8 jaar Verjaardag & Traktaties

Leukste cadeaus voor een 8-jarige jongen

De leukste verjaardags cadeaus voor een 8-jarige jongen
Linda - Go or No Go

Wordt je zoon binnenkort 8 jaar en ben je op zoek naar de leukste cadeaus voor een 8-jarige? Lees dat gauw verder! Ik heb de leukste cadeaus voor jou op een rijtje gezet. Uit ervaring kan ik jullie vertellen dat deze cadeaus echt een schot in de roos waren voor onze 8-jarigen!

De leukste verjaardags cadeaus voor een 8-jarige jongen

Leuke kleine gezelschapsspellen

Dit cadeau is natuurlijk met name leuk als de jarige jop van spelletjes spelen houdt. Er zijn helaas kinderen die dat niet zoveel aan vinden, hoewel ik me daar weinig bij kan voorstellen, maar toch. Anyway, voor 8-jarigen zijn er veel leuke, kleine spelletjes. Zo is met name Dobble super populair voor deze leeftijd.

{ Review } | Zoek de identieke afbeeldingen met Dobble cadeaus voor een 8-jarige jongen

Dobble is een super simpel en snel spelletje waar kinderen echt dol op zijn. Dobble is een geheugenspel en snelheidsspel en in deze review kun je precies lezen hoe het werkt.
Andere leuke spelletjes voor 8-jarigen die niet te lang duren zijn Qwixx, Skip-Bo en Regenwormen. Spelletjes blijven ook echt altijd leuke cadeaus voor een 8-jarige.

Shop leuke korte spelletjes voor 8-jarigen:

Leukste grote gezelschapsspellen voor een 8-jarige

Van de kleinere spelletjes gaan we natuurlijk naar de grotere spellen. Wij spelen hier in huis het liefste deze grotere gezelschapsspellen, omdat dat vaak ook de mooiste spellen zijn. Met tactiek en een mooi verhaal. Eén van onze favorieten is De Kwakzalvers van Kakelenburg, een spel waarbij je geluk nodig hebt en tactiek in kunt zetten. Het spel is voor een 8-jarige geschikt is als hij vaker dit soort grotere, tactische spellen speelt.

{ Review } | De Kwakzalvers van Kakelenburg

Onze drie favoriete spellen voor 8-jarigen:

Panna! Magazine

PANNA! Magazine
Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau? Dan is PANNA! Magazine een échte aanrader. In dit voetbalmagazine lezen kinderen op een leuke manier verschillende interviews en achtergrondverhalen van al hun idolen. Daarnaast vind je er allerlei raadsels en puzzels en krijgen kinderen tips van bekende voetballers.
Met dit cadeau geef je niet alleen een leuk cadeau, het is ook nog eens heel leerzaam. Mocht je jouw (klein)kind willen stimuleren om te lezen? Dan is PANNA! het perfecte cadeau! Wat ook erg leuk is, is dat er in elk magazine 4 grote posters zitten.

PANNA! Magazine is zowel verkrijgbaar als losse editie, als cadeaupakket of als (half)jaarabonnement met leuk welkomstcadeau. Zo is er voor elke prijsklasse een passend cadeau.

panna magazine 8 jaar cadeau

Gravitrax

Wij zijn hier in huis enorm fan van Gravitrax. Gravitrax zijn een soort kogelbanen of knikkerbanen die je in allerlei vormen en maten kunt bouwen. Met Gravitrax kun je ontzettend veel kanten op als je de uitbreidingen erbij hebt. Maar ook van de basisset bouw je al een gave knikkerbaan. Wel vinden wij uit ervaring dat het pas écht heel tof wordt als je wat uitbreidingen hebt en hierdoor dus steeds grotere banen kunt bouwen. Er zijn bijvoorbeeld uitbreidingen waarmee je je knikker opnieuw kunt versnellen, waardoor je hele lange banen kunt maken. Ook heb je uitbreidingen zoals liften waarmee je je kogel opnieuw omhoog brengt in de baan.

Met deze drie Gravitrax uitbreidingen til je je baan tot een hoger niveau:

Leukste cadeaus voor een 8-jarige jongen: LaQ bouwstenen

Als je een echt LEGO kind hebt die daar uren mee speelt en hele bouwsets erdoor heen bouwt, dan mag je deze tip overslaan. Maar vindt je kind LEGO gewoon wel leuk, maar heel actief ermee bouwen komt er niet van? Dan zou ik zeker eens de LaQ bouwstenen proberen! LaQ spreekt echt de fantasie aan en je maakt de gaafste creaties. Je kunt er alle kanten mee op. Dus niet één bouwset, maar wel honderd bouwsets die je kunt maken van bijvoorbeeld deze bonusset. Ben je benieuwd naar een uitgebreidere ervaring, lees dan hier onze review van LaQ.

