Opvoeding & Ouderschap

Coronavirus: Lieve mama, je doet het goed

mama
Joyce

Ik zie je wel. Je vermoeide blik. Je glimlach, maar daarachter zie ik je tranen. Inmiddels zijn wij drie weken verder. Drie weken na het bericht dat de scholen dicht gingen. De eerste week ging goed, maar het wordt steeds vermoeiender. En het einde is nog niet in zicht. Lieve mama’s, deze blog is voor jullie.

Mama is nu ook juf

En dan ben je naast moeder opeens juf. Je kind krijgt een stapel werk mee en jij moet ervoor zorgen dat jouw kind het maakt. Je zucht diep, maar gaat vol moed en energie aan de slag. Jij kan dit en jouw kind ook. Maar inmiddels lopen we nu tegen heel veel dingen aan. De kinderen zijn niet meer gemotiveerd. In het begin was het thuiswerken nog best leuk, maar nu vinden ze het saai. Je haalt alles uit de kast, maar je bent op. Moe om elke keer ervoor te zorgen dat ze toch gaan werken. Lieve mama, je doet het goed. Je hoeft niet perfect te zijn. Als je kind een keer wat minder heeft gedaan is dat echt niet erg. Ik weet zeker dat de leerkrachten super blij zijn dat jij jouw kind wil helpen met het schoolwerk. Lieve mama, je bent een topper.

Werk, werk en nog eens werk

Naast juf spelen, hebben een groot aantal van jullie ook nog hun eigen werk. Je doet je best en probeert zo goed mogelijk je tijd te verdelen tussen je kinderen, je werk en het huishouden. Het is pittig om thuis te werken en de rest erbij te doen. Waarschijnlijk ben je nu ook vermoeider dan anders. Lieve mama, je hoeft niet alles tegelijk te doen. Je baas begrijpt het echt wel. Waarschijnlijk zitten ze in hetzelfde schuitje. Probeer dingen los te laten. Juist in deze tijd! Je doet het goed. Echt waar!

Mijn huishouden is een chaos

Vierentwintig uur per dag. Zeven dagen per week zitten de kinderen nu thuis en jij ook. Naast je werk, het werk van je kinderen en je kinderen entertainen moet je ook nog het huishouden doen. Ik lees je berichtjes op Facebook. Je huis is een chaos en als je kinderen op bed liggen heb je er geen fut voor. Lieve mama, het is niet erg. Laat die was maar even liggen. Een dagje niet stofzuigen is echt niet erg. Er komt nu toch niemand op bezoek. Laat het even zo en denk aan jezelf. Zorg dat de avonden vooral er zijn om bij te komen. Je hebt het nodig, want morgen is er weer zo’n dag

Allemaal in hetzelfde schuitje

We weten allemaal hoe het voelt. Het is echt niet makkelijk. Het is zelfs pittig en dat mogen we best uitspreken. Probeer in deze tijd elkaar te steunen. Wanneer je een moeder ziet die er even doorheen zit, steun haar. Niet door tips te geven, maar door het te bevestigen en te luisteren. Dat is wat moeders op dit moment kunnen gebruiken. De bevestiging dat ze niet de enige is. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Sommige dagen gaan beter dan andere dagen. Laten we elkaar steunen en het niet mooier maken dan dat het is. We hoeven niet perfect te zijn. Vooral nu niet. Lieve mama, je doet het goed! Vierentwintig uur per dag gaat jouw “werk” door. Je hebt een hoop extra taken gekregen. Onthou, je hoeft niet perfect te zijn. En je mag ook echt wel eens huilen. Het is zwaar en pittig! En ja, we zitten er allemaal wel eens doorheen. Het feit dat jij, lieve mama, opstaat en vol goede moed er weer tegenaan gaat, maakt van jou een kanjer!

Lieve mama, je doet het goed!


Lees ook: Wat als de scholen weer open gaan?

Mom boss foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.