’ er centjes in. Hun fantasie wordt er in ieder geval enorm mee gestimuleerd. En ze zijn lekker met hun handig bezig. Iets aan het maken zonder dat ze iets moeten maken. Gewoon alleen maar lekker het koppie leegmaken.

{ Review } | ORB Flowtonia - Sensorisch spel

Goed afsluiten bij het opbergen

Ook een echte GO voor kinderen die sensorisch over of onderprikkelt zijn een ideaal stuk speelgoed. Enige minpuntje (als je er dan toch naar moet zoeken) vind ik dat het spul precies in de vorm past. Wat mij betreft maken ze de vorm iets ruimer waardoor je hem gewoon makkelijk dicht kunt krijgen en de Flowtonia dus ook zeker weten nooit uitdroogt. Aan het begin is er nog een seal overheen, maar later kun je de plastic verpakking gebruiken om de Flowtonia ook mee af te sluiten. Je moet het wel goed aandrukken als je ermee gespeeld hebt anders krijg je het niet echt goed terug in de verpakking. Wij gebruiken dus voor de zekerheid nog een extra ZipLock Zakje omheen zodat de FlowTonia’s niet uitdrogen.

magisch spelen sensorisch spel

Flowtonia Facts

  • Leeftijd: vanaf 2 jaar (wel bij blijven als ouder)
  • Prijs: € 5,99 en hier te koop

Met onderstaande afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review op Pinterest bewaren ♥

Flowtonia van ORB is een soort speelzand. Dit magische speelzand maakt geen rommel, plakt niet en is mooi! Sensorisch spel met Flowtonia zand!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.