Creatief & Knutselen

DIY | Zout kleuren met stoepkrijt en gekleurde zandlaagjes maken

DIY | Zout kleuren met stoepkrijt en gekleurde zandlaagjes maken
Linda - Go or No Go

De kinderen drie weken (minimaal) thuis: dat vraagt om creativiteit! Op school krijgen de kinderen natuurlijk ook handvaardigheid (of te-ha-tex zoals ze dat zo mooi noemen) en dus leek het me wel leuk om dit in het thuisonderwijs ook te gaan doen. Ik kwam een erg leuke DIY op internet tegen, namelijk zout kleuren met stoepkrijt en hiervan gekleurde zandlaagjes maken. Ofja, zoutlaagjes eigenlijk! Deze activiteit is erg leuk om te doen met kinderen vanwege het mooie en snelle resultaat.

Zout kleuren met stoepkrijt en gekleurde zandlaagjes maken

We gaan in deze DIY zout kleuren met stoepkrijt en dit vervolgens als laagjes in een potje doen! Het fijne aan deze DIY is dat hij geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar tot wel een jaar of 12!

Wat heb je nodig voor de DIY zout kleuren met stoepkrijt

  • Grote pot zout
  • Verschillende kleuren stoepkrijt (goedkoop bij de Action te koop, maar wil je all the way, dan zijn deze alle kleuren van de regenboog stoepkrijtjes wel tof!)
  • Plastic bord
  • Vouwblaadje
  • Klein potje (bij de Action kochten wij kleine weckpotjes voor € 0.50 per potje)

Stap 1

Strooi zout op het plastic bordje. Strooi zoveel zout als je wil gebruiken voor je eerste laagje in je potje. Dat is in het begin even uittesten: vind je dunne laagjes mooi, of juist wat dikker, of juist afwisselend? Wij hielden aan: beter te weinig dan te veel: je kunt altijd bijmaken.

Stap 2

Het is tijd voor zout kleuren met stoepkrijt! Kies een kleur stoepkrijt en ga met je stoepkrijt over het zout heen. Je zet wat druk en gaat het zout als het ware inkleuren. Het makkelijkste gaat dat als je het zout een beetje bij elkaar houdt op je bordje, dus probeer af en toe het zout weer terug naar het midden te schudden of te schuiven. Eigenlijk gaat het heel snel, na een paar minuutjes heb je een hoopje zout gekleurd! Kinderen krijgen zo snel resultaat hiermee, dat het niet gaat vervelen.

Stap 3

Wanneer je het zout op je bord gekleurd hebt, is het tijd om dit in het potje te gaan doen. Dat doe je natuurlijk niet vanaf het bordje, want dan gaat er de helft naast. Pak het vouwblaadje en vouw dit door het midden dubbel. Vervolgens giet je het zout van het bord op je vouwblaadje. Giet nu vanuit het blaadje het zout in het potje. Het mooie aan deze activiteit is dat het ook eigenlijk nooit fout kan: of je nu dikke of dunne laagjes maakt en schuin of recht: alles is goed en het resultaat is super leuk!

Stap 4

Nadat je je potje helemaal hebt gevuld met alle laagjes, kun je hem dichtdoen. Het potje dat wij hadden, had een gaatje in het deksel. Deze hebben we gevuld met wat vershoudfolie. Het potje hebben we echt tot de rand toe gevuld en toen dichtgedaan. Wat bij deze potjes zo fijn is, is dat ze nu het potje prima kunnen bewegen, zonder dat het zand door elkaar gaat. Natuurlijk moet je er niet mee gaan lopen schudden, want dan gaat het zand alsnog door elkaar en dat is zonde.

DIY | Zout kleuren met stoepkrijt en gekleurde zandlaagjes maken

Zout kleuren met stoepkrijt: een groot succes hier!

De kids hier waren super trots op het resultaat. Er volgde direct een mailtje naar de meester, of ze het potje over drie weken mogen meenemen om te laten zien op school.

Veel plezier met deze leuke DIY!

Met onderstaande afbeeldingen kun je heel gemakkelijk deze DIY zout kleuren met stoepkrijt en gekleurde zandlaagjes maken op Pinterest bewaren ♥

In deze DIY leg ik uit: Zout kleuren met stoepkrijt en hiervan gekleurde zandlaagjes maken. Een leuke zand activiteit voor alle leeftijden!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.