Creatief & Knutselen Pasen

{ Pasen DIY } | Sokkonijntje (voor alle eenzame sokken)

{ DIY voor Pasen } | Een Sokkonijntje (voor alle eenzame sokken!)
Rosie

Iedereen kent het vast wel: de verdwijning van een sok in je wasmachine. Je stopt er 2 in en er komt er maar 1 uit. Waar is die sok dan toch gebleven? Eet je wasmachine sokken? Sokken hebben de gewoonte om, zonder aankondiging, te verdwijnen.  De andere eenzame sok dan maar weggooien? Dat hoeft helemaal niet. Je kunt bijvoorbeeld van je eenzame sok dit leuke sokkonijntje maken voor Pasen/de lente.

Lief klein sokkonijntje

Dit lieve konijntje ziet er niet alleen schattig uit, hij/zij is ook nog eens makkelijk te maken. Je kunt zelfs een hele konijnenfamilie maken van al je eenzame sokken. Hoe groter de sok, hoe groter je konijn.

Wat heb je nodig voor het maken van een sokkonijn:

 • 1 sok (1 kleur of meerdere kleuren mogelijk)
 • rijst (ongekookt)
 • touw
 • lint
 • schaar
 • wiebelogen
 • pompon
 • lijm
 • watervaste stift

En zo maak je dit lieve kleine sokkonijntje

 1. Je vult de sok voor ongeveer 2/3 met rijst. Ik heb de rijst eerst in een glas geschept, daarna heb ik de sok om het glas heen getrokken. Als je dan het glas omdraait, vult de sok zich met de rijst.
 2. Knoop de bovenkant van je sok goed dicht met een stukje touw (dubbele knoop).
 3. Knoop halverwege de sok ook een stukje touw. Zo ontstaat er een hoofd en een lijf.sokkonijn knutselen
 4. Aan de achterkant van de sok maak je nog een klein knoopje, zo krijgt je konijn een staartje.
 5. Knip uit de bovenkant van je sok een driehoekje en leg er een knoop in. Zo heeft jouw konijntje oren.
 6. Strik een mooi stuk lint om de hals en eventueel ook bij de oren.
 7. Plak de wiebelogen en de pompon (als neus) met lijm op het hoofdje. Je kunt er ook voor kiezen om de ogen en de neus met watervaste stift te tekenen.
 8. Maak met watervaste stift de snorharen en de mond.

Klaar is je lieve konijntje!

Het mysterie van de verdwenen sok

Als je na het knutselen van dit lieve konijntje nog wilt weten hoe het kan dat er soms sokken in de wasmachine verdwijnen, lees dan even verder. Ik heb mij eens verdiept in het fenomeen ‘de eenzame sok’. Als je wasmachine gaat centrifugeren wordt de was met enorme snelheid door de trommel geslingerd om al het water/vocht eruit te krijgen. Als een sok dan langs de wasmachinedeur komt, kan het zomaar in het rubber van de deur blijven hangen. Door het centrifugeren gaat de sok steeds dieper in de dubbele rubberen rand. Na de wasbeurt kun je in ieder geval je sok uit de rubberen rand trekken, maar wat als de sok daar ook niet is? Dan is je sok waarschijnlijk in de rubberen rand door een kier voor de afvoer van water gedrukt en dan….dan zijn je sokken echt weg. Dit gebeurt vooral voor dunne sokken.
De oplossing? Koop een wasnetje waar je de sokken in kunt doen of koop allemaal dezelfde kleur sokken. Als er dan een sok verdwijnt, dan heb je er altijd nog een bijpassende sok bij.
Maar…het nadeel is dat je dan geen eenzame sok meer hebt om dit lieve konijntje te knutselen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze DIY voor een sokkonijntje op Pinterest bewaren ♥

DIY voor eenzame sokken! Heb je losse sokken, gooi ze dan niet weg! Met sokken knutselen is erg leuk. In deze DIY een sokkonijntje: een konijn van een sok!


Lees ook: Paastak DIY

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.