4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

{ Boek recensie } Voorleesboek ‘Slaap je al?’

Dit mooie voorleesboekje kreeg ik opgestuurd om te lezen met mijn kinderen. Aangezien wij hier elke avond voorlezen, kwam dit goed uit. Dit boekje las ik met alle drie de kinderen, gezellig met onze pyjama’s in het grote bed vlak voor het slapen gaan. Zo fijn even die tijd samen! Lees je mee wat wij van dit boek vonden?

Uiterlijk Voorleesboek ‘Slaap je al?’

Wat ons direct opviel is de kaft. Wat is dat ontzettend leuk gedaan! De kaft die er los omheen zit is een soort dekentje, waardoor het lijkt alsof de personages in bed liggen. Erg creatief gedaan en dit nodigt ook zeker uit om te gaan lezen. Er is gebruik gemaakt van kleur en vrolijke tekeningen. De titel tekeningen zijn vrij vol, dit is absoluut niet storend en nodigt juist uit tot gesprek.

Titel tekeningen

Zoals ik al aangaf zijn de titel tekeningen vrij vol. Twee pagina’s met één grote tekening erop gemaakt. Elke keer past de tekening bij het verhaaltje dat komen gaat. Voor we het verhaaltje starten kijken we naar de tekeningen en bedenken waar het avontuur deze keer weer over zal gaan. We kijken wat er allemaal te zien is en zo nodig ik de kinderen uit tot het gebruik van hun eigen fantasie. Hoe zouden zij het verhaaltje invullen? We gaan eens kijken of het klopt en beginnen met lezen..

Slaap je al?

In de hoofdrol vinden we Sem, samen met zijn knuffels Beer, Pop en Vos. Samen beleven zij allerlei wilde avonturen. Zo vliegen ze met een helikopter naar Afrika, spelen ze in een heus orkest, vangen ze monsters  en vind er zelfs een speciale trouwerij plaats.
Elk verhaaltje vindt plaats vlak voor het slapengaan, als papa Sem net in bed gelegd heeft beginnen de ideeën voor het volgende avonturen al te bruisen. Het viertal helpt elkaar en beleeft alles echt samen. Ze beleven avonturen waar elk klein kind zich wel in kan vinden en in mee zou willen spelen. Aan het eind van elk verhaaltje komt papa even kijken en vraagt hij “Slaap je al?”. En natuurlijk slaapt Sem al, hij houdt zijn ogen goed dicht en knikt naar papa..

Uitgeverij Gottmer

Van Gottmer heb je vast al wel eens gehoord. Hier komen o.a. de boeken van Dikkie Dik en Rupsje Nooitgenoeg vandaan. Een nieuwe aanwinst is dit boek met de titel ‘Slaap je al?’
Een prentenboek voor kinderen. Het boek is uitgekomen in maart 2020, dus als je het nu bestelt en gaat lezen ben je één van de aller eersten, hoe speciaal is dat!

Go or No Go

We hebben het boekje inmiddels samen uitgelezen en hij ligt bij mijn dochter in de kast omdat zij hem graag zelf nog een keer wil lezen. Dus ik zou zeggen een Go! Het is een speels boek, daagt uit tot fantasie en daar houden wij wel van.
Het lettertype is normaal, niet extra groot of te klein dus prima te lezen. Het woordgebruik is op kinderen gebaseerd, erg fijn. Mijn dochter van 6 jaar kan deze verhalen daarom ook prima zelf lezen.

Slaap je al? – Facts

Het boek bevat 69 leespagina’s. Er zijn 10 verschillende verhaaltjes te vinden, elk verdeeld over 2 pagina’s. De aanbevolen leeftijd is vanaf 4 jaar, beide oudste kinderen zijn hier boven de 4 en ze konden het prima volgen. Maar een kindje van 3 zou dit ook wel leuk vinden ben ik van mening.
De auteur van het boek is Anke Kranendonk. Anke is een Nederlandse schrijver en is van alle markten thuis, zo heeft zij zelfs een gastrolletje in televisie series gehad.
Het bevat de illustraties van Ana Sanfelippo. De illustraties zijn subtiel en met humor getekend, daardoor passen ze goed bij het verhaal.

De verkoopprijs is € 15,99 bij bol.com

Alvast heel veel leesplezier!

slaap je al boek

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.