2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

{ Boek recensie } | De Giraf met een probleem

{ Boek recensie } | De Giraf met een probleem
Anne

Een leuk prentenboek met een mooie boodschap: dat is ‘De giraf met een probleem’. Wij hebben dit boek met onze 4-jarige zoon gelezen en hierbij een review van dit mooie prentenboek.

Het verhaal van De giraf met een probleem

De giraf met een probleem is een heerlijk prentenboek voor de kleuters. Giraf Edward is een beetje ontevreden, want hij is niet zo heel blij met zijn nek. Hij vindt zijn nek namelijk te vlekkerig, te buigzaam, te lang, te krom en iedereen kijkt er zo naar. Edward probeert er alles aan om maar niet op te vallen. Hij verstopt zijn nek, hij verstopt zichzelf en probeert nog veel meer andere dingen. Maar dan komt hij Cristo tegen, een lieve schildpad. En schildpadden hebben natuurlijk geen nek! Christo de schildpad zou juist dólgraag zo’n giraffennek willen hebben, want zijn eigen nek stelt niets voor. Hij kan niet even een banaantje uit een boom eten. Maar zou Edward misschien iets voor hem kunnen betekenen, met die lange nek van hem? Wanneer Christo zijn hulp vraagt, begint Edward te voelen dat hij iets bijzonders heeft.

De giraf met een probleem is erg mooi geschreven. De kinderen voelen eerst het ongemak van het anders zijn, en daarna dat anderen mensen misschien wel blij zijn met jouw onvolmaaktheden, zoals jij dat zelf ziet.

{ Boek recensie } | De Giraf met een probleem

Over de schrijver

De giraf met een probleem is het nieuwste boek van New York Times-bestseller Jory John. Deze Amerikaanse schrijver, schreef vele boeken waaronder de vreselijke 2 serie waar hij diverse prijzen voor ontving. De giraf met een probleem is geïllustreerd door Lane Smith. De illustraties zijn echt een aanvulling op de teksten. De illustraties zijn op een prachtig en creatieve wijze uitgewerkt allemaal in zachte aarde tinten. Passend bij het verhaal over wilde dieren. Ook zit er nog een kleine verrassing in het boek, er zit een uitklap-pagina in zodat kinderen pas echt kunnen zien wat een verschil er zit tussen de lange giraf en de korte schildpad.

Go or No Go

De giraf met een probleem is een mooi prentenboek met een leuke verhaal. Een verhaal waarin kinderen leren dat wat voor de een vervelend is, voor de ander handig kan zijn. En waarin vriendschappen soms snel zijn gesloten! Het boek is op een heerlijke verteltoon geschreven waarbij je kind het zeker gaat lachen! Dit prentenboek is officieel geschikt vanaf 3 jaar, maar jongere kinderen kun je dit ook voorlezen ,want wat is nu lekkerder dan even met je kind op de bank samen een boek te lezen.

{ Boek recensie } | De Giraf met een probleem

De Giraf met een probleem Facts

  • Leeftijd: 2 tot 6 jaar
  • Aantal pagina’s: 40
  • Uitgever: Gottmer
  • Adviesprijs: € 14,99 en hier te koop

Een leuk prentenboek met een mooie boodschap: dat is 'De giraf met een probleem'. Hierbij een review van dit mooie prentenboek voor kleuters.


Lees ook: Het Grote Dierenverhalenboek

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.