Boeken

{ Boek recensie } De Verhuisdieren – van Uitgeverij Gottmer

{ Boek recensie } De Verhuisdieren van Uitgeverij Gottmer

Wat een leuke verrassing dat dit boek op onze deurmat lag! Aangezien we nu wat extra tijd hebben lezen we meer boeken weg dan normaal, dus dit boek kwam precies op het juiste moment. Ben je benieuwd wat we van het boek De Verhuisdieren vonden? Lees dan snel verder.

Het boek De Verhuisdieren

Toen ik het boek uitpakte vond ik het er anders uitzien, de pagina’s zien er heel dik uit. De voorkant heeft wel een vrolijke noot, zoveel dieren met al die spullen, wat zijn die toch van plan?
De letters staan speels bedrukt, je bent direct geneigd om het boek open te doen om te kijken wat er nu toch precies zo anders is aan dit boek. Want dit boek is erg bijzonder en uniek. En om het open vast te houden, moet je wel heeeeeeele lange armen hebben!

De binnenkant

Zodra je het boek opendoet valt direct op dat het niet zomaar een boek is. Je kunt namelijk alle pagina’s eruit trekken en dan wordt het een heel erg lang boek. Een ware verhuis stoet van wel 4 meter lang! Heel bijzonder! Gelukkig hoef je het boek niet perse uit te vouwen om te lezen, je kunt het prima normaal lezen en doorbladeren, wel zo handig als je in bed voorleest.

{ Boek recensie } De Verhuisdieren van Uitgeverij Gottmer

De verhuisdieren

De verhuisdieren gaat over de verhuizing van, je raad het al, de dieren. Ze hebben hun oude huis verkocht en vertrekken in een stoet naar hun nieuwe huisje. Ze nemen werkelijk waar alles mee, dus alle dieren moeten helpen.
De eethoek, de televisie, de kluis en zelfs de zonnebrillen collectie van hond wordt meegenomen. Wat een enorme samenwerking is dit, want iedereen moet iets dragen.

De tekst kun je lezen als rijmpje, dit is erg leuk gedaan. Zo merkte ik dat de kinderen de zinnen al proberen af te maken voordat je het boek gelezen hebt.  Ook dragen de plaatjes daar wel aan bij, die passen goed bij het verhaal en het complete plaatje met het boek.
Maar aan het eind, is er toch een grote verrassing.. Die zagen we niet aankomen hoor!

dierenboek

Uitgeverij Gottmer 

Het boek wordt uitgegeven door Gottmer. Een uitgeverij die veel grote kinderboeken op zijn naam heeft staan, zoals recent het boek Slaap je al.
Illustrator Pieter van den Heuvel heeft het goed gedaan met zijn tekeningen. Deze zijn zo mooi en gedetailleerd gemaakt dat elke keer als je het boek leest er weer iets nieuws opvalt en/of uitspringt. Zelfs de achterkant van de pagina’s zijn voorzien van wat moois. We hebben onze ogen uitgekeken en enorm gelachen om de mooie plaatjes.

dieren boek met verhuizen boek kinderen

Go or No Go

Het boek De verhuisdieren is volgens ons zeker een GO. Het is uniek qua uiterlijk, de tekst is grappig en het einde is origineel. Daarnaast zijn de plaatjes leuk om naar te kijken en kun je het blijven lezen. Dit boek zullen wij zeker vaak uit de kast moeten trekken, want het is hier nu al een favoriet.
De kinderen zijn hier 4 en 6 en vonden het een ontzettend leuk boek. Zeker omdat het spelelement erin zit dat je het boek zo kunt uittrekken.

{ Boek recensie } De Verhuisdieren van Uitgeverij Gottmer

De Verhuisdieren Facts

  • Verschijndatum:  april 2020
  • Aantal pagina’s: 28 pagina’s
  • Leeftijd: 3 jaar en ouder
  • Adviesprijs: € 15,99 en online te koop

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.