Educatief

Leuke werkbladen voor groep 3 kinderen

Leuke werkbladen voor groep 3 kinderen

Vanuit school heeft mijn dochter al haar boekjes meegekregen om uit te werken, vanwege het Coronavirus natuurlijk. Dus wat zij aan schoolwerk op school doet, mag zij nu thuis ook doen. Wat mij opvalt is dat zij de werkbladen die ik voor haar broertje heb gevonden, ook wel erg leuk vind als afwisseling. Want hij mocht allemaal leuke nieuwe dingen doen, maar zij alleen maar dingen die ze altijd al doet. En natuurlijk heeft ze gelijk, in deze bizarre tijden is het ook wel leuk om eens even iets anders te doen. Ik ben al blij dat ze erg leergierig is en ik haar op deze manier lekker bezig kan houden met iets wat ze echt leuk vindt.
Dus ik ben voor haar ook op zoek gegaan naar wat leuks. Al snel vond ik ook voor haar leuke werkbladen voor groep 3 om even met iets anders bezig te zijn.

Leuke werkbladen voor groep 3 kinderen

1. Juf Sanne

Op de website van juf Sanne staan ontzettend veel werkbladen met gratis downloads voor zowel leerkrachten als ouders en kinderen. Dus ik heb hier wat leuke dingen afgehaald om uit te proberen:
* Sommendoolhof: Een hele leuke is het sommendoolhof. Bovenaan staat een getal. De eerste die we hebben gedaan had als getal 5. Je moet van de ene pijl naar de andere pijl komen. Je mag alleen de vakjes volgen die bij elkaar de som 5 maken. Dus dit is wel een hele uitdagende opdracht! Nu is het met 5 nog vrij snel te doen, maar hij is er ook van 16. Daar was ze iets langer mee bezig ūüėä
* Woorden puzzel: Er staan plaatjes afgebeeld in een tekening. Bij elk plaatje staat een stipje en onderaan staan verschillende woorden. De kinderen moeten de woorden lezen en bij het juiste stipje plaatsen. Bijvoorbeeld een meisje op het strand met een bal in haar handen, het woord strandbal hoort hierbij.
* Getallen tot 10: Er zijn verschillende werkbladen met sommen. Optellen en aftrekken tot 10. Spelenderwijs gedaan met plaatjes.

2. Aduis.nl

Op deze website zijn ook gratis werkbladen te vinden. In de categorie kleuterschool vond ik wat aansluitend materiaal.
* Beginletter: Er staan verschillende plaatjes en de kinderen moeten invullen met welke letter het woord wat ze zien afgebeeld begint.
* Dieren van het bos: Er staan een aantal dieren en in het midden staan de namen van de dieren opgesomd. Het is de bedoeling dat het juiste woord bij het juiste diertje komt te staan. Misschien dat ze niet alle woorden al kunnen plaatsen, maar wie weet hoe ver ze komen!
Dit zijn een aantal van onze favoriete werkbladen van deze website maar er staan er nog veel meer op, daarnaast zijn er ook spelletjes en kleurplaten te vinden! Dus neem hier zeker even een kijkje.

3. Zwijsen

Op deze website staat veel lesmateriaal. Als je kijkt naar de werkbladen zijn er zeker ook gratis exemplaren te vinden.
* Knutselopdrachten: Teken je favoriete dier, bedenk een mooi verhaaltje voor je vriendinnetje en kaartjes om te kleuren zodat je die kunt opsturen. Zeker in deze tijden is dit natuurlijk ontzettend leuk om te doen!

Hopelijk hebben jullie hier net zo’n plezier aan als wij. Het zou fijn zijn als we de kinderen op deze manier wat meer afleiding en variatie kunnen geven. Mocht het nu niet lukken met printen, kijk dan even op Alleeninkt. Zij printen in deze Corona periode tijdelijk gratis voor je en sturen dit dan naar je huis op. Ontzettend fijne service!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze werkbladen voor groep 3 kinderen op Pinterest bewaren ‚ô•

Zoek je leuke werkbladen voor groep 3 kinderen? In dit artikel deel ik de leukste werkbladen voor kinderen vanaf 7 jaar die ik heb gevonden voor je!


Lees ook:
Meer tips tijdens deze Corona periode en thuisonderwijs.
Werkbladen voor groep 1 kinderen
Twijfel over groep 3? Lees hier!

‚ô• ‚ô• ‚ô• Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ‚ô• ‚ô• ‚ô•

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.