Huis & Tuin

Kunstgras voor kinderen: Go or No Go?

Kunstgras voor kinderen: Go of No Go?
Linda - Go or No Go

Kunstgras is een fijne oplossing als je een kindvriendelijke tuin wil maken. Soms hebben ouders twijfel of kunstgras niet te hard is voor kleine kinderen. Ik vertel je in dit artikel van alles over kunstgras en waarom het geschikt is voor kinderen.

Kunstgras kan tegen een stootje

Een van de belangrijkste vragen is natuurlijk of kunstgras bestand is tegen het speelgeweld van de kinderen. Die vraag is simpel te beantwoorden: jazeker. Beter als echt gras zelfs! Op een veld met echt gras zie je bijvoorbeeld al gauw kale plekken ontstaan op de plekken waar veel wordt gespeeld op het gras. Of als er een watertafel op het gras staat in de zomer, is de kans groot dat het gras rondom de watertafel verbrand en geel wordt. Bij kunstgras is dit allemaal niet het geval. De normale soorten kunstgrassen kunnen hier al prima tegen, maar je hebt zelfs gras dat voor intensief spelen bedoelt is. Handig als je thuis voetballers hebt en je wilt voorkomen dat er zo’n kale plek voor de goal ontstaat.

Hardheid van kunstgras

Dan hebben we de hardheid of zachtheid van kunstgras. De goedkoopste soorten zijn soms wat grover en harder. Je voelt en ziet daar dan wel aan af dat het nep is. Maar je hebt tegenwoordig zoveel keuze dat er nu ook goedkoop kunstgras is dat er wel echt eruit ziet én zacht aanvoelt. Vaak kun je bij online shops ‘proefstukjes’ opvragen, zodat je kunt voelen hoe het gras voelt en hoe het eruit ziet.

Snel weer droog

Een ander voordeel is dat het, in tegenstelling tot echt gras, snel droog is na een regenbui. De kids kunnen dus weer snel naar buiten na een regenbui. Ook als het gras nog wel nat is, kan dit geen kwaad en kan er gewoon op gespeeld worden.

Zwembad op het gras

Ook een zwembad is geen enkel probleem om op het kunstgras te plaatsen. We kennen allemaal wel het probleem bij echt gras: een zwembad erop voor een paar weken en zodra je het zwembad weer opruimt, heb je een kale plek over. Beetje jammer. Bij kunstgras heb je daar geen last van natuurlijk.

Dus, als je nog twijfelt tussen echt gras of toch kunst, dan hoop ik dat ik je met dit artikel een beetje geholpen heb!


Grasfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.