Huis & Tuin Uitstapjes met je kids

Voorjaar: Uitstapje naar het Tuincentrum

Met de kale bomen, de vele regen en koude wind, komen ook de eerste bloemetjes alweer tevoorschijn. De krokusjes en sneeuwklokjes schieten de grond uit. Voor mij is dit het moment om samen met de kids op pad te gaan naar een tuincentrum om bloembolletjes in huis te halen. Door de warmte in huis groeien de bolletjes nog sneller uit tot mooie lentebloemen zoals de Narcis, Tulp en Blauwe Druifjes.

Naar het tuincentrum

Door het hele land zijn er diverse tuincentra. De bekendste is de Intratuin, maar ook Tuinland, Groenrijk, Ranzijn en Eurofleur zijn geen kleine tuincentrums. De kinderen kijken altijd hun ogen uit bij alles wat in bloei staat en het liefst plaatsen ze alle vrolijke plantjes in de kar om mee naar huis te nemen. Dan is het door naar de vissen. Grote, kleine, met bolle oogjes, lange sierstaarten en in allerlei kleuren. Als we bij de dierenafdeling komen wordt er standaard iets lekkers voor de hond en de kat uitgezocht. Om vervolgens nog even te knuffelen met de konijntjes en de cavia’s.

Workshops

Gerelateerd aan het seizoen geven de diverse tuincentra’s regelmatig leuke workshops voor jong en oud. Zo hebben wij ons bezoek aan Tuinland gecombineerd met een voorjaarsworkshop speciaal voor de kinderen. Waarbij ze een voorjaarsbakje mochten maken met Hedera, bloembolletjes, een vrolijke steker, potgrond en mos. Dit mochten ze zelf in elkaar zetten en daarna konden ze het bakje verven aan de speciaal ingerichte verftafel. Als afsluiting stond er een beker limonade met wat lekkers voor de kinderen klaar bij het restaurant. De kosten van deze leuke workshop waren maar €2,-.

Zelf aan de slag

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Dan heb je het volgende nodig:
– bloempotje of bakje (eventueel vooraf geverfd)
– Hederaplantje
– potje met bloembolletjes
– potgrond
– mos of houtsnippers

Bloempotje vullen

Neem een bloempotje dat groot genoeg is voor de bolletjes en plantjes die je erin wilt plaatsen. Leg een laagje potgrond op de bodem van het potje en zet daarop de bolletjes en de Hedera. Zorg ervoor dat de kluit van de plantjes minimaal één centimeter onder de rand van het potje blijven. Zodat er geen water weg kan sijpelen wanneer je water gaat geven.

Vul rondom de kluit het potje op met potgrond en druk niet te hard aan.
Nu leg je rondom de bolletjes en het plantje, op de plekken waar je de potgrond kan zien, stukjes mos en of houtsnippers.
Om er een extra voorjaarstouch aan te geven kan je het decoreren met vrolijke stekers of paaseitjes.


Lees ook: Paastak DIY en voorjaarsknutsels maken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.