Game reviews Speelgoed Trends & Hypes Sporten

( Game Review } | Thuis in beweging met Just Dance 2020

De Nijhofjes

Al 10 jaar lang dansen vele huishoudens mee met de dansmoves van Just Dance. Just Dance is een muziek spel van Ubisoft dat op 17 november 2009 voor het eerst beschikbaar was voor de Nintendo Wii. Een spel dat vernoemd werd naar de hit van Lady Gaga. Op 27 november kwam het spel naar Europa en was ook Nederland in de ban van de dansgame. De Wii was de perfecte start voor deze game. De echte Wii fans waren al bekend met het effect van de controllers tijdens andere Wii-games, dansen mocht dan ook niet ontbreken. Bij Just Dance staan de dans moves centraal. Met je controller in de hand moet je zo goed mogelijk de choreografie van de game karakters nabootsen. Hoe beter je danst, hoe meer punten je verdiend. Just Dance was zo’n groot succes dat er in 2010 al een tweede deel uit kwam. In 2014 kwam Just Dance met een speciale kids editie.
Inmiddels is Just Dance ook beschikbaar voor meerdere spelcomputers. Wij testten Just Dance 2020 voor de Nintendo Switch.

Tafel aan de kant en dansen maar!

Voor het optimale resultaat moeten we natuurlijk goed starten. We zette de tafel aan de kant en toverde onze woonkamer om tot een klein danspaleis. Twee disco lampen zouden hierbij een grote rol spelen. Helaas stootte een van de jongste kids een lamp met projector om, met als gevolg nog een knullige disco lamp uit de jaren 90 die de hele kamer moest verlichten. In mijn hoofd zag het er zo mooi uit. Het enthousiasme bij de kinderen was er niet minder om. Tyke (11) had zelfs haar sport outfit aan gedaan. Kortom, we zijn klaar om het spel op te starten!

Game review - Thuis in beweging met Just Dance 2020

Just Dance Kids modus

Geheel nieuw in de 2020 editie is een Kids modus die in de game zelf zit. Zodra je de game opstart kan je kiezen uit Kids, Just Dance of All Stars. Gezien Pipp (3) ook mee wou dansen kozen we eerst voor de Kids modus. Al snel troffen we daar onze favoriete meedanser “Baby Shark”. Geen twijfel over mogelijk met welk nummer onze kids gingen starten. Naast Baby Shark vindt je in de kids modus onder andere Into the unknown – Frozen 2, Happy Birthday, Jungle Dancers, Kitchen Kittens en The Frog Concert. In totaal zijn er 10 happy kinder-dansnummers met eenvoudige danspasjes waar elk kind mee weg kan dansen. De danspasjes worden voornamelijk uitgebeeld door mensen in vrolijke cartoon pakken.

Just Dance 2020

Bij de Just Dance modus gaat het net als voorgaande jaren om de hits van tegenwoordig alsmede diverse classics. Ook mag de K-pop* scene niet ontbreken. Onze kids wisten niet waar ze moesten beginnen, zoveel leuke nummers en met allemaal een andere smaak moest ik wel even ingrijpen. Oké, jullie mogen om de beurt een nummer uitkiezen. De lay-out is helder, je selecteert een nummer naar keuze en krijgt gelijk een demo te zien van de dans die je te wachten staat. Ik hoor de kids al zeggen, ‘die niet, die niet, die niet’ wat een grapjassen, die dansjes zagen er natuurlijk veel te moeilijk uit. ik zei snel dat we alle liedjes moeten testen om te kijken of er ook verschil in zit qua moves, pas dan kunnen we een eerlijk review schrijven. Het was even stil en toen zeiden ze in koor ‘echt niet!’ .

*k-pop is Korean Pop. Dit is een muziek genre uit Korea. K-pop zie je vaak in boy- of girlbands. Een mega trend onder tieners. K-pop is buiten Korea vooral bekend geworden door PSY, die we allemaal wel kennen van Gangnam Style. De huidige K-pop Komt meestal via YouTube de huiskamer binnen.

Duidelijk song overzicht

Je hebt een duidelijk overzicht van alle nummers waarop je kan dansen. Als je een liedje selecteert geeft dit niet alleen weer hoe de dans er uit gaat zien, maar zie je ook gelijk onder welke moeilijkheidsgraad de dans valt. Je hebt makkelijk, medium, moeilijk en extreem. Sommige extreme nummers kun je vrijspelen als je bij het originele nummer het maximale aantal sterren hebt behaald. Ook wordt er gelijk in kaart gebracht wat jouw maximale score bij deze dans was. Een leuke optie bij ons gezin. Met meerdere kinderen hebben ze altijd de drang om elkaar te willen verslaan.

Game review - Thuis in beweging met Just Dance 2020

Eigen playlist maken in Just Dance 2020

Just Dance 2020 bevat vele hits die je nu ook op de radio hoort, dit maakt het voor de kinderen extra leuk om te spelen. Er zit veel herkenning in. Zo kan je o.a. dansen op Katy Perry, Ariana Grande, Ed Sheeran, Justin Bieber en natuurlijk Billie Eilish haar hit Bad Boy (oe la la, die ging er toch lekker aan toe bij ons thuis).
Naast de hits zitten er ook funny dans nummers in deze game. Gekke muziek, met gekke dans moves, tja welk kind vindt dat nou niet leuk. Voor de papa’s en mama’s onder ons, ga maar klaar staan, want je kan je kids jouw beste moves laten zien op niemand minder dan The Backstreet Boys!

