4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Educatief

Educatieve Hubelino spellen voor 4 jaar en ouder

Educatieve Hubelino spellen voor 4 jaar en ouder
Linda D

Hoe gaat het bij jullie tot dusver met het thuisonderwijs? Lukt het je om je werk te combineren met rond rennende en om hulp vragende kinderen? En om dan tussendoor ook nog die berg was weg te werken en de berg zand op de grond?
Op Social Media wordt er veel over gesproken en tot nu toe lees ik hele wisselende meningen. Ouders die het juist wel extra gezellig vinden en het echt zien als een periode waarin men naar elkaar toe groeit, tot de ouders waarbij het echt hoog oploopt en door de bomen het bos niet meer zien.

Thuisonderwijs

Afhankelijk van in welke groep je kindje(s) zit(ten) wordt er ook verwacht vanuit school dat je de aangeboden lesstof netjes doorneemt en uitvoert. Wat een opgave voor velen! Zowel voor de kinderen als voor de ouders. Het is niet niks om naast je wekelijkse werk / taken ook nog juf of meester te zijn van je eigen kindje(s). En daarnaast is het voor de kinderen ook een onzekere, angstige tijd die vol zit met veranderingen. Lukt het hem / haar wel om de lesstof bij te benen? Juist nu er ook echt nieuwe lesstof bij gaat komen. 

Educatieve Hubelino spellen

Ik denk dat het belangrijk is om samen de balans te vinden in wat past binnen het gezin en wat niet past. Alles wat (te veel) strijd oplevert kost ontzettend veel energie en of het aan het eind iets heeft opgeleverd? Dat betwijfel ik.
Ik heb wat dat betreft ook wel makkelijk praten, aangezien wij een kleuter in huis hebben. Een kleuter die de dagelijkse opdrachten vanuit school toevallig ook nog eens reuze interessant vindt en ze het liefste achtereenvolgens uitvoert. Wij hebben dus geen echte verplichtingen qua schoolwerk (behalve veel spelen, lekker buiten zijn en zoveel mogelijk het normale ritme aanhouden) en een leergierig mannetje. Ik kan me toch enigszins voorstellen wat voor onzekerheid het oplevert wanneer je een ouder kindje hebt die misschien wel weigert om (bepaald) huiswerk te maken. Ontzettend lastig en ik hoop dat ik je middels de onderstaande review van educatieve Hubelino spellen inspiratie kan geven met betrekking tot het behandelen van taal en rekenlessen. Nieuwe materialen, nieuw aanbod en in spelvorm. Hier al een daverend succes en wie weet bij jou ook wel!?

Educatieve Hubelino spellen

Ik heb drie educatieve spellen van het merk Hubelino die ik vandaag met jullie wil delen. Twee daarvan hebben als adviesleeftijd 4+ , de ander heeft als adviesleeftijd 6+. Samen met mijn zoontje van 4,5 jaar heb ik die drie de educatieve Hubelino spellen uitgebreid getest. Dus ook die van 6+! 

Educatief spel: Stenen tellen & leren rekenen (6+)

Bij dit spel, wat geleverd wordt in een grote doos, zitten 4 kleine spelborden met klik element en 1 grote (zie foto). Daarnaast vind je heel veel witte blokjes met gekleurde cijfers, plustekens, mintekens, “ minder / meer “ tekens (< / >) en rood en geel gekleurde blokjes. Met deze combinatie van materialen kun je oneindig veel leuke rekenspelletjes doen. 

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Je plaatst een willekeurig gekozen aantal gele ofwel rode blokjes op een rij op het spelbord. Dit doe je een aantal keer onder elkaar.
  Zo komen er bijvoorbeeld op de bovenste rij 5 gele blokjes, een rij daaronder 6 rode blokjes, gevolgd in de volgende rij door 4 gele blokjes en zo verder.
  Dit zijn je voorbereidingen. Vervolgens laat je je kindje per rij de blokjes tellen en het  juiste cijfer zoeken. Het blokje met het juist antwoord plaats hij / zij dan achter de “som”. Op deze manier kunnen kinderen heel duidelijk kennis maken met tellen en het uiterlijk van de cijfers. Want misschien kan hij / zij wel tellen tot vijf, maar weet hij / zij ook hoe het cijfer 5 eruit ziet?
 • Lukt de eerste opdracht goed? Dan kun je al gauw een stapje verder gaan.
  Deze opdracht was nieuw voor Siem. Hierbij maakte hij kennis met de tekens van groter / meer dan (>) en kleiner / minder dan (<).
  De voorbereidingen hierbij zijn dat je bijvoorbeeld 3 rode blokjes op de linkerzijde klikt en met een kleine tussenruimte 2 gele blokjes op de rechterzijde klikt. Ook hierbij kun je meer opdrachten onder elkaar op het spelbord klaarzetten.
  Siem had al vrij snel de tekens in de gaten en wist de opdrachten met de nodige concentratie succesvol op te lossen. Weer opnieuw heeft hij op spelende wijze iets totaal nieuws geleerd. Siem blij, mama blij 😉

Educatieve Hubelino spellen

De bijgeleverde gebruiksaanwijzing geeft nog veel meer opties en spelmogelijkheden. Dat zijn er echt teveel om op te noemen, maar denk aan het maken van een getallenreeks waarbij je kindje de weggelaten cijfers invult en echte rekensommen op het spelbord klikken waarbij je kindje leert optellen en aftrekken.
Siem heeft nu al veel plezier met dit educatieve spel, maar we kunnen de moeilijkheidsgraad continue blijven bijstellen waardoor we er nog veel plezier aan gaan beleven!