Deze LaQ sets vinden wij erg leuk:

Boeken

Ik geef mijn kinderen ieder jaar een leesboek cadeau. Ze zijn dan wel lid van de bibliotheek en lezen ontzettend veel, maar toch vind ik het belangrijk dat ze ook af en toe echt een eigen boek krijgen en lezen. Dat is toch anders als boeken lenen. Dit zijn ook boeken die ze wellicht hun hele leven bijhouden en weer meenemen naar een volgende generatie. Zo deed ik dat zelf in ieder geval: Daan en Jesse hebben regelmatig een boek van mij van vroeger gelezen. Op 8-jarige leeftijd zijn wat mij betreft de boeken van de Waanzinnige Boomhut écht de toppers. Met zóveel verdiepingen raak je ook niet uitgelezen. Ook Dogman vinden ze hier erg leuk, een boek dat meer in de vorm van een strip is.

Dit zijn de drie leukste boeken voor 8-jarige jongens:

Osmo

Deze cadeautip is alleen interessant als je een iPhone of iPad hebt. Anders mag je deze tip overslaan. Met Osmo gaat je zoon spelend leren op de tablet of telefoon. Osmo is super uitdagend en aantrekkelijk, want welke 8-jarige speelt er nu niet graag met een tablet! En als dat dan ook nog eens een leerzame activiteit is, zijn de ouders ook nog eens blij. Osmo is voor kinderen vanaf 5 jaar, dus kijk goed naar de set: sommige sets zijn voor een 8-jarige te simpel.
In deze review van Osmo vind je meer informatie.

Deze Osmo sets raden wij aan voor een 8-jarige:

Nerf Laserguns

Nerf laserguns zijn speciale Nerf guns. Deze keer dus geen pijltjes schieten, maar laseren! We hebben meerdere Nerf guns in huis en die met de pijltjes blijven vaak toch liggen. Ook omdat ik liever niet heb dat ze die in huis gebruiken. Maar de laserguns komen het hele jaar door wel weer eens uit de kast, vooral als ze met vriendjes van school zijn en dan dus ermee gaan spelen.

Nerf Laser Ops Pro alphapoint

We hebben 2 guns, maar als je er nog meer hebt, kun je met z’n allen spelen. De laserguns zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Wel belangrijk om te weten dat je bij het gebruik van een lasergun ook een smartphone nodig hebt om de app te koppelen aan de gun. Daar kun je namelijk op zien hoe vaak je geraakt bent, of je je special kunt gebruiken en nog veel meer. De smartphone zit in een super stevige en veilige rubberen houder, om de pols of bovenarm van je kind. Tot op heden zijn onze smartphones (in verschillende maten) er in ieder geval nog nooit uitgevallen.
Meer info over de Nerf Laser Ops Pro lees je in onze review.

Koop hier de Nerf Laser Guns:

Smart Sketcher

Heb je een creatieveling in huis? Dan is de Smart Sketcher zeker weten een aanrader. Met dit gave apparaat teken je de mooiste creaties en zet je zelfs eigen foto’s om in tekeningen. Mijn eigen kinderen zijn niet zo vaak aan het knutselen, maar de Smart Sketcher zorgt ervoor dat ze toch met enige regelmaat gaan tekenen en kleuren! En super trots zijn op het resultaat. Het leukste vinden ze om een foto te maken van bijvoorbeeld hun eigen knuffel, die via de Smart Sketcher app om te zetten naar een tekening en vervolgens de tekening over te halen op papier met behulp van de Smart Sketcher. In onze uitgebreide review vind je meerdere voorbeelden.

Voetbaltafel of airhockeytafel

Ja, wat moet ik hier nog meer over zeggen. Het lijkt me duidelijk dat dit natuurlijk een onwijs gaaf cadeau is voor een 8-jarige jongen! De airhockeytafel is hier in huis helaas nooit gekomen vanwege het gebrek aan ruimte, maar de voetbaltafel hebben we wel. Een super leuk cadeau. Als je voor een voetbaltafel of airhockeytafel gaat, ga dan niet voor zo’n mini variant die je op tafel kunt zetten: daar is de lol echt snel vanaf. Ga voor een grote tafel en geloof me, daar zullen ze echt veel plezier mee hebben!

Kies voor de airhockeytafel of de voetbaltafel:

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leukste verjaardags cadeaus voor een 8-jarige jongen op Pinterest bewaren ♥

Wordt je zoon binnenkort 8 jaar en ben je op zoek naar de leukste cadeaus voor een 8-jarige? Ik heb de leukste cadeautips voor jou op een rijtje gezet.

Lees ook: 

Cadeautips voor een 1-jarige jongen
Cadeautips voor een 2-jarige jongen
Cadeautips voor een 3-jarige jongen
Cadeautips voor een 4-jarige jongen
Cadeautips voor een 5-jarige jongen
Cadeautips voor een 6-jarige jongen

Cadeautips voor een 7-jarige jongen
Cadeautips voor een 9-jarige jongen
Cadeautips voor een 10-jarige jongen
Cadeautips voor een 11-jarige jongen

Cadeautips voor een 12-jarige jongen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.