Sporten

Vijf onbekende sporten voor kinderen die leuk zijn!

Vijf onbekende sporten voor kinderen die leuk zijn!
Joyce

Op een gegeven moment wil je kind graag op een sport. Voetbal, dansen en tennis zijn sporten die erg bekend zijn. Wist je dat er een heleboel sporten zijn die minder bekend zijn, maar wel erg leuk? Ik heb deze onbekende sporten voor je op een rijtje gezet.

Onbekende sporten: Color Guard

Dit is een sport die ikzelf beoefen en eigenlijk altijd uit moet leggen wanneer mensen willen weten wat ik doe. Dus vandaar dat ik hem in dit lijstje heb gezet. Maar wat is het nu eigenlijk? Color Guard is dansen met vlaggen en andere equipment. Als groep kan je voor verschillende dingen kiezen. Sommige groepen kiezen er voor om alleen mee te doen met de wedstrijden in de winter. Gedurende het jaar maken ze een show op een thema en in de maanden januari tot en met maart strijden ze tegen andere groepen en aan het einde van zo’n seizoen heb je finals. De groepen met de hoogste scores mogen zich Nederlands kampioen noemen. En dan begint het weer van voor af aan. Een thema van ons was een keer The Lion King. Met groene linten, gekleurde vlaggen, bladeren en een tak lieten we dansend het verhaal zien. En ook dit jaar doen mijn groepen weer mee. In 2014 zijn we zelfs Nederlands Kampioen geworden. Het leuke aan deze sport is dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen, dat je veel verschillende dansstijlen beoefend en dat je leert de emoties over te brengen aan je publiek. Super gaaf toch? Er zijn ook groepen die horen bij een band en lopen dan voor de band met hun vlag tijdens optredens in binnen- en buitenland. Anders groepen doen weer mee met de show van Drumcorps groepen. Hier vind je de pagina van mijn groep Trinity

Onbekende sporten: Color Guard

Stokpaardrijden

Hou je niet van paarden? Maar lijkt het je wel gaaf om dat te doen? Dan is deze sport echt iets voor jou! Op je eigen stokpaard ga je een parcours af met allemaal hindernissen. Net zoals met een echt paard. Alleen zijn de hindernissen wat lager. De bedoeling is dat je het parcours zo snel mogelijk doet. De snelste tijd wint! Wist je dat er ook echte professionele stokpaardrijders zijn? Naast het springen kun je ook dressuur, cross en western doen. Vooral in Finland is het erg populair!

Het voordeel van deze sport in dat je geen echt paard hoeft te verzorgen en mee hoeft te nemen. En je kan het overal beoefenen. Zo’n stokpaardje gaat overal makkelijk mee naar toe. Op internet kan je veel filmpjes vinden van deze sport.

Bossaball

Een teamsport willen spelen op muziek? Dan is deze sport echt iets voor jou! Bossaball is een combinatie van voetbal, volleybal en turnen en valt echt onder de redelijk onbekende sporten. En dit alles op een luchtkussen met trampolines. Zie je het al voor je?  Het veld ziet er al te gek uit. En tijdens het spelen hoor je lekkere Zuid-Amerikaanse muziek van de muziek stroming Bossanova. Lekker toch?

Bossaball wordt voornamelijk is de zomer gespeeld, maar in de winter kan dit ook prima binnen. Het spel is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië. Twee teams van 4 á 5 spelers staan tegenover elkaar. Eén speler, van elk team, staat op de trampoline en de rest staat op het veld erom heen. De bedoeling is dat je scoort op het vel van je tegenstander. Voor elke techniek die je gebruikt krijg je punten. Dit kan een voetbaltechniek zijn of volleybaltechniek. Voetbal levert wel meer punten op. En raak je de trampoline dan levert dat ook weer meer punten op.

Je mag vijf keer de bal op je eigen veld rond laten gaan voordat hij naar het veld van je tegenstander moet. Bij volleybal is dat drie keer. En zo zijn er nog veel meer regels. Op een filmpje zag het er spectaculair uit. De ene truc naar de ander. Voor kinderen kan het soms lastig zijn, maar gaaf is het wel.

bossabal

Boulderen

Ook een vrij onbekende sport, maar eentje die wel steeds bekender wordt. Boulderen is klimmen zonder touw. De meeste mensen doen het binnen in een klimhal, maar sommige mensen beklimmen ook gebouwen of bergen. Dit noem je dan builderen.  Het beklimmen van gebouwen is overigens illegaal en er zijn dan ook mensen die er meerdere keren voor gearresteerd zijn.

Terug naar boulderen. Met boulderen klim je op een kunstmatige rots zonder het gebruik van een touw of een andere zekering. Je hebt hier net als klimmen verschillende gradaties in. Wist je dat er ook competities worden gehouden? Dit kun je alleen doen of in teamverband. Tijdens zo’n wedstrijd moet je verschillende bouders (routes) afleggen. Per boulder krijg je van de scheidsrechter punten. Het team met de meeste punten wint.

Mijn nichtje doet aan deze sport en is behoorlijk gespierd. Als ik zie wat zij kan en doet. Erg gaaf!

Padel

Wil je meer een balsport doen zoals tennis? Dan is Padel de sport voor jou! Padel is een combinatie van tennis en squash en wordt gespeeld met een bal die wat weg heeft van een tennisbal en een racket. Je speelt het op een veld met wanden om je heen. De bedoeling is dat je de bal over het net speelt zonder de wanden te raken. Jij moet ervoor zorgen dat je tegenstanders de bal niet terug kunnen spelen. Nadat de bal in het speelveld is geweest mag het wel de randen raken. Je kan door de wanden langer doorspelen, want de bal keert door de wanden weer terug het veld in. Tactiek is in deze sport dus belangrijker dan kracht. Misschien dat ik dan wel eens een keertje kan winnen van mijn vader.

Er zijn padelclubs waar je lid van kan worden. Je kan er dan zelf voor kiezen om het recreatief te doen of in competitie. Altijd leuk als je kind graag een racketsport wil, maar iets anders dan tennis.

padel onbekende sporten

Kenden jullie één van deze onbekende sporten? Zijn er nog sporten die jullie missen op deze lijst? Ik ben erg benieuwd naar de (bijzondere of onbekende) sporten die jullie doen!


Color Guard foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.