Het leuke van Just Dance 2020 is dat je een eigen playlist kan maken. Persoonlijk vind ik dit een leuke functie voor bijvoorbeeld een kinderfeestje waarbij je een paar leuke party songs in een lijstje kan zetten.

just dance 2020 review

All Stars in Just Dance

De derde keuze in het hoofdmenu is Allstars. Hiervoor moet je wel een online Nintendo Account hebben. Met Allstars ga je eigenlijk door een muzikale reis van 10 jaar lang Just Dance. Diverse bekende Just Dance moves komen voorbij. De online modus zorgt voor nog meer Dance vermaak en maakt het spel overcompleet op dans vlak.

Onze kinderen waren helemaal weg van een party song met een Russisch dansje, dat zag er zo uit: Korte Just Dance video!

Just Dance Unlimited

Wie nog meer dans genot uit Just Dance wil halen kan tegen betaling gebruik maken van Just Dance Unlimited. Je kunt dit het beste omschrijven als een soort van Netflix voor dans nummers. Het is dus een online streaming dienst waarmee je het hele jaar door nieuwe nummers voor de game krijgt. Wil je meer info? Kijk dan hier.

Just Dance Work Out

Just Dance 2020 biedt ook een work out aan, je kan kiezen voor een 15 minuten work out of een 30 minuten work out. Ook kan je kiezen voor een langzame work out of snelle work out. Of je stelt je eigen playlist samen en daarmee maak je dus ook je eigen work out. En of dit een work out kan zijn! Er zitten echt nummers bij waarbij je volgens mij meer calorieën verbrand dan een rondje hardlopen. Zeker als je geen ervaren danser bent kan ik mij voorstellen dat je snel buiten adem bent. Vet verbranden met een video game was nog nooit zo leuk!

Plezier telt net zoveel als de punten

Mijn advies: begin met de modus makkelijk, de moves zien er soms zo easy uit, maar ga er maar eens staan. De moeilijke nummers zijn dan misschien niet zo 1, 2,3, makkelijk weg te dansen, maar ze zorgen wel voor de meeste lol. Wat hebben wij gelachen met zijn allen. Het leukste van alles vind ik dat je zelf echt denkt dat je het goed doet, maar als je de beelden terug kijkt dan doe je gewoon heel wat anders! Wat ons betreft telt het plezier die we er aan beleven net zoveel als het behalen van de maximale sterren, misschien nog wel meer!

Wij hebben ook gelijk maar even gebruik gemaakt van het mooie weer. We leven momenteel toch in een rare tijd zo met corona. We zitten veel in huis en zodra de zon schijnt gaan we ook graag naar buiten. De buitenlucht is zo belangrijk in tijden als deze. We besloten dan ook de Nintendo Switch buiten er te zetten en buiten te gaan dansen. Dat is echt wel ideaal van de Switch, je kan het overal mee naar toe nemen en met Just Dance in je pocket kan je overal een dans feestje maken. Het nadeel is wel dat het beeldscherm van de Switch erg klein is als je de moves goed wil opvolgen en je bewegingen wil laten registreren. Toch geeft de buitenlucht weer zo’n positieve feeling aan het spel dat het super leuk is om ook in je eigen tuin te spelen. Ook hier geldt weer dat de plezier zoveel meer waard is!

dansspel nintendo switch

Just Dance 2020: Go or No Go?

Voor ons is er geen twijfel mogelijk, of je nou een gevorderde danser bent of niet, Just Dance zorgt voor een lach op je gezicht. Je kan de game met meerdere spelers tegelijk spelen welke gegarandeerd staat voor een feestje. De kids modus zorgt er voor dat ook de jongsten des huizes mee kunnen spelen. Just Dance biedt naast plezier ook nog eens de mogelijkheid om te werken aan je conditie. Volgens mij is Just Dance een goede work-out voor iedereen die wat meer aan beweging wil doen. Je hoeft hiervoor niet eens een goede danser te zijn. Just Dance 2020 is wat ons betreft echt een must have als je van party games houdt die je met meerdere personen tegelijk kan spelen. De Switch is in onze ogen ook de perfecte console om de game op te spelen. Het voordeel van Just Dance op de Switch is dat je er geen extra controllers of speel items voor hoeft te kopen, je kan het spel spelen met de basis uitvoering van de Switch. De Switch is er voor gemaakt om beweeg games als deze goed weer te geven, daarnaast behoort dit ook echt tot een familiespel, hetgeen weer perfect aansluit bij de doelgroep van de Switch.

Just Dance 2020 is dan ook een absolute GO voor je Nintendo Switch collectie.

Waar kan ik Just Dance 2020 op spelen?

Naast de Nintendo consoles kan je Just Dance tegenwoordig ook op andere consoles spelen. Hieronder een overzicht waar je Just Dance nog meer op kan spelen en wat je daarvoor nodig bent.

Wii (1 – 4 personen)
Wii Remote
Wii U (1 – 4 personen)

Wii Remote en de Wii U GamePad
Switch (1 – 6 personen)
Joy-Con of via je smartphone met de Just Dance Controller App
Xbox One (1 – 6 personen)
Controller en de Kinect of je smartphone via de Just Dance Controller App
Xbox 360 (1 – 6 personen)
Controller en de Kinect
Playstation 4 (1 – 4 personen en eventueel tot 6 personen met PS-camera of app)
PSP Move en PlayStation Camera, PlayStation Camera of met je smartphone via de Just Dance Controller app​
Stadia
Via je smartphone met de Just Dance controller app
baby shark just dance 2020

Just Dance 2020 Facts

  • Leeftijd: Vanaf 5 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
  • Aantal spelers: Per console verschillend (zie hierboven)
  • Genre: Muziek
  • Console: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox, Wii
  • Taal: Nederlandstalig (ook andere talen waaronder Engels)
  • Releasedatum: 05-11-2019
  • Adviesprijs: € 37,99 en online hier te koop

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.