2 jaar 3 jaar 4 jaar Rollenspel

{ Review } | VTech Verenpret Pauw met emoties en muziek

ervaringen verenpret pauw vtech
De Nijhofjes

De VTech Verenpret Pauw: vanaf het moment dat deze kleurrijke pauw bij ons binnen kwam was het een muzikaal feestje. We leerden al snel over kleuren, emoties en de daarbij behorende muziek. Hoe dat nou precies in elkaar steekt lees je in deze review.

VTech Verenpret Pauw

Onze 3-jarige Pipp werd laaiend enthousiast toen hij de Verenpauw zag. Toen hij erachter kwam dat deze pauw ook nog geluid maakte moest hij natuurlijk direct uit de verpakking. Dat mama eerst nog even een paar foto’s wilde maken voor de blog was dan ook niet zo leuk voor Pipp. Ik begrijp het wel, deze fleurige pauw heeft een groot “Speel met mij!” gehalte!

Uitpakken maar!

Ja hoor, nadat mama de foto’s gemaakt had, kon het speelgoed gebruikt worden. Ik laat Pipp eerst even kennis maken met de pauw en laat hem zelf ontdekken hoe alles werkt. Hij heeft gelijk al een favoriete stand gevonden, de muziek stand.

pauw vtech muziek en emotie

Wat doet de VTech Verenpret Pauw

De Verenpret Pauw van VTech is interactief speelgoed. Precies zoals je van VTech gewend bent bevat ook deze pauw veel kleuren, lampjes en vrolijke muziekjes. Met de Verenpret Pauw kan je spelenderwijs veel leren. Je leert onder andere over vormen, kleuren en emoties. De pauw biedt ook spelletjes aan waardoor je leert tellen en zoeken. De veren van de pauw zijn knijpertjes welke weer goed zijn voor de motorische ontwikkeling. De Verenpret Pauw is gemaakt van stevig materiaal waardoor hij tegen een stootje kan: dat is handig met jonge kinderen natuurlijk!

verenpret pauw

Spelen maar!

Pipp kan zijn lol niet op! Hij is sowieso al een muziekliefhebber en houdt erg van rollenspel. Deze Verenpret Pauw is dan ook echt een speeltje voor Pipp. De Verenpret Pauw bevat 4 emoties, gekoppeld aan 4 verschillende kleuren verdeeld over 8 knijpers. Van elke emotie zijn er 2 knijpers. Elke emotie heeft een eigen melodie. Als je de gele knijper op de pauw zet, geeft hij aan dat hij vrolijk is. “Ik ben blij”, klinkt het dan, en vervolgens komt er een vrolijke melodie. Bij blauw zegt de pauw ”ik ben verdrietig”, gevolgd door een treurige melodie. Het leert kinderen verbanden leggen tussen gevoel en muziek. Dat vinden wij thuis heel erg leuk!

Pipp zijn favouriet is rood: dan speelt hij de boze emotie mee in een soort van boze dans. (In onze ogen is het vooral een grappige dans, maar in Pipp zijn belevenis is dit boos). Het is heerlijk om te zien hoe je kind reageert op muziek en emoties. Het mee dansen en na doen van emotie is leerzaam, maar ook heel leuk om als samenspel te doen.

Review verenpret pauw vtech

De functies leren & ontdekken, vragen en muziek

De Verenpret Pauw heeft deze drie functies, die ik hieronder kort beschrijf.

Leren en ontdekken

Samen met de pauw kan je leren en ontdekken. Bijvoorbeeld wanneer je op de snavel van de pauw drukt. Hij vertelt hij een nieuw feitje over zichzelf. Bijvoorbeeld “ik kan goed vliegen” en “ik spreid mijn staartveren als een waaier”.
Als je op de kleurige vorm-knoppen drukt leer je over de vormen en de kleuren of over de emotie die er aan gekoppeld is. (De emoties zijn verbaasd, boos, verdrietig, blij).

Vragen

Ook kan je een kinderlijke quiz doen. De pauw vraagt je bijvoorbeeld “kun je de blauwe knijper van mij afhalen?” of “zoek de hart toets”. Hij kan ook vragen om een emotie: ” laats de verbaasde knijper”. Als je dit dan fout beantwoord, maakt hij het een stapje makkelijker: ”plaats de paarse knijper”.

Muziek

De muziek functie is bij ons thuis favoriet. Elke emotie kent zijn eigen melodie. In totaal zijn er 8 verschillende liedjes. Ook kent de Verenpret Pauw 3 gezongen liedjes. “Kies een knijper met een kleur, dan bepaal jij mijn humeur!”

emotie speelgoeld vtech

Leuke tip voor geëmigreerde gezinnen.

Onze kinderen leren op de Duitse Kindergarten natuurlijk de kleuren en emoties in het Duits, het is dan extra leuk om hem in het Nederlands te hebben. Je kan het ook omdraaien, ben je net als ons vertrokken naar een ander land, dan zijn dit echt leerzame speeltjes om een nieuwe taal te leren, zowel voor kind als ouder!

Go or No Go

De VTech Verenpret Pauw is een absolute GO voor een 3-jarige peuter die leergierig is en van muziek houdt. Volgens VTech is de adviesleeftijd tussen de 3 en 5 jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van je kind, maar afgaande op onze eigen kinderen is het voor 5-jarige vooral even leuk om mee te spelen, maar qua leren is hij dan vrij makkelijk.
Onze Pipp van 3 heeft de ideale leeftijd. Het speelgoed is echt super leuk voor peuters! Vooral het effect van emotie, kleur en muziek is een groot pluspunt. Wij zijn enthousiast! Voor ons biedt de pauw op persoonlijk vlak ook nog een leuk extraatje doordat we een tweetalige opvoeding hebben thuis. Wie weet komt er naast de verenpauw ook nog wel de Federspass Pfau bij ons thuis!
Inmiddels is Pipp zijn trots als een Pauw met zijn nieuw vriend die al een vaste plek op zijn slaapkamer heeft!

Leuk speelgoed voor 3 jaar met emotie en muziek

VTech Verenpret Pauw facts

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van de VTech Verenpret Pauw op Pinterest bewaren ♥

De VTech Verenpret Pauw: vanaf het moment dat deze kleurrijke pauw bij ons binnen kwam was het een muzikaal feestje. Lees de review van dit VTech speelgoed


Lees ook: Codi de RoboDino: Coderen en emoties leren

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.