10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | Hoe werkt een trein van Lonely Planet Junior

{ Boek Recensie } | Hoe werkt een trein van Lonely Planet Junior

Iedereen instappen! Van de snelste tot de langste, de oudste tot de nieuwste, door tunnels, over bruggen en langs de bergen: dit boek neemt je mee op een fascinerende reis door de wereld van treinen. Kijk achter de flapjes hoe een stoomtrein voorbij puft, verken een druk treinstation, klim aan boord van een intercity. Ontdek de treinen zoals je ze nog nooit eerder zag!

Hoe werkt een trein

Een prachtig mooi vormgegeven boek. Het boek bestaat uit 24 pagina’s. Elke pagina bevat flapjes of platen die je kunt openklappen. Waardoor er zoveel méér te zien en te ontdekken is. Teveel om over te schrijven, te veel om alles te benoemen. Ik zal voor jullie proberen om elk hoofdstuk zo goed mogelijk samen te vatten. Ik wil dit boek met dit artikel de eer geven die het verdiend. Het is een plaatje van een boek

{ Boek Recensie } | Hoe werkt een trein van Lonely Planet Junior

De treinen van vroeger en nu

De treinen van vroeger en nu laat zien hoe de ontwikkeling van treinen is gegaan. Van de door paarden getrokken kar tot aan de moderne hogesnelheidstrein. Alles wordt op een duidelijke maar vooral aantrekkelijke manier uitgelegd. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Wat zijn stoommachines? Wat gebeurde er onder de grond? Wat is het verschil tussen stoomtreinen en dieseltreinen?

De gouden eeuw van de stoomtrein.

Werkelijk alles van de stroomtrein staat hier beschreven en uitgelegd. Van hoe een stroomtrein precies werkt tot aan de wielen toe.

Het station

Het station mag natuurlijk niet ontbreken. Ook hier gebeurd veel en is veel te zien en te ontdekken. De pagina’s kun je helemaal uitklappen waardoor er één grote plaat ontstaat.

In de stad

Een trein is niet het enigste vervoermiddel wat over een rails rijdt. Vooral in de stad niet. Daar heb je ook trams en metro’s. Wat zijn dat precies en hoe werken die? Welke vervoersmiddelen gaan nog meer over een rails.

In en om de trein

Waar bestaat een trein allemaal uit? Wat vind je in een trein, en waar dient dit voor. Wederom een mooie overzichtsplaat waar veel op te zien en te ontdekken is.

Op zoek naar snelheid

Hier kun je ontdekken hoe treinen in de loop van de tijd steeds sneller zijn geworden. Hoe snel gingen de verschillende treinen? Wat is de snelheid die tegenwoordig met een trein wordt gehaald? Waar rijdt de snelste trein van de wereld?

Treinen omhoog en omlaag

Wist jij dat er treinen zijn die kunnen klimmen? Ik wist dit ook niet! Hoe komt het dat ze kunnen klimmen, hoe werkt dat precies. Het wordt in dit hoofdstuk allemaal haarfijn en tot in detail uitgelegd.

Bergtreinen

Hoe komt een bergtrein een steile helling op? Prachtig illustraties die de werking op een fijne heldere manier uitleggen.

Knooppunten

Wat is een knooppunt precies, en hoe werkt het. Hoe zorgen ze dat treinen op het juiste moment van spoor wisselen?

Bruggen en tunnels

Er moet met veel rekening gehouden worden voordat er een spoorlijn aangelegd kan worden. Soms moet een trein over heuvels of bergen, of moeten ze rivieren, meren of zelfs zeeën oversteken. Hoe doen ze dit? Wat hebben ze daarop bedacht?

Boven en onder de zee

De aanleg van een treintunnel onder de zeebodem is erg duur en kan jaren kosten voor de klaar zijn. Maar ze kunnen veel verschil maken in de manier waarop mensen en bedrijven werken en elkaar ontmoeten. Ontdekt er alles over in de hoofdstuk.

Goederentrein

Elke dag denderen er duizenden goederentreinen over de hele wereld over het spoor. Wat wordt er allemaal vervoerd? En hoe zien de diverse “wagons” eruit?

Reizen in stijl

Er zijn ook hele bijzondere treinen waarmee je prachtige reizen kunt maken. Hoe zien die treinen eruit? En wat zit er allemaal in de treinen?

Grote reizen

Wat is de langst geregelde passagiers trein? Waar brengt deze je overal naar toe. Prachtig uitgelegd.

Gekke treinen

De meeste ongewone treinen. Hoe zien ze eruit? Wie heeft ze ontworpen en bedacht? Bevat tal van leuke feitjes en weetjes.

Go or No Go

Jullie zullen er vast niet van staat te kijken dat wij dit een absolute GO vinden. Dit boek is werkelijk smullen degene die alles willen weten over treinen. Maar ook als je interesse erin wat minder is blijf je het doorlezen en doorkijken. Prachtig vormgegeven, veel te ontdekken, mooie platen erin, en veel flapjes. Boek is van goede kwaliteit. Kortom een en al genieten met dit boek! Wij hebben ons volgende boek van deze serie in bestelling staan, en hopen dat deze snel binnen komt!

Hoe werkt een trein facts:


Lees ook: Pinkeltje in het Spoorwegmuseum 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.