Huis & Tuin

Tijd voor de zon…maar dan wel in de schaduw

Tijd voor de zon...maar dan wel in de schaduw
Linda - Go or No Go

Kijken jullie ook zo uit naar de zomer? Eindelijk weer lekker naar buiten, wat hobbyen in de tuin en sowieso gewoon lekker het zonnetje in! Nu moet ik wel bekennen dat ik zelf helemaal niet zo’n zonaanbidder ben: ik houd het meestal niet zo lang uit in de zon. Ik kruip daarom ook vrijwel altijd de schaduw in, dat vind ik het állerlekkerste. Maar goed, dan moet die schaduw er wel zijn natuurlijk.

Schaduw in de achtertuin

Schaduw vind ik dus, zoals je waarschijnlijk al gedacht had, heel belangrijk in mijn achtertuin. Niet alleen voor mijn kinderen die ik niet de hele dag in de volle zon wil laten spelen, maar dus ook voor mezelf om lekker te relaxen. Begrijp me niet verkeerd: een zonnetje vind ik heerlijk en op vakantie kan ik met gemak uren in of rondom het zwembad vertoeven. Maar thuis, in mijn achtertuin, heb ik echt geen trek in een uur of langer in de zon zitten. Ik verveel me dan ook al gauw: je kunt niet handig lezen in de zon, je laptop of smartphone is vaak ook niet handig te gebruiken in de zon (nog los van het feit dat die behoorlijk opwarmen als de zon er continu op staat) en het is gewoon heet.

Een grote horecaparasol

Schaduw is dus een belangrijke factor in mijn achtertuin. Nu hebben we dus twee parasols én een schaduwdoek. Schaduwrijk, maar niet heel mooi. Het is een beetje een bij elkaar geraapt rommeltje zeg maar gerust. De oplossing? Nou, die zag ik dus toen ik vorig jaar op een terrasje zit. Onder een mega grote parasol! Het ding was enorm en ik zag mezelf al helemaal eronder zitten in mijn tuin, terwijl de kinderen er ook met gemak onder kunnen spelen. Na even zoeken op internet bleek het een horecaparasol te zijn.

Horecaparasols heb je in allerlei soorten en maten. Kenmerkend aan een horecaparasol is dat hij goed stevig is en dus prima tegen een flinke windstoot kan. Verder zijn horecaparasols niet per definitie altijd groot, want ze zijn er al vanaf 200×200 cm. Maar de joekel die ik zag is wel een stukje groter hoor, namelijk met een doorsnede van maar liefst 700 cm! De mooiste vind ik de horeca parsols van Glatz Palazzo Noblesse. Ze hebben een mooie vorm en kleur en zijn in vele maten beschikbaar. Het kan trouwens ook alle kanten op met de parasols, want je kunt ze zélfs bestellen met verwarming en verlichting. Natuurlijk hangt daar ook wel een prijskaartje aan.
Maar wil je gewoon een goede én betaalbare horecaparasol, dan is dat ook zéker mogelijk. Je hebt ze namelijk al vanaf € 199,-, wat echt wel een nette prijs is voor een stevige horecaparasol!

Dus, laat maar komen die zomer, want ik ben er klaar voor!
Ben jij wel een echte zonaanbidder, of vlucht jij ook liever de schaduw in?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.