4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen

Pieter Konijn bordspel – Het avontuur in het bos

Pieter Konijn bordspel - Het avontuur in het bos
Linda D

Oh yes!! Ik heb weer een topper die ik met jullie mag delen!”Onlangs mochten wij het nieuwe bordspel van Pieter Konijn, genaamd “Het avontuur in het bos” testen. En ik kan jullie verklappen, het is zo ontzettend leuk! 

Het avontuur in het bos

Een tijdje terug vertelde ik op deze blog al dat wij het onwijs leuk vinden om als gezin of in ieder geval samen met Siem (4 jaar) bordspelletjes te spelen. We hebben diverse varianten memory, domino en ganzenbord liggen waar echt heel veel mee gespeeld wordt. En eigenlijk puilen beide spelletjes kasten (2 stuks) uit, met van alles en nog wat.

Toen ik de vraag kreeg of we dit spel wilden testen, twijfelde ik dan ook geen moment. Tijdens deze corona tijd hebben we een overvloed aan tijd en dus werd het direct diezelfde dag nog gespeeld. Een ook precies vanaf dat moment waren wij verkocht! Wij vinden dit spel echt super origineel. Een type spel als dit, hadden we nog niet in de kast staan namelijk.

bordspel voor 4 jaar

Doel van het Pieter Konijn bordspel: Het avontuur in het bos

Het doel van Het avontuur in het bos is om zo snel mogelijk vijf verschillende voorwerp-fiches te verzamelen die verstopt liggen in het bos. De eerste speler die alle vijf verschillende voorwerp fiches heeft verzameld wint het spel. (Hazelnootje, lieveheersbeestje, dennenappel, vlinder & radijsjes) Het spel bestaat uit 17 stukken speelbord die je helemaal naar eigen inzicht aan elkaar mag leggen. Op die manier ontwerp je ieder spel weer je eigen bos en route! Voor een kleuter die alles zelf wil doen is dit top, kan ik je vertellen.
Verder zijn er 4 spelersfiches (dit zijn 4 karakters uit de bekende Pieter Konijn filmpjes), 2 schurk fiches, 20 voorwerp fiches, 1 dobbelsteen en 1 gevaren meter. 

Speluitleg bordspel van Pieter konijn

Speluitleg bordspel van Pieter konijn

Nadat je het spelbord hebt klaargelegd, kies je een karakter uit en daarmee begin je aan het spel! Je plaatst de speelstukken op start en GO! Door te dobbelen zie je of je 1 stapje (1 pootafdruk op de dobbelsteen), 2 stapjes (2 pootafdrukken op de dobbelsteen) vooruit mag of dat de schurken zich een plekje gaan verplaatsen (Ronald rat op de dobbelsteen). Bij de eerste twee opties, waarbij je je mag verplaatsen moet je tactisch te werk gaan en goed opletten waar de schurken zich bevinden. De schurken kunnen namelijk een fiche van je afpakken! Spannend hoor!!
Bij de laatst optie op de dobbelsteen, namelijk het gooien van Ronald rat, verplaatsen de schurken zich een plek op het speelbord. Zij starten altijd op 1 en gaan iedere keer dat “Ronald rat” wordt gedobbeld een plekje verder. Dit wordt bijgehouden op de gevaren meter, zodat je iedere beurt een goede tactische zet kunt maken.
Zodra je op een speelstuk komt met fiches mag je deze omdraaien en de voorwerpen die je nog niet hebt bij je neer leggen. Opletten geblazen dus, zodat jij onthoud waar die ene vlinder nou bijvoorbeeld ook weer lag. Degene die dus als eerste alles voorwerpen heeft verzameld is de winnaar. 

bordspel Pieter konijn bordspel review

Go or No Go

Wij speelden het spel binnen, maar later vanwege het fantastische weer ook buiten! Laat je hierdoor dus niet tegenhouden en maak er buiten een gezellige spellen-ochtend van. Vergeet dan dus zeker niet dit nieuwe spel, want het ligt al vanaf 1 april in de winkel!
Of het een GO krijgt? Absoluut! De adviesleeftijd van die spel is 4 jaar en ouder. Hier sluiten wij ons volledig bij aan!

bordspel voor kleuters

Pieter Konijn Bordspel Facts

  • Adviesleeftijd: 4 – 8 jaar
  • Aantal spelers: 2 – 4 spelers
  • Speelduur: 20 – 30 minuten 
  • Adviesverkoopprijs: € 14,95 en online te koop bij bol.com

Hier vind je meer leuke bordspellen voor gezinnen met jonge kinderen.

Review van het Pieter Konijn Bordspel - Avontuur in het bos. Dit leuke bordspel is voor kleuters vanaf 4 jaar tot 8 jaar. Lees de review hier! #pieterkonijn #bordspel #kleuterspellen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.