Educatief Rekenspel: Leren tellen (4+)

Je zou denken, dat was ook het doel bij het vorige beschreven spel. Dit is ook zeker het geval, echter biedt dit spel weer totaal andere mogelijkheden en materialen. Het leuke bij dit spel is dat er niet alleen blokjes met cijfers zijn, maar ook blokjes met daarop handjes / dobbelstenen / stokjes of een telraam.
Iedere reeks heeft een bepaalde kleur. Zo heeft de reeks met het getal 1 de kleur rood. In de kleur rood vind je het cijfer 1, een rode dobbelsteen met 1 oog, 1 rood stokje, 1 balletje op het telraam en een handje die 1 vinger opsteekt. Deze illustraties zijn afgebeeld op witte blokjes met klikelement die je kunt bevestigen op de bijgeleverde spelborden.
De cijferreeks gaat van 1 t/m 10 en ook hierbij staan in de gebruiksaanwijzing heel erg veel tips en opties waarmee je voor een lange tijd zoet bent.

Siem vond het met name heel leuk om de reeksen op kleur te maken.
Zo maakte hij een horizontale rij van 1 t/m 10, om vervolgens op verticale wijze de rij aan te vullen. Grabbelen in de grote doos op zoek naar een rood handje of een groen telraam. Toen deze puzzel af was, gingen we eens goed bekijken wat hij nu had neergelegd. We telde de cijfers op onze handen en keken naar het aantal ogen op de dobbelstenen. 

In de doos vind je meerdere gelijke nummers, waardoor je bijvoorbeeld ook een rij met vier maal het cijfer twee kunt maken. Vervolgens vult je kind dit aan, door bij iedere twee een illustratie te klikken waarop er ook twee te zien zijn.
Dit spel is qua niveau makkelijker instapbaar voor kinderen vanaf 4 jaar. Toch vond Siem het andere rekenspel, welke eigenlijk vanaf 6 jaar zou zijn, interessanter er meer uitdagend. Juist omdat je met al deze spellen zelf de moeilijkheidsgraad kunt bepalen. Bereid je veel voor? Of laat je het juist over aan de zelfstandigheid en de fantasie van je kind? Hierin zit denk ik veel verschil qua leeftijd.

Letterspel: Lezen en schrijven (4+)

Bij dit spel vind je eveneens de spelborden en blokjes met klik element. Aangezien de spellen afkomstig zijn uit Duitsland, stuitte wij hierbij wel op een uitdaging.
Deze ontzettend leuke opzet biedt namelijk alle letters van het alfabet aan en afbeeldingen waarop illustraties te zien zijn die starten met alle 26 letters van het alfabet.
Bijvoorbeeld: C – computer / V – Vogel etc.

Door de letters te matchen met de afbeeldingen kun je klanken oefenen. Super leerzaam!
Ware het niet dat bij de letter A, de afbeelding van de mier zou horen (Ameise – Duits). Dit spel gaat in onze Nederlandse taal dus niet helemaal op.
Natuurlijk kun je meer dan genoeg leerzame spellen bedenken met alle letters en kun je alle afbeeldingen matchen op Nederlandse wijze. Echter de gebruiksaanwijzing kun je hierbij beter niet opvolgen, behalve als je je kindje Duits wil gaan leren ;-)!
Kortom, meer dan genoeg mogelijkheden ook al is de opzet in het Duits.
Woordjes maken, het alfabet maken, ontbrekende letters toevoegen, klanken leren, koppelen met illustraties. Wees creatief en je kunt er heel veel leerzame momenten mee hebben!

Go or No Go

Siem is leergierig en gaat graag spelenderwijs aan de slag met cijfers en letters. Deze speldozen zijn dus op zijn lijf geschreven.
Maar wil je je kind juist stimuleren? Dan zijn deze educatieve spellen ook echt fantastisch. Doordat er legio manieren zijn om het in te zetten, zit er zeker een manier tussen die jouw kind aanspreekt.
Spellen waarmee je educatief bezig kunt zijn, zijn wat mij betreft een welkome aanvulling! Hier staan de dozen dan ook in het zicht en komt het ook echt vaak aan bod. Het lijkt mij alleen maar leuker worden naarmate zijn basisschooltijd gaat vorderen. We bereiden nu nog veel opdrachten voor, die Siem dan mag oplossen, maar mogelijk gaat hij er op den duur steeds creatiever en zelfstandiger mee aan de slag! Daar verheug ik me op, dat zijn mooie duurzame ontwikkelingen.
Wat mij betreft een dikke vette GO voor deze educatieve Hubelino spellen!

Educatieve Hubelino spellen Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.