4 jaar 5 jaar Boeken

{ Review } | Vriendenboekje Boer Boris

{ Review } | Vriendenboekje Boer Boris

Van Boer Boris is er een hele uitgebreide serie boekjes te vinden. Vrolijke en herkenbare verhalen over een jongen, Boris, die allerlei verschillende avonturen meemaakt. Vanuit deze reeks is er ook een vriendenboekje: Boer Boris.

Een vriendenboekje is zo’n boekje wat je kindje ronddeelt in de klas en waarin alle vriendjes thuis mogen schrijven. Dat moet natuurlijk een geweldig en stoer boekje zijn! Ik heb dan ook onderzocht of vriendenboekje Boer Boris een aanrader is of niet.

Vriendenboekje Boer Boris Facts

Het boekje bevat 72 pagina’s, dus genoeg ruimte voor alle klasgenootjes! Er zijn 4 verschillende kleuren pagina’s om in te schrijven, met bijbehorende plaatjes. Het boekje is voor alle leeftijden, tot wanneer ze het zelf leuk vinden.

vriendenboek boeren

Uiterlijk van het vriendenboek

Wat ons direct opvalt is het vrolijke uiterlijk. De boer voorop is getekend en ziet er zeer herkenbaar uit. De kleuren zijn niet te kleurrijk, maar passen goed bij het thema boerderij. Het boekje is zacht om aan te raken en heeft een normale grootte. Als dierenliefhebber is onze zoon direct blij wanneer hij het boekje opent en daar allemaal koeien tevoorschijn tovert.

Naampagina

Waar de meeste vriendenboekjes een pagina hebben die je zelf in kunt vullen, heb je dat hier helaas niet. Er is ruimte om je eigen naam op te schrijven, maar verdere info kun je hier niet kwijt. Ook kun je zelf niet de vragen invullen die je vriendjes in gaan vullen.
Daarnaast is er geen plaats gereserveerd om je eigen foto op te plakken. Dat vond mijn zoontje wel erg jammer, want zijn eigen foto hoort wel in zijn boekje vindt hij. We plakken de foto nu maar los op de pagina, er is gelukkig wel genoeg ruimte voor.

Schrijfpagina’s voor vriendjes

Het lettertype op de schrijfpagina’s is extra groot. Dat vind ik persoonlijk erg fijn. Mijn dochtertje van zes  kan het al goed zelfstandig lezen en het geeft ook genoeg ruimte om zelf te kunnen schrijven. Kinderhandschrift is natuurlijk iets groter dan volwassen handschrift 😊
Er is ruimte om te tekenen, stickers op te plakken of te stiften. Dit is altijd positief!

De vragen zijn leuk gesteld op kinderniveau. De welbekende vraag; wat vind je lekker is nu vervangen door “mijn lievelingsgroente”. En mijn lievelingsdier is “boerderijdier” geworden. Dus ook hier proef je wel het thema boerderij door. De vragen zijn lekker simpel en leuk gesteld. Het aantal vragen is niet veel, dus het boekje is zo ingevuld waardoor je meer tijd hebt om te kleuren of plakken.

De ruimte om de foto op de plakken is groot genoeg voor een pasfoto.

vriendenboek over boerderij

Go or No Go

Natuurlijk ligt het er helemaal aan of je kindje houdt van het thema. Maar hier valt het boekje goed in de smaak en mocht het direct mee naar school! Het is een vrolijk boekje, spreekt kinderen direct aan door de leuke plaatjes en door de simpele vragen is het erg kindvriendelijk. Het enige nadeel wat ons betreft is het feit dat je niet je eigen pagina kunt invullen. Wat ons betreft dus een GO!


Lees ook: Vriendenboekje Beste Vriendenboek

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.