4 jaar Educatief

Leuke werkbladen voor groep 1 kleuters

Leuke werkbladen voor groep 1 kleuters

Toen het hoge woord eruit was en het duidelijk werd dat ik mijn kinderen thuis scholing moest gaan geven, had ik even een momentje dat ik dacht. Oke, en nu? Wat ga ik nu voor werkjes met mijn zoontje van 4 doen? Even nadenken, wat doet hij allemaal op een dag in groep 1? Natuurlijk ben ik geen juf en zag ik allerlei zelfgemaakte schema’s van mensen voorbij komen. Maar daar stond dan in werkjes. Maar ja: wat voor werkjes? Thuis hebben we loco bambino, verschillende educatieve boekjes om cijfers te leren en letters en natuurlijk squla. Maar ik miste wat werkbladen. Zodat hij ook wat “huiswerk” had net als zijn zus. Gewoon even iets anders, omdat het nu toch ook allemaal anders is. Dus ik ben op Google gaan zoeken, om te kijken of ik hier iets voor kon vinden. Tijdens mijn zoektocht heb ik hele leuke werkbladen voor groep 1 kleuters gevonden die ik graag met jullie wil delen!

Leuke werkbladen voor groep 1 kinderen

1. Juf Sanne

Juf Sanne heeft ontzettend leuke werkbladen, voor verschillende leeftijdscategorieën. Ik heb er verschillende gedownload zodat hij er elke dag wat van kan doen.
* Groepjes vormen: Zo zijn er werkbladen waarin ze groepjes van 4 of 5 moeten maken, het rondjes zetten om de groep vissen vind hij nog wat lastig, dus we geven ze een groepskleur. Allemaal rood of blauw bijvoorbeeld
* Het cijferdoolhof: Die is ook erg in trek hier. Er zijn verschillende plaatjes die bij elkaar horen, bijvoorbeeld een dokter die naar het ziekenhuis moet of een ridder die naar zijn kasteel moet. Maar je komt daar alleen door de getallen 1-10 vinden. De getallen moeten aangrenzend zijn, dus het is even puzzelen om de juiste weg te vinden.
* Vormen zoeken: Er staan verschillende vormen door elkaar. Deze moeten de kinderen los van elkaar de juiste kleur geven en daarna het aantal vormen tellen.
* Groot & Klein: Op deze opdrachten staan verschillende formaten plaatjes afgebeeld en het is de bedoeling dat je de grootste of juist de kleinste zoekt. Goed opletten dus welke je moet hebben!

2. Aduis.nl

Op deze website zijn ook gratis werkbladen te vinden. In de categorie kleuterschool vond ik wat aansluitend materiaal.
* Cijfers bundelen: Vooraan staat een getal, zoveel plaatjes moet je bij elkaar zoeken als groepje.
* Correct indelen: Er staan verschillende plaatjes en de kinderen moeten kijken welke plaatjes bij elkaar horen. Een nadenkertje!
* Kleurplaten: Er zijn verschillende kleurplaten die je zo kunt kleuren, maar ook kleurplaten waarvan je nog even de puntjes moet verbinden om te zien wat het nu precies is. De kleurplaten zijn er in allerlei thema’s, dus je kunt na een voorleesboekje een leuke kleurplaat zoeken die je erbij kunt gebruiken.
Naast deze werkbladen zijn er veel meer werkbladen te vinden. Maar dit zijn zeker onze favorieten. Neem er snel een kijkje voor meer werkjes!

3. Coolest kid on the blog

Op deze website heb ik leuke werkboekjes gevonden voor kinderen uit groep 1 en 2. Ze zijn er in allerlei thema’s en ze zijn super leuk gemaakt! Denk aan brandweer-thema, diertjes, lente, dokter en nog veel meer. Er zijn zelfs christelijke werkboekjes over Jezus. Alle werkboekjes zijn met leuke vrolijke kleurtjes gemaakt en spreken mijn kids echt aan!
Je kunt van ieder werkboekje de eerste drie pagina’s gratis downloaden. Als je kindje de boekjes leuk vindt, kun je de hele werkboekjes voor een klein prijsje shoppen.

4. Zwijsen

Op de website van Zwijsen vind je ook allerlei gratis werkbladen. Zo zijn er van Rompompon een aantal exemplaren beschikbaar die erg leuk zijn.
* Eten: Een tekening van een bord, waarop je allerlei lekkere dingen kan plakken. Wij hebben de reclame folders erbij gepakt en hier allerlei lekkere dingen gevonden om op ons bordje te leggen.
* Tekenopdrachten: Maak de ballonnen of vlaggen af, versier en kleur ze mooi.
Ook zijn er een aantal werkbladen van Woezel en Pip te vinden, die doen het hier altijd goed!

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips en de kinderen van de werkbladen kunnen genieten. Mocht het met printen zelf niet lukken, kijk dan op Alleeninkt.nl. Zij printen tijdelijk gratis voor je en sturen dit dan naar je huis op!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze werkbladen voor groep 1 kinderen op Pinterest bewaren ♥

Ben je op zoek naar leuke werkbladen voor groep 1 kinderen, dan heb ik ze voor jou gevonden! Deze werkbladen voor kleuters zijn super leuk en leerzaam.


Lees ook: Leuke werkbladen voor groep 3

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.