Uitstapjes met je kids

Leuke online uitjes voor het hele gezin!

Leuke online uitjes voor het hele gezin!
Joyce

Na zes weken thuis zitten mis ik onze uitjes wel. Ook mijn kinderen en daarom ben ik online gaan zoeken naar leuke uitjes die je gewoon binnen kunt beleven! En daarom in deze blog een lijstje met de leukste online uitjes met kinderen!

Leuke online uitjes voor het hele gezin!

Op autosafari bij de Beekse bergen

Elke dinsdag en donderdag komen er nieuwe filmpjes uit op hum YouTube kanaal. In de ochtend krijg je een opdracht en in de middag komt de ranger terug met het antwoord. “Stap” in je virtuele auto en reis mee langs alle dieren die het park heeft. Elke week dus een nieuwe beleving!

Sprookjessprokkelaar de musical – Efteling

In deze musical van de Efteling volg je de 12-jarige Sterre die samen met haar op aan het rand van het bos woont. Sterre is dol op lezen, maar door het vele lezen is haar boek stuk. Opa kent, in een verlaten kasteel, de verborgen sprookjesbibliotheek. In die bibliotheek wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de deur naar de bibliotheek? En wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die sprookjessprokkelaar.

Zet de popcorn klaar en een goed gevuld glas en geniet van deze musical die een uur en 13 minuten duurt. Klik hier voor de link.

Glijden bij het hof van Saksen

Trek die zwembroek maar aan en zet je VR bril op, want vanuit je woonkamer kan je nu de glijbanen van dit zwembad beleven. Geen VR bril? Ook zonder is hij goed te bekijken. Tijdens het bekijken kan je met het pijltje van je muis alle hoeken bekijken. Gaaf toch?

Op virtuele tour in een voetbalstadion

Wil je ook wel eens een kijkje nemen in een stadion? Ik heb er vier gevonden die je kan bezoeken.

Hier kan je de link vinden van de verschillende virtuele tours:

Escape Room – The Game Virtual Reality

Ik kende al de escape room games, maar dat er ook een virtuele reality game was wist ik dus niet. Wil jij je bordspel nog echter maken en het gevoel hebben dat je in een room staat? Dan is dit spel echt iets voor jou. Je moet samenwerken met je familie om te kunnen ontsnappen. Dankzij de speciale VR-bril bevind je je ook echt in de Escape Room. Los de puzzels uit zowel het fysieke spel als de VR-wereld op en kraak de code! Heb je toch nog een beetje het idee dat je ergens anders bent.

Het Muiderslot

Het Muiderslot heeft nu een hele pagina voor thuisonderwijs! Echt super leuk. Op de site staan ook allemaal opdrachten die je samen met je kind kan doen. Je kan er zelfs prijzen mee winnen! En natuurlijk kan je het slot ook online bezoeken. Met elkaar lekker een dagje “uit”

Het Anne Frank Huis

“Kijk rond en ontdek waar het Achterhuis: de plek waar Anne Frank tijdens WOII meer dan 2 jaar onderdook en waar ze haar dagboek schreef.” Deze tekst zie je als eerste wanneer je de site bezoekt. Via verschillende foto’s nemen ze je mee door het huis en krijg je informatie over de oorlog en het leven in die tijd. Ga de deur door, open de boekenkast en neem een kijkje in het leven van Anne Frank. Ik kreeg het gevoel dat ik er echt liep. Zo mooi zit het in elkaar. Zeker een kijkje waard!

Een wandeling door de natuur

Natuurmonumenten brengt de natuur naar je toe! Er zijn 19 verschillende natuurgebieden virtueel te bezoeken. De wandelingen zijn vastgelegd door vrijwilligers met een speciale “trekker. Op de website wordt het allemaal uitgelegd. Helemaal onderaan vind je 19 links die je kan bekijken. Via google street view kan je zelf in de natuurgebieden “wandelen”. Trek je wandelschoenen aan en smeer je gezicht goed in, want we gaan vogels spotten!

En zo heb je nog veel meer leuke en verschillende uitjes! Veel musea, dierentuinen en parken hebben filmpjes online gezet. Weg in eigen huis.
Ik ben benieuwd welke sites en dus online uitjes voor het hele gezin jullie nog meer hebben gevonden! Het zou fijn zijn om ze allemaal met elkaar te delen!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leukste online uitjes voor het hele gezin op Pinterest bewaren ♥

Zoek jij leuke uitjes die je gewoon binnen kunt beleven? In deze blog een lijstje met de leukste online uitjes voor het hele gezin, die je thuis kunt doen